تعالي معايا و دوقي احلي باميه من ايديا
المقادير:
1/2 كيلو باميه
5 او 6 طماطم كبيره
1 فص توم
2 فلفل رومي اخضر
ا بصله كبيره
معلقه صغيره سكر
قرن فلفل حامي
ليمونه كبيره
البهارات( فلفل اسود - كاري - ورق لورا - بابريكا - شطه بودره )
لحمه ضاني مسلوقه
الطريقه
1-بنحط السمنه علي النار و نحط عليها البصل المفروم و السكر لحد ما البصله
تصفر و تبقي مايله للذهبي و نقطع الفلفل الرومي مربعات صغيره
و نحطهم علي البصله
2-نعصر الطماطم و معاها كوب ميه و التوم و قرن الفلفل الحامي و نصفيهم و علي البصله
و نستني لحد ما تتسبك و نكون حطين اللحمه معاها
3 - بعد ما الصلصه ما تتسبك نحط الباميه و البهارات و نسيبها لحد ما تستوي
و نقوم عصرين عليها الليمونه و نرش ملح علي حسب الرغبه
و ادعيلي