منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى سرب الحمامات

تجارب ستات البيوت الشاطرين
 
الرئيسيةسرب الحمامأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
Free counters!

 

 طرق عمل القلقاس

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

طرق عمل القلقاس Empty
مُساهمةموضوع: طرق عمل القلقاس   طرق عمل القلقاس Icon_minitimeالإثنين 20 ديسمبر - 20:49

طريقة عمل القلقاس بالسلق



المكونات
حوالي كيلو لحم
3 حبات قلقاس متوسطه الحجم حوالي كيلو
أربع حزم سلق اخضر
(أوراق السلق قريبه الشبه بالسبانخ الفرق بينهم إن السبانخ ليها رؤوس حمراء)
نصف حزمه كزبره خضراء
اربع فصوص ثوم كاملين
ملعقة زبده
ملح فلفل هيل ورق غار بصل




ألطريقه التحضير
نسلق اللحم ونضع البصل والتوابل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تقشير القلقاس ونقطع القلقاس مكعبات أقوم بمسحه بفوطة ناشفة أفضل من غسله او غسلهغسله خفيفة ثم إضافته[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] للشوربة هنا تكون أللحمه استوت نصف استواء نضيف القلقاس على أللحمه والمرق ونتركه حتى ينضج
وبالنسبة للسلق نقطع أوراقه ونفصلها عن العيدان ونغسلها ونصفيها فى مصفاة حتى نتخلص من المياه[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعد ذلك نضعه فى حله او طاسه علي النار

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعد
عشر دقايق نلاحظ ان الورق حجمه بيقل نضيف اربع فصوص ثوم كاملين وملعقة
زبده وأوراق الكزبرة الخضرا ونقلب باستمرار ويمكن اضافة الثوم والكزبرة
معها من الاول

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وهنا بعد حوالي تلت ساعه شوفوا شكله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وهنا بعد ربع ساعه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طبعا النار بتكون هاديه حتى لا يحترق وبعد ربع ساعة أخرى سنجد ان الأوراق شكلها أصبح ناشف و حتى نسمع صوت خشخشةيعنى الخضرة أصبحت ناشفة تماما وقل حجمها جدا ولا تحترق وهش هنا تكون نضجت تماما وهذا هو شكلها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ثم نقوم بدقها في الهاون وطحنها
جيدا ثم نضيفها على القلقاس قبل أن رفعه من على النار او نضعها في الخلاط
ونضيف حوالي كوب مرقه (نأخذها من مرقه أللحمه اللى بيها القلقاس) ونضربها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نصب
الخليط على القلقاس واللحم ونتركه يغلى حتحسى ان لونه فاتح لكن نتركه
عالنار لمدة 10دقائق وطبعا بيكون القلقاس واللحمة تقريبا نضجوا
وهذا شكل القلقاس بعد النضج وشوفوا لونه الأخضر الجميل يأرب يكون عجبكم


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

طرق عمل القلقاس Empty
مُساهمةموضوع: رد: طرق عمل القلقاس   طرق عمل القلقاس Icon_minitimeالإثنين 20 ديسمبر - 20:49

روشانا
بعمل نفس طريقة مها الاخرة بالظبط بس بدل القلقاس بطاطس بتتطلع رائعة مع عصرة ليمون
مشهورة عند البورسعيدية وخاصة مع شوربة الحمام سلق وليمون
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

طرق عمل القلقاس Empty
مُساهمةموضوع: رد: طرق عمل القلقاس   طرق عمل القلقاس Icon_minitimeالإثنين 20 ديسمبر - 20:51

ام يوسف
انا بعمل القلقاس تقريبا بنفس الطريقه لكن مع شوية تغييرات
بقطعه وبمسحه بفوطه ناشفه بجد كده اريح وافيد كتير
واحطه في الشوربه يتسلق واجيب السلق بعد مااغسله واصفيه كويس اضربه عيل خفيف اوي بالمالتي كويك
عند ماما كنت بخرطه بالمخرطه واخد شويه في ايدي واعصره علي القلقاس عشان ينزل مايته الخضره كلها فاهماني ؟

وبعدين احط زبده عيل النار وتوم مفروم مع كزبره ناشفه واقلب ولما التوم يصفر اضيف السلق طبعا مش هيبقي فيه مايه كتير
اقلبه شويه وبعدين اطش بيه الشوربه وياسلااااااااام عيل طعم سيبيه شويه عيل النار وبعدين اطفي لما تلاقيه استوي مش اتهري هههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

طرق عمل القلقاس Empty
مُساهمةموضوع: رد: طرق عمل القلقاس   طرق عمل القلقاس Icon_minitimeالإثنين 20 ديسمبر - 20:53

ام البنات
هخولك تكتين فى القلقاس اولا لازم فى زمانا دة يتغسل علشان الكماويات والبلاوى الى فى الزرع
بصى
ابشرى بصله صغيرة وشوحها فى معلقه زبدة مع معلقه كسبرة خضراوبعدين حطلى
الشوربه ومعها معلقه كبيرة عصير طماطم التكتين دول بيفرقوا قوى فى الطعم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

طرق عمل القلقاس Empty
مُساهمةموضوع: رد: طرق عمل القلقاس   طرق عمل القلقاس Icon_minitimeالإثنين 20 ديسمبر - 21:14

ميرو كيدز
انا بغسل القلقاس بس بعد التقشير انما بعد ما يتقطع لا خالص
بعصر عليه لمون واقلبه وخلاص وبعدين احطه في الشوربة
بالف هنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

طرق عمل القلقاس Empty
مُساهمةموضوع: رد: طرق عمل القلقاس   طرق عمل القلقاس Icon_minitimeالأربعاء 22 ديسمبر - 0:03

منى
عايزة اقولك من فترة على طريقة ماما فى القلقاس والسلق بس مبلحقش
بصى يا ستى
بالنسبة للسلق هى بتقفه وتغسله كويس وتضربه فى الخلاط مع كثبرة خضرا او لوحده عادى
وبعدين
بتعمل القلقاس عادى بنفس طشة الملوخية بالظبط يعنى بتوم وكثبرة ناشفة
وتضيف بعد كده السلق بيبقى لونه اخضر زى ما هو وطعمه جميل انا مكنتش بحبه
الاول وجوزى كمان ملهوش فيه بس دلوقتى اما ماما بتعمله باكلى طبق كده
بالمعلقة
جربيها وان شاء الله تبقى حلوة معاكى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

طرق عمل القلقاس Empty
مُساهمةموضوع: رد: طرق عمل القلقاس   طرق عمل القلقاس Icon_minitimeالإثنين 24 يناير - 1:42


نقطع القلقاس مكعبات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نحضر حوالى لتر ماء ساخن ونضيفه على القلقاس ونتركه حوالى عشر دقائق
وده شكل الماء مليان بالنشا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نتخلص
من الماء الساخن ونضيف ماء بارد ونفرك القلقاس بايدينا ونغسله جيدا ونتخلص
من الماء ونكرر هذه العمليه انا بصراحه بكررها عشر مرات تقريبا حتى نتخلص
من الماده اللزجه ودى اهم خطوه
وده شكل الماء اصبح نظيفا وده معناه ان القلقاس اتغسل جيدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
هنا تكون اللحمه استوت نصف استواء نضيف القلقاس على اللحمه والمرق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبالنسبه للسلق نقطع اوراقه ونفصلها عن العيدان ونغسلها ونصفيها فى مصفاه حتى نتخلص من المياه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعد ذلك نضعه فى حله عالنار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعد عشر دقايق حنلاحظ ان الورق حجمه بيقل نضيف اربع فصوص توم كاملين وملعقه زبده واوراق الكزبره الخضرا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهنا بعد حوالى تلت ساعه شوفوا شكله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وهنا بعد ربع ساعه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طبعا النار بتكون هاديه حتى لا يحترق وبعد ربع ساعه اخرى سنجد ان الاوراق شكلها اصبح ناشف وهش هنا تكون نضجت تماما وهذا هو شكلها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضعها فى الخلاط ونضيف حوالى كوب مرقه (ناخذها من مرقه اللحمه اللى بيها القلقاس) ونضربها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نصب الخليط على القلقاس واللحمه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
حتحسى ان لونه فاتح لكن نتركه عالنار حوالى عشر دقايق وطبعا بيكون القلقاس واللحمه تقريبا نضجوا
وهذا شكل القلقاس بعد النضج وشوفوا لونه الاخضر الجميل يارب يكون عجبكم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طرق عمل القلقاس
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى سرب الحمامات :: مطبخ سرب الحمامات :: اصناف للغدا والعشا :: كل صنف بكل الطرق المجربه-
انتقل الى: