منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى سرب الحمامات

تجارب ستات البيوت الشاطرين
 
الرئيسيةسرب الحمامأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
Free counters!

 

 طرق عمل البسبوسه

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

طرق عمل البسبوسه Empty
مُساهمةموضوع: طرق عمل البسبوسه   طرق عمل البسبوسه Icon_minitimeالإثنين 24 يناير - 2:34

مها

طيب ياجماعه دي طريقه البسبوسه شوفوها وجربوها هتعجبكم جدا
نصف كيلو دقيق سميط +2 علبه زبادي + كوب الاربع سمنه +كيلو الاربع سكر + 1 م ص بيكنج بودر +نص م ص بيكنج صودا
الطريقة
نضع السميط علي ربع كيلو سكر ونص مقدار السمنه والزبادي والبيكنج بودر
والبكنج صودا وتعجن وندهن صينيه مقاس 32 بالسمنه ونحطها مع البندق وتترك 2
ساعه ويكون الفرن مولع قبلها بربع ساعه وتسقي بالعسل سخن ولايغلي اكتر من
5 دقائق مع الفانيليا ونحطها في الفرن بعد مانطفي عليها طبعا باقي السكر
نعمل بيه الشربات بالهنا والعافيه الوصفه سهله الوصفه هايله
ههههههههههههههههههههه
ه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

طرق عمل البسبوسه Empty
مُساهمةموضوع: رد: طرق عمل البسبوسه   طرق عمل البسبوسه Icon_minitimeالإثنين 24 يناير - 3:06

طريقه سما

انا باعمل البسبوسهة بطريقة الشيف حسن من ايام ما كان في الاسره والطفل

ومش باغيرها ابدااااااااا لانها زي المحلات فعلا

وكنت منزله الطريقه بالصور في اكتر من منتدى قلت اجيبها لك تشوفيها وان شاء الله تستفيدي منها

نبدا بسم الله الرحمن الرحيم

اولا المقادير

طبعا المقادير اللي في الصور واللي عملتها هي نص المقادير اللي انا دي

900جم سميد سايب مش اللي بيجي اكياس للبسبوسه جاهز

450جم سكر
300جم ماء
125 جم شربات تقيل
75جم جوز هند

2 م سمن بلدي او بقري معلب
كيس فانيلا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



وده الميزان اللي استخدمته للي تحب تعرف


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




الخطوات كما في الصور
سهله جدا وهي خلط الكونات كلها معا




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وشوفوا قوامها بعد التقليب بتكون زي المرمله


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الصور موضحه القوام


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وطبعا لكي حرية الاختيار بتركها ساده او اضافة لوز او بندق للوجه انا افضل البندق ودي الصوره بعد اضافته

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وتدخل فرن 160 درجه لمدة نص ساعه

وده شكلها بعد ما طلعت من الفرن


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وطبعا بنسقيها بالشربات (القطر) وهو ساااااااااخن يعني الاتنين سخنين بهذا الشكل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وشوفوا مستوى الشربات فوق البسبوسه او ارتفاعه وطبعا انا غطيتها وتركتها ليله

كامله لتتشرب القطر وعلى فكره لما بتبات بتكون اجمل في الطعم


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

صوره اخرى للتوضيح


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



ودي صورتها بعد التقطيع طررريه ودايبه ولذيذه اممممم


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وده صور بتبين عملي لها سابقا



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الشربات او القطر

1كجم سكر+1كج او ليتر ماء +كيس فانيلا

يرفعوا على النار وبمجرد الغليان نعصر نصف ليمونه ونتركه يغلي


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

واحنا عايزينه يكون شربات خفيف يعني قوامه بين عسل النحل والماء

ونسقي بيه البسبوسه بمجرد خروجها من الفرن وهو كمان يكون سخن

ملحووووووووظه الشربات اللي داخل في المكونات تقيل في قوام عسل النحل لكن ده خفيف
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

طرق عمل البسبوسه Empty
مُساهمةموضوع: رد: طرق عمل البسبوسه   طرق عمل البسبوسه Icon_minitimeالإثنين 24 يناير - 3:36

ام خالد
مقادير بسبوسة ريم

2 كوب سميد
املعقة كبيرة بيكنج بودر
1 كوب سكر
4 ملاعق كبيرة جوز هند
2 ملعقة كبيرة سمن
اكوب ( علبة قشطة والباقى حليب )

وبعد السوا تسقى عسل ويطفى الفرن وتوضع فى الفرن وهو موارب الباب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زوجة مصرية
المسؤل التربوى
avatar


عدد المساهمات : 155

طرق عمل البسبوسه Empty
مُساهمةموضوع: رد: طرق عمل البسبوسه   طرق عمل البسبوسه Icon_minitimeالإثنين 24 يناير - 12:23

ما شاء الله طرق تحفة وانا جربت بتاعة سما قبل كده وكانت هايلة
بس أنا ليا طريقة أخف شوية
اقتبست من دون ف عالم حواء طريقة المعيار
انا باستخدم اتنين زبادى
وباستخدم كوباية الزبادى لباقى المقادير
فهتكون
2 ك زبادى
3 سميد بجيب الخمس نجوم برضه
نص ك زبدة
وربع ك جوز هند
وكوباية واحدة لبن بودر
ومعلقة ص ب ب
ونقلب ونحط ف صينية
وع الفرن
وتتسقى بشربات سخن وهى سخنة
اه وبادهن الصينية بطحينة مش زبدة ولا سمنة ولا زيت
بتفرق ف الطعم
وممكن طبعا يتحط فوق بندق او لوز مقشر...عندى بيحبوه سادة
بس كده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Amangy

Amangy


عدد المساهمات : 22

طرق عمل البسبوسه Empty
مُساهمةموضوع: رد: طرق عمل البسبوسه   طرق عمل البسبوسه Icon_minitimeالخميس 3 فبراير - 9:57

والله يا جماعة البسبوسة دى مدوخانى
و زوجى دايما يقولى رايحى نفسك مفيش
زى بسبوسة مندرين قويدر فى مصر بس انا دايما
اقول ان حاجة البيت احسن وانضف يعنى ميزة 2 فى واحد لكن انا هجرب
كل الطرق الحلوة دى لانى بثق فى الستات الشاطرة هنا وتجاربها الناجحة
بس هبتدى بطريقة شيف حسن لانى بصراحة كنت بدور عليها
وهبقى اقولكم على النتيجة لازم اتحدى زوجى وابينله ان حاجة البيت لا يعلى عليها
وكمان تكسب
ولو نجحت التجربة مش هاديله حتة ولازم يقف فى طابور الطلبات والحجز
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

طرق عمل البسبوسه Empty
مُساهمةموضوع: رد: طرق عمل البسبوسه   طرق عمل البسبوسه Icon_minitimeالأربعاء 14 ديسمبر - 1:31

سمر



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




واخيرا

بعد ما كان زوجي يتريق عليا في البسبوسة ويقولي ريحي نفسك

ووفري اللي بيتكب وانا اشتريها من بره

الحمد لله والشكر لله بقيت بتطلع معايا خطييييييييييره

وكل اللي ياكلها عندي يمدح فيها ويطلب المقادير

والحكاية بالنسبة لي مكنتش مقادير كانت خطأ في التكنيك

كنت اسأل كل اللي اعرفهم بتعملوها ازاي لقيت معظم المقادير

زي بعضها الاختلافات بسيطه جدا

اخطائي

مكنتش بسيبها تريح شويه بعد ما بفردها في الصينية

والاهم كنت بعمل حاجه غريبة جدا مش فاكرة اتعلمتها من مين بصراحة

كنت بقطعها قبل ما اسقيها الشربات والنتيجة كانت بتطلع ناشفة

لاني قطعتها فالشربات كان بينزل على تحت على طول وما يبقاش في

فرصه الطبقة اللي فوق تتشرب كويس

بس بجد بقيت بتطلع طريه وخطيييييييرة واليكم الصور

لسمر

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

طرق عمل البسبوسه Empty
مُساهمةموضوع: رد: طرق عمل البسبوسه   طرق عمل البسبوسه Icon_minitimeالأربعاء 14 ديسمبر - 1:31

طريقه هبه بدون شربات


البسبوسه ياشيمو
هي من اخت يف عالم حوا ربنا يجازيها خير


المقادير:

كوب ماء

كوب سكر

كوب حليب بودره

كوب زيت

تخلط جميعها في خلاط الكاس حق العصير

لمده دقيقه

بعد كذا نصب جزء من الخليط اللي خلطنه في كوب(نفس الكوب اللي استخدمته في المقادير) ونضعه جانبا راح نستخدمه بدل الشيره


باقي الخليط الموجود في الخلاط نصبه في زبديه ونضع فوقه كوبين سميد وم صغيره بكنج بودر

نحرك الخليط الين مايتجانس

ثم نضعه في صينيه مدهونه وندخله الفرن

الين تستوي البسبوسه من اسفل ثم نشغل من فوق الين يصير لونها ذهبي

بعد كذا نطلعها من الفرن ونصب عليها الخليط اللي تركنها على جنب ونغطيها الين تفتر اوتبرد ثم تقطع وتقدم



ملاحظه:
طبعا
المقياس اي كوب عنك بس بشرط يكون المقياس لجميع المقادير يعني لاتجيبي كوب
وسط للسكر وكوب كبير للحليب لا كذا ماراح تطلع البسبوسه مضبوطه استخدمي
مقياس واحد
طبعا انا استخدم كوب الجبنه اذا كانت الصينيه وسط


ربنا يرزقها بالذريه الصالحه يارب

علي فكره المقدار ده كبير يعني تعملوها في صينيه كبيييره تطلع تحففففففه ان شاء الله

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

طرق عمل البسبوسه Empty
مُساهمةموضوع: رد: طرق عمل البسبوسه   طرق عمل البسبوسه Icon_minitimeالأربعاء 14 ديسمبر - 1:32

ام مريم

ام مريم العسل



طريقة البسبوسة تااااااااااااااااااااااااااااااانى



1 ونص سميد

نص جوز هند
نص سكر

نص زيت اوسمن انا بحط سمن

علبة قشطة
ملعقة كبيرة بودر

بيضة ورشة فانيليا


كوب قشطة طازجة عليها ملعقة كبيرة ماء ورد


الشربات

اكوب سكر -1 كوب ماء1عصير ليمونة- رشة فانيليا ولازم تسقيها وهو سخن



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طرق عمل البسبوسه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقه عمل البسبوسه بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى سرب الحمامات :: مطبخ سرب الحمامات :: معجنات وحلويات-
انتقل الى: