بسم الله الرحمن الرحيم
عملت الكيك دي بطريقة اخت في منتدي تاني بصراحه حلوه اوي واكيد مغذيه
انا هنزل مقاديرها مع اضافات بسيطه
كوب ونصف سكر (او حسب الرغبه)
3 بيضات
2 كوب دقيق
3/4 كوب زيت
1 كوب لبن
3/4 كوب زيت
بيكنج بودر+فانليا
ملعقه تانج برتقال او فروتى برتقال
فواكه مجففه(تين- زبيب) تكون منقوعه وطريه
الطريقه
مفيش اسهل من كده
شغلى الفرن قبل ما تبدأى على 190-200
حطى كل المقادير (البيض+السكر+اللبن+الزيت+ملعقة الفروتى+الفانليا) فى الخلاط واضربيهم كويس قوى
فرغى محتويات الخلاط فى اناء وابدأى فى اضافه الدقيق مع البيكنج بودر واخلطيهم بإيدك او بمضرب البيض
أنا شخصيا بأخلطهم بمضرب البيض
يصب الخليط فى قالب الكيك ويكون مدهون ومبدر بالدقيق نبدأ بوضع الفاكهه الزبيب والتين المقطع على العجين
ونحط الصينيه فى الفرن لمده 10 دقائق على الدرجه العاليه وده علشان الفاكهه المجففه ما تنزلش فى قعر الصينيه وتنحرق نخفض درجه حرارة الفرن الى 180-170 الى تمام السوا اعمليها وادعى لى لو جربتيها بالطريقه دى مش هتبطلى تعمليها بالنسبه بأه للمقادير انا زودت تانج البرتقال خليته معلقتين كباروحطيت معلقة صغيره بيكنج ونص معلقه بيكربونات ودي اول مره عملتها في قالب الانجليش كيك وكان فويل والكب كيك بالعافيه لحقت اصور دول اتنسفوووووو ههههههه
وده التطبيق التاني عملتها امبرح وزودت الفاكهه اوي خليت الوش كله فاكهه مافيش مساحه فاضيه ونزلت لتحت وبقت فظيعه
وبالمناسبه القالب ده بيسخن اوي لما حسيت انها احمرت من الجناب بعد حوالي ساعه الا ربه حطيت في الفرن من تحت صينيه فيها مايه
جربوها وعلي ضمانتي وشوفو الولاد هيحبوها ازاي وتنفع للمدرسه اوي