mado
عدد المساهمات : 2612
| موضوع: تورته الجيلى السبت 12 مارس - 11:45 | |
| منقول لمنى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المقادير
- 2كوب دقيق
- 1كوب سكر
- 5بيضات
- 1ملعقة صغيرة بيكنج بودر
- ا كيس فانيليا
- ذرة ملح
للتغطية والحشو
- 3باكو جيلى فراولة
- كريم شانتية
وأنا كنت حطة من فوقها كمان عصفورتين
الطريقة
- نقوم بضرب ال5 بيضات مع ذرة الملح حتى يتضاعف الحجم ويمتلئ بالهواء
- نضيف السكر ونخفقه حتى يذوب مع البيض ويمتزج معه ثم نضيف الفانيليا فى الأخر عشان ما تمررش الطعم
- نضيف الدقيق والبيكنج بودر المنخولين للخليط السابق و نخلطهم جيدا
- يصب الخليط فى صينية مبطنة بالزبدة ومرشوش عليها دقيق طبعا حتى لا تلتصق الكيكة
(معلش يا فتوكات المعلومة دى للمبتدئات متزعلوش عارفة ان كلكم أساتذة مطبخ وبنستفيد من بعض )
- تخبز
الكيكة فى درجة حرارة 180 لمدة ربع ساعة أوتلت ساعة ولا يفتح الفرن قبل ربع ساعة حتى لا تهبط الكيكة ثم ترفع على الرف العلوى من الفرن حتى تنضج
التزيين بالجيلى
- اعملى الجيلى عادى بالطريقة المكتوبة على العلبة واتركيه يبرد قليلا
- فى
نفس الصينية اللى عملتى فيها الكيكة صبى جزء من الجيلى بارتفاع 2 سنتيمتر ودخلى الصينية الفريزر تجمد وباقى الجيلى سيبيه برة مش فى التلاجة
- بعد
ان يجمد الجيلى اللى فى الفريزر خرجيه واقسمى الكيكة من المنتصف وحطى نصف الكيكة على طبقة الجيلى بحيث ان الجزء الأملس يكون فوق الجيلى
- اسقى نصف الكيكة بشوية جيلى عشان تكون طرية من الداخل
- ضيفى تلت الكريم شانتيه على نصف الكيكة اللى سقيتيه جيلى
- ثم اضيفى النصف الثانى من الكيكة واسقيه بشوية جيلى وصبى الجيلى من الجوانب عشان الكيكة تكون مكسية بالجيلى
- ادخليها الثلاجة مش الفريزر عشان الكيكة متتجمدش
الخطوة الأخيرة والمهمة
- خرجى الكيكة من التلاجة ويستحسن تعمليها الصبح عشان تلحق تجمد
- وحطيها فى حمام مياه ساخنة
- (هاتى
صينية أكبر من اللى فيها الكيكة وحطى فيها مياه ساخنة ثم مررى صينية الكيكة عليها بحرص عشان المياه متدخلش للكيكة)لما تلاحظى ان الجيلى بدأ يحل من الحواف ارفعى صينية الكيكة واقلبيها على طبق التقديم
- وزينيها بالكريم شانتيه المتيقى
وده الشكل النهائى لتورتة الجيلى بنوعين من الزينة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|