mado
عدد المساهمات : 2612
| موضوع: اصناف مجربه لام جميله الثلاثاء 25 يناير - 11:40 | |
| كول سلودون** نصكرنبه2 جزرة مقشرةومبشورة2 معلقةسكر2 معلقةخلنص كوب كريمة لبانى (قشدةالخفق)5 معالقمايونيزربع كوبحليبذرةملحالطريقةنقطع الكرنب قطع صغيرةجدانضع الجزر المبشور على الكرنب و نخلطهمببعضفى طبق غويطنضعالمايونيز + الكريمةاللبانى + الحليب + الملح + الخل + السكرونقلبهم كويس جدا معبعضنصب الخليط على الكرنب بالجزر ونقلبه كويس جدا لحدماالخلطه تبقى فىالكرنب كلهضعيها فى اناء زجاجى او بلاستيك وضعىقطعة نايلون على وش الطبقودخليها الثلاجة مايقلش عن ساعتينوبالهناوالشفاملحوظة:كل ما تترك فى التتبيلة كل ماتبقىاحلى شوربة العدس احلى حاجة لو عوزاها زي بتاعتالمطاعم الفاخرة,,, انك لما تطفي عليها وخلاص هتحطيها زودي عليها نص كوباية كريمةلباني...بجد بتفرق جدااااااااااوتخليها طعمة وغنية قوي...جربوها علىضمانتي,, انا بحط الكريمة على شوربة العدس والطماطم بجد بتفرقهاقوي انا عندي شوربه الطماطم لازم احط عليها كريمه لباني فعلا بتفرق جدا في الطعم ولمامش بيكون عندي كريمه بادوب معلقه دقيق باللبن واحطها عشان تتقلها .... شوربة الطماطم 5 حبات طماطم كبيره 1 بصله 1 جزرفصينتوممعلقه دقيقمعلقهسمنهكريمه لباني أوقشطهالطريقه: نقلب الدقيق مع السمنهعلي النار حتي يصفر ثم نضع الطماطم المقطعه والبصل والجزر بعد تقطيعهم (مش مهم ممكننقطعهم كبير لأنه هنضربهم في الخلاط بعد كده) ونضع التوم ونتركه علي النار لغايه مايستويبعد ما يبرد نضربه في الخلاط ونحطه علي النار ونحط عليه الملح والفلفلوالبهار ومكعب مرقه دجاج وفي الآخر شويه كريمه لباني أو قشطه ....وبالهنا والشفاتارت الجبنه 1 كوبدقيق 1/2 كوب زبده جامده مقطعه مربعات 1/4 كوب ميه ساقعهذره ملح-ملعقهزعتر 300 جرام جبنه رومي مبشوره 1 كوب لبن 2 بيضه-فلفل اسود فيالعجانه نحط الدقيق + الذبده + الملح و الزعترتعجن لغايهما تبقي زي الرملو العجانهشغاله نزود الميه لغايه ما تعمل عجينهنفرد العجينهفي الصنيهترش مقدار الجبنه الرومي علي العجينهنخلط البيضواللبن والفلفل مع بعضو نحطهم عليالجبنهتدخل الفرنلمده 45 دقيقه او لغايه ما تتحمر بالشكل ده و نخرجها "يممممممم يمم ريحتها نجننترك تبرد شوه و تقطع و تقدمتشيكن كييف (Chicken Kiev) المقاااااادير: صدور فراخ مخليةملح - فلفلبهارات فراخ - خلطةبهاراتيعصير ليمونة - معلقتين خلالحشو: 3 معالق زبدة كبار بدرجة حرارة الغرفة (قطعتينجبنة كيري – مواتزريلا او شيدر او رومي) اختياااري انا بحب طعم الجبن مع الفراخثوم مفروم – نصف ليمونة – ملح – فلفل – بقدونسمفرومبيض بلبن وملح فلفل – دقيق – بقسماط بفجيتار الطريقة:1-نتبل صدور الفراخ بالبهاراتكلها 2- نحضر الحشوةنخلط الزبدة مع ثوم مع بقدونس مع كيريومواتزريلا وملح وفلفل وليمون3- نحضر صدر الفراخ ويكون مفتوحمن النصف ونضع خلطة الزبدة في كيس بلاستيك واقطع الطرف وتحشي كل قطعةاو ممكن تحشي بمعلقةعاااادي4- ثم تلف علي بعضها وتقفلبخلةوممكن تكون رول صغيرة 5- نحضر طبق فيه بيض بلبنبسيط وملح وفلفل وطبق تاني دقيق وطبق ثالث بقسماط بفيجيتارنضع الصدور في الدقيق ثمالبيض ثم البقسماطويغطيجيداااا6-بعد ما نخلص الكمية كلهاااا يغطي الطبقببلاستيك او استريتشويوضع في الفريزر سااعتينوالافضل تحفظ قبلها بفترةانا باحضرها واضعها في طبق واغطيها وتفرز لحينالاستخدام7- تقلي في زيت غزير مع التقليب جيدا حتيتستوي جيداااااثم نقطعهاشراااايح وتقدم | |
|