منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى سرب الحمامات

تجارب ستات البيوت الشاطرين
 
الرئيسيةسرب الحمامأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
Free counters!

 

 استخدامات حله الضغط

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

استخدامات حله الضغط Empty
مُساهمةموضوع: استخدامات حله الضغط   استخدامات حله الضغط Icon_minitimeالأحد 13 يونيو - 11:59

دى من الحاجات اللى اتعلمتها معاكو برده

1 بنقع الفول لعده ساعات وبعدها اعمله فى الحله مش بياخد وقت
بحط معها طماطمايه وفلفل وتوم فكرة شيماء

2-- الصلصه بسيب الطماطم ليمه بطريق شيماء بشيل الجزء لعلوى بس
واسويها فى الحله بطريقه ايجيبتى وبعدها اضرب فى الخلاط
الطريقه دى بتخلى سمك الصلصه حلو اوى لعمل صلصه المكرونه ولصه البيتزا
وبتبقى حمرا اكتر
3-- البليله مش بتاخد 10 دقايق بس برده بنقعها فترة
والنقع ضرورى للبقوليات واصح صحيا

4---سلق البطاطس برده معدش بياخد وقت
وخصوصا لان البطاطس لو اتقطعت قبل السلق بتفقد اكتر من 80% من فائدتها

ولو حد فاكر حاجه يضيفها
وطبعا سلق اللحمه والفراخ بس هما معدوش
بياخدو سوا زى زمان بسلقهم عادى فى الحله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
roshana
Admin
avatar


عدد المساهمات : 953

استخدامات حله الضغط Empty
مُساهمةموضوع: رد: استخدامات حله الضغط   استخدامات حله الضغط Icon_minitimeالأحد 13 يونيو - 13:35

هى فين شيماء صحيح ؟؟
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
roshana
Admin
avatar


عدد المساهمات : 953

استخدامات حله الضغط Empty
مُساهمةموضوع: رد: استخدامات حله الضغط   استخدامات حله الضغط Icon_minitimeالأحد 13 يونيو - 13:39

فكرة ميرو

لوبيا او فاصوليا بيضا ولحمة مقطعة مكعبات وعصير طماطم وتوابل وبصلة مفرومة كله ني فى ني فى الحلة ومسافة ما تعملى الرز تكون استوت
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

استخدامات حله الضغط Empty
مُساهمةموضوع: رد: استخدامات حله الضغط   استخدامات حله الضغط Icon_minitimeالأربعاء 16 يونيو - 11:25

جايبالكم كيكه غريبة بسسسسسسسسسسسسس بس حلوة
المقادير
4بيضات
1كوب سكر ناعم
ربع كوب زيت نباتي
1ملعقة بودرة كاكو

امزجي المقادير في الخلاط الكهربائي لحين ميتجانسوثم افرغي المحتوى في اناء بعدها اضيفي 8معالق طحين ممزوج مع-2 -اثنين بيكنغ باودر
خلطيهم فقط بالشوكة جيدا
في هذه الاثناء ادهني ]بالزبدة و رشي الطحين
كببي الخليط فيها احكمي الاغلاق ما تنسي حطي الصفارة
اوقدي البوطاغاز على نار قليلة جدا وضعي الطنجرة فوقها -مش فى الفرن- و شغلي التوقيت لمدة عشرين دقيقة بالضبط

في هالاثناء حتشمي ريحتهاوهاهي جاهزة زينيها حسب ذوقك بالهناء

بس مجربتهاش لسه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
om khaled

om khaled


عدد المساهمات : 238

استخدامات حله الضغط Empty
مُساهمةموضوع: رد: استخدامات حله الضغط   استخدامات حله الضغط Icon_minitimeالأربعاء 16 يونيو - 12:06

تسلم ايدك يا مادو
بس غريبة اوى الكيكة اللى فى حلة الضغط دى
طب جربى وقوليلنا
يمكن تطلع اسهل ونعملها على طول هههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
om khaled

om khaled


عدد المساهمات : 238

استخدامات حله الضغط Empty
مُساهمةموضوع: رد: استخدامات حله الضغط   استخدامات حله الضغط Icon_minitimeالأربعاء 16 يونيو - 12:50

يتساءل بعض ربات البيوت عن استخدامات معينة في المطبخ، قد تتكرر يومياً، وتبحث لها عن جواب،

ومن هنا طرحنا بعضها على الدكتور سمير إسماعيل الحلو "أحد خبراء التغذية" في الحوار التالي:

- هل استخدام حلة الضغط يعتبر جيداً من الناحية الصحية؟
= نعم.. حلة الضغط تسرع من إنضاج الطعام في وقت أقصر من الطبخ في الحلة العادية.. لذا فهي تقلل الخسارة النسبية في القيمة الغذائية.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام مريم العسل
Admin
ام مريم العسل


عدد المساهمات : 226
الموقع : الرياض

استخدامات حله الضغط Empty
مُساهمةموضوع: رد: استخدامات حله الضغط   استخدامات حله الضغط Icon_minitimeالإثنين 21 يونيو - 20:45

لو سمحتو طريقة الفول والبليلة بالتفصييييل عشان بعملهم كتير وبالذات كمية المية

لانى لما بطبخ لحمة فى الحلة الضغط بحط نفس كمية المية بتاعة الحلة العادية وعشان كدة الشوربة مبيكونش ليها طعم وموش عارفة احط مية قد اية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

استخدامات حله الضغط Empty
مُساهمةموضوع: رد: استخدامات حله الضغط   استخدامات حله الضغط Icon_minitimeالثلاثاء 22 يونيو - 10:52

ام مريم
بالنسبه للفول بحط طمطمايه وفلفله خضرا وفصين توم الميه بتبقى تقريبا اعلى منه ب2 سنتى

اه وبنقعه قبلها يجى 6 ساعات كده واغير الميه طبعا

البليله
بنقعها فترة واغير الميه وبرده بحط ميه فوقها ب2 سنتى
وبخذنها فى الفريزر
لو عملتها بحط اللبن والسكر واغليهم مع بعض

واللحمه قليلى الميه خالص
وبرده مش هيبقالها طعم اوى انا بسلق بصراحه فى الحله العاديه لانى بعوذ الشوربه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
استخدامات حله الضغط
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» استخدامات اله التوستر
» استخدامات اخرى للشامبوو
» استخدامات مسدس الشمع
» استخدامات جديده للقصدير
» استخدامات اخرى للميكرويف

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى سرب الحمامات :: خبرات وتجارب السرب :: تجارب سرب الحمامات-
انتقل الى: