كنافه بالمانجو
المقادير
كنافه
سمن
شربات سميك
كريم شانتيه
كريم باتسرى او كاستر
شرائح مانجو
مربعات مانجو
الطريقه
نقطع الكنافه الى اجزاء صغيره جدا جدا و نضع معها السمن
و نقلبها جيدا على النار حتى تحمر و يصبح لونها ذهبى
ثم نسقيها بالشربات و نقلبها حتى تتشربه
نضع معها قطع المانجو و نقلبها فيها
نحضر وعاء من البلور و نضع طبقه من الكنافه و نضغط عليها
نضع طبقه من الكريم شانتيه فوق الكنافه و نساويها
ثم نضع فوقه طبقه اخرى من الكنافه
نضع طبقه من الكريم باتسرى او الكاستر المتوفر لديكى
ثم نضع اخر طبقه من الكنافه و نضغط عليها برفق
نضع طبقه من الكريم شانتيه و نزينها بشرائح المانجو و مربعات المانجو او حسب الرغبه
توضع بالتلاجه و تقدم
Smsm Tota دى كنافة بالمانجو والكريمة اللبانى
وحلوة جدا
وبتتعمل بانك تجيبي كبيلو كنافة وتقطعيها وتفلفليها بالسكر والسمن وتجيبي صنيتين قد بعض وتقسمى الكنافة بالنص فى الصينيتين وتضغطى عليها كويس وتسقيها سمن سائح وتدخلى الصينيتين بالفرن
تستوى وتحمر تطلع و...تسقي بالشربات ولعمل الشربات كوبان سكر على ماء وتوضع على النار حتى تغلى
مهم جدا نسقيها اول ماتطلع من الفرن بالشربات ويكون الشربات ساخن
وبعدين نكون مقطعين مانجو شرائح وتوضع على الطبقة السفلى وعليها كريمة لبانى
وتوضع الطبقة الثانية فوقيها ويزين الوجه بالمانجو والكريمة يمكن استبدال الكريمة اللبانى بالكريمة الشانتيه وتوضع الكنافة بالمانجو بالثلاجة وكليها وكلى صوابعك وراها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]