باستا فلورا
كيك رائع جداً وطعمه مختلف عن الكيك العادي وغير كده شكله ظريف
مقاديرة بسيطه
3 حبه بيض+ فانيلا
1/2 كوب زيت
كوب سكر
3 كوب دقيق
م ك ب ب
برش برتقاله ( اختياري) بس انا بحب احطه ف اي كيك بيدي طعم حلو وبيقضي علي ريحة البيض
مربي فراوله او مشمش
الطريقه:
نخفق البيض والسكر مع بعض لغايه مايفتح لونه
ثم نضيف الزيت
ثم الدقيق مع ب ب وبرش البرتقال
وبيكون الخليط تقيل عن الكيك العادي
ثم يصب 3/4 الخليط ف صينيه مدهونه ونخلي الربع الباقي للوجه
ونبل ايدينا بنقطة زيت عشان تعرفي تفردي الخليط بسهوله
وكمان عشان مش يلزق ف ايدك
ثم نضع المربي
انا بحطها علي نار هاديه دقيقه عشان تسيح وتكون سهلة الفرد
وكمان. عشان متنزلش ف قاع العجين
ودا السر البسيط فيها
ثم نضع شوية دقيق لباقي الخليط ونعجنه لغايه مانحس انها ممكن تقدري تفرديها وتشكليها
ثم نفردها بالنشابه وتقطع شرايح طوليه رفيعه
ثم تفرد ع الوجه خط بالعرض
ثم نرص تاني. فوقهم بس بشكل مائل
ثم ندخلها الفرن ع الرف الاوسط
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]