منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى سرب الحمامات

تجارب ستات البيوت الشاطرين
 
الرئيسيةسرب الحمامأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
Free counters!

 

 كنافةالمقادير كنافة مقدار من السكر البودر حسب مقدار الكنافة فانيلا مادة دهنية ( ممكن زبدة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
shaymaa-m
Admin
shaymaa-m


عدد المساهمات : 475

كنافةالمقادير        كنافة   مقدار من السكر البودر حسب مقدار الكنافة  فانيلا مادة دهنية ( ممكن زبدة  Empty
مُساهمةموضوع: كنافةالمقادير كنافة مقدار من السكر البودر حسب مقدار الكنافة فانيلا مادة دهنية ( ممكن زبدة    كنافةالمقادير        كنافة   مقدار من السكر البودر حسب مقدار الكنافة  فانيلا مادة دهنية ( ممكن زبدة  Icon_minitimeالثلاثاء 5 يوليو - 12:12

بسم الله الرحمن الرحيم




و الصلاة و السلام علي اشرف المرسلين


السلام عليكن و رحمة الله و بركاته












اليوم موعدنا مع معشوقة زوجي الكنافة




ديما تلاقيها في بيتنا في رمضان و غير رمضان


المقادير














كنافة




مقدار من السكر البودر حسب مقدار [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


فانيلا

مادة دهنية ( ممكن زبدة , زيت حتي بس ده للي بيحبوها مخرفشة , و طبعا علي القمة السمنة البلدي )

شيرة او سيرب ثقيل بارد

كريم باتسيير














طريقة الكنافة










لو هتعمليها كب سوارية او تورتة محتاجاها ناشفة




ممكن تحطيها في الفريزر


و بعدين تفركيها

و محتاجين نحط عليها كمان رشة سكر بودر

عشان ده بيساعد علي تماسك [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

تمام كده و يا سلام بقي لو تفركيها بسمنة بلدي مع رشة فانيلا

طبعا انتي بتفركيها بتحسي انها بدأت تتكور معاكي

اذن كمية المادة الدهنية كافية

لو هتعمليها كورنية او اصابع

يبقي كده احنا محتاجين

كنافة طازة طرية بيقولوا عليها طرح


















مقادير الكريم باتسيير




2 كوب حليب


2 بيضة

2 ملعقة نشا كبيرة

2 م كبيرة سكر

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ذرة ملح

1\4 م ص بشر ليمون او 2 نقطة خل

1 ملعقة متوسطة زبدة او سمنة














الطريقة




يترك
الحليب ليغلي علي النار بس يكون في حلة قاعها سميك و يا سلام لو مغسولة
بماء مثلج مش عارفة ايه الحكمة بس لقيت حورية المطبخ عملت كده


و في هذة الاثناء بيتم

خفق البيض مع باقي المكونات

ثم نأخذ قليل من الحليب الساخن لنهيء البيض علي استقبال الحليب المغلي

تمام كده

ثم بمنتهي الخفة نضع البيض علي الحليب و نقلب

حتي تظهر فقاقيع

ثم نضع 1 ملعقة متوسطة زبدة او سمن بلدي و نقلبها و بكده نكون انتهينا منها

بجد حشوة اكتر من رائعة

و طعم غني

ممكن تحشي بيها الميل في

الفطير الحلو

الجلاش

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

و هكذا














و الصور تتكلم لأن ايدي وجعتني كتابة










هنا الكنافة مع السكر البودرة و الفانيلا




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]














و دي الصنية










[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]










و دي السمن يا دوب سخنتها










[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]












و هنا فركتها










شايفين بتلمع ازاي










[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]












و هنا في الصنية و خدبالك لازم تضغطيها جامد جدا عشان تكون متماسكة










[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]












و هنا خلاص استوت شايفين تبارك الله لونها و بسرعة سقيتها بسيرب بارد تقيل




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
















و الآن مع طريقة الكريم باتسيير




بردو بالتفصيل الممل














ده البيض و [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]و بشر الليمون و ذرة الملح و النشا و السكر










[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]












و ده الحليب و هو بيغلي










[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
















و هنا البيض بعد خفقه










[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]










و هنا وضعنا البيض علي الحليب الساخن بعد تهيئته لإستقباله




ثم وضعنا ملعقة السمن












[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]








و دي صور نهائية للكريم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]








هنبدأ نزين كنافتنا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]










و النتيجة ما شاء الله لا قوة الا بالله








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]










او كده








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]








فاصل و نواصل مع الكورنية و الاصابع و التورتة

اوعو تروحوا هنا و لا هنا[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

بحبكو في الله كتييييييييييييييييييييييييييييييير[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shaymaa-m
Admin
shaymaa-m


عدد المساهمات : 475

كنافةالمقادير        كنافة   مقدار من السكر البودر حسب مقدار الكنافة  فانيلا مادة دهنية ( ممكن زبدة  Empty
مُساهمةموضوع: رد: كنافةالمقادير كنافة مقدار من السكر البودر حسب مقدار الكنافة فانيلا مادة دهنية ( ممكن زبدة    كنافةالمقادير        كنافة   مقدار من السكر البودر حسب مقدار الكنافة  فانيلا مادة دهنية ( ممكن زبدة  Icon_minitimeالثلاثاء 5 يوليو - 12:16

ا
بسم الله الرحمن الرحيم




و الصلاة و السلام علي اشرف المرسلين


السلام عليكن و رحمة الله و بركاته





استكمالا لموضوع الكنافة اللي بدأته
ان شاء الله هقدم اليوم كنافة بالحليب المكثف
وللي عاوزة تعمل الحليب المكثف في البيت
ده رابط موضوع ليا و بالخطوات التفصيلية المصورة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


كنافتنا النهاردة حلي سريع
و شكله فاخر و ملكي ان شئتي قولي قولي و الصور الحكم بيننا
و بلاش نتكلم كتييييييييييييييييير

المقادير
كنافة مفروكة ( انا بحطها في الفريزر و لما تجمد افركها بتكون زي البودر )
سمن او زبد او مزيج بينهما لتحمير الكنافة
ذرة فانيلا
حليب مكثف
لو متوافر مكسرات للتقديم
و بس
شفتي بقي المكونات سهلة ازاي

ندخل بقي عالطريقة

اولا هنبدأ تحمير الكنافة علي نار هادئة مع التقليب المستمر
و ما تتعجلي خليكي صبورة
شفي هنا
لسه حاطينها عالنار

كنافة مراميرو النهادرة ملكية فاخرة بالحليب المكثف و طبعا بالصور خطوة خطوة

بعد مرور قليل من الوقت ده لونها بس بردو لسه شوية

كنافة مراميرو النهادرة ملكية فاخرة بالحليب المكثف و طبعا بالصور خطوة خطوة

ايوا خلاص صار اللون ودري ذهبي رائع


كنافة مراميرو النهادرة ملكية فاخرة بالحليب المكثف و طبعا بالصور خطوة خطوة


و الآن نضعها علي الحليب المكثف

كنافة مراميرو النهادرة ملكية فاخرة بالحليب المكثف و طبعا بالصور خطوة خطوة



نحضر قالب الثلج حق الثلاجة
كنافة مراميرو النهادرة ملكية فاخرة بالحليب المكثف و طبعا بالصور خطوة خطوة


ثم نضع في كل مكعب واحدة مكسرات او زبيب

كنافة مراميرو النهادرة ملكية فاخرة بالحليب المكثف و طبعا بالصور خطوة خطوة

ثم نضع الكنافة و نضغطها كويس جدا جدا

كنافة مراميرو النهادرة ملكية فاخرة بالحليب المكثف و طبعا بالصور خطوة خطوة



و علي الفريزر قرابة الربع ساعة

ثم نقوم بقلبها

كنافة مراميرو النهادرة ملكية فاخرة بالحليب المكثف و طبعا بالصور خطوة خطوة


و الآن جاء وقت التقديم

كنافة مراميرو النهادرة ملكية فاخرة بالحليب المكثف و طبعا بالصور خطوة خطوة

كنافة مراميرو النهادرة ملكية فاخرة بالحليب المكثف و طبعا بالصور خطوة خطوة


صورة اقرب


كنافة مراميرو النهادرة ملكية فاخرة بالحليب المكثف و طبعا بالصور خطوة خطوة


أقرب
كنافة مراميرو النهادرة ملكية فاخرة بالحليب المكثف و طبعا بالصور خطوة خطوة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كنافةالمقادير كنافة مقدار من السكر البودر حسب مقدار الكنافة فانيلا مادة دهنية ( ممكن زبدة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الكنافة النابلسية بس بالجبنة الموتزاريلا
» كنافة فى صينية الكب كيك
» كنافة بالقشطة من مطبخى بالصور
» تأجيل زحف التجاعيد‏..‏ ممكن
» اطعم واخف واسهل صينية سمك ممكن تعمليها والطعم والريحه حكاااااااااايه

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى سرب الحمامات :: مطبخ سرب الحمامات :: معجنات وحلويات-
انتقل الى: