بسم الله الرحمن الرحيم
ده تطبيقي لكيك فراشة الربيع بصراحه حلوه اوي وسهله
والي عايز يعملها تورته مش يعمل في نفس القالب بتاعي لا تتعمل في صينيه اوسع تبقي افضل
لكن لو كيك يبقي القالب تحفه وبيطلعها مظبوطه
المقاديردي المقادير ضعف الكميه ايل انا عملت بيها
4 بيضات
فانيليا
كوب ونص سكر بودر
كوب حليب
معلقتني كبار زبده متماسكه
2 كوب دقيق معلقو بيكنج بودر كبيره
الطريقه
ندهن القالب زبده بالفرشه كويس اوي ونملا الفراغات ونبطنه بالدقيق
نضرب البيض والسكر والفانيليا بالمضرب لمدة 5 دقايق لحد مالونه يفتح اوي
ونكون بنغلي علي النار الحليب ونحط جواه الزبده ولما يغلي نضيفه علي الخليط براحه اوي والمضرب شغال
يعني ننزل بخيط رفيع ومانستعجلش
ونضربها شويه وبعدين نضيف الدقيق واحنا مستمرين ضرب بالسرعه المنخفضه لحد مايتجانس كله وندخلها الفرن تكون طبعا سخنه
وفيه حركه حلوه عملتها عشان القالب بينشف الكيك من بره وساعات يحرقه
لما الكيكيرتفع وريحته تظهر فتحت الفرن وحطيت صينيه فيها مايه من تحت عشان تسحب حرارة الفرن
وفعلا خلت الكيك تحفه من بره
ودي الصور
بصوا شكلها من بره ملزقه كده وتجنن رغم اين عملت لضعف الكميه كوباي ونص سكر مطحون بسسسس
ودي شكلها بعد مالقيت ابني بياكل منها وهي في التلاجه ههههههههههههه