بسم الله الرحمن الرحيم
اول مره اجرب الطريقه دي والتكنيك ده وبصراحه ماعملتش كيك بالحلاوه دي قبل كده
الطريقه بتاعة ام ياسمينه جزاها الله خير
الطريقه من موضوعها الاصلي
والان مع المقادير والطريقة
- بيضة واحدة
واحد كوب دقيق منخول .
- واحد كوب من السكر .
نصف كوب من الكاكاو .
ثلاث ارباع كوب من الحليب السائل .
ثلث كوب زيت نباتي عافية او مازلا .
- ثلث ملعقة صغيرة بكنغ باودر .
- ثلث ملعقة صغيرة كربونات الصودا .
- ثلث ملعقة صغيرة ملح .
-ملعقة صغيرة فانيلا .
-نقطتين خل ابيض .
ومع صورة الخطوة الاولى
يحمى الفرن الى 180 درجة نحضر قالب كيك دائري قطره 22 سم بمسحه بالسمن او الزيت ورش الطحين فوقه .
مباشرة في وعاء الخفق نخلت الطحين مرة واحدة ونخلت فوقه الكاكاو .
واضفت السكر والبكنغ باودر وكربونات الصودا والملح .
نخلطهم جيدا مع بعضهم البعض ثم نضيف الحليب والزيت والفانيلا ونخفق بالخفاقة الكهربائية على سرعة بطيئة حتى تختلط المواد جيدا ثم نزيد في السرعة لمدة دقيقتين الى ثلاث .
في صحن صغير نضع البيضة ونضيف لها نقطتين الخل ونمزجهما بالشوكة جيدا ثم نضيفها الى باقي المكونات ونخفق مدة دقيقتين اضافيتين .
صورة الخطوة الثانية
نصب المزيج في القالب المعد ونضعه في الفرن لمدة 30 دقيقة تقريبا او عندما ندخل فيه عود ويخرج نظيفا .
نخرج القالب وننظر حوالي خمس دقائق ونقلبه على سلك معدني ونتركه حتى يبرد .
نحضر التغليفة
حوالي 300 الى 400 غرام من الشوكلاتة النصف حلوة ونصف قالب زبدة
نذوب الشوكلاتة على حمام مائي او في المايكرويف ونضيف لها الزبدة ونحركهما معا حتى تذوب الشوكلاتة جيدا ويتجانسان معا . ندع التغليفة حوالي عشر دقائق الى تفتر وتتماسك قليلا مع تحريكها من وقت لاخر .
نضع السلك المعدني الذي عليه القالب في داخل صينية تهيئة لسكب التغطية .
صورة الخطوة الاخيرة
نقوم بتوزيع التغطية على القالب مباشرة محاولين ان تصل الى جميع اطرافه .
ندعه على السلك حتى تبرد التغليفة وتجمد قليلا
نذوب قطع من الشوكلاتة البيضاء وندعه جانبا قليلا الى ان تفتر وتتماسك ونوزعها بشكل خطوط على سطح القالب .
تمت هذه المادة بحمد الله .
تحياتي
ودي صورة تطبيقيهنا قبل الصوص ومش عملت صوص علي فكره فتحت بس علبة حليب مكثف محلي وغطيتها بيهابصو الكيك من جوه طري جداا ويدوب في الفم ومستوي اوي في نفس الوقتانا بحب ابطن القالب بتاع كيك الشوكلاته بزبده وعليها كاكاو بدل الدقيق بيطلع طعمها اغني واحلي بكتير
نصيحه للي فرنهم عالي اوي يحطو الصاج التاني الي بييجي مع الفرن في الرف الي تحت الشبكه الي عليها الكيك او يحطو صينيه عاديه عشان تمتص الحراره شويه وتساعد في توزيع الحراره