منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى سرب الحمامات

تجارب ستات البيوت الشاطرين
 
الرئيسيةسرب الحمامأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
Free counters!

 

 طريقه عمل الباستا فلورا الايطالى

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

طريقه عمل الباستا فلورا الايطالى  Empty
مُساهمةموضوع: طريقه عمل الباستا فلورا الايطالى    طريقه عمل الباستا فلورا الايطالى  Icon_minitimeالثلاثاء 14 ديسمبر - 2:38

لام خالد
بالصور

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

طريقه عمل الباستا فلورا الايطالى  Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الباستا فلورا الايطالى    طريقه عمل الباستا فلورا الايطالى  Icon_minitimeالثلاثاء 14 ديسمبر - 2:42


المقادير
2 كوب دقيق
2 بيضه
نص كوب سمن او زبد
من نص الى تلات ارباع كوب سكر بودره
2 م.ص بيكنج باودر
فانيليا
نضرب السمن او الزبد مع السكر حتى يصير كريمى القوام..يضاف البيض بيضه بيضه بالتناوب مع الفانيليا او بشر الليمون او البرتقال او القرفه حسب نوع المربى اللى حابه تضيفيها
كونى مبدعه حيث لم ينزل فى الكتب السماويه اننا نعملها بمربى مشمش او حتى فراوله..ممكن توت ..ممكن تفاح ممكن برتقال و جزر و ممكن كمان بلح انتى او انت و دماغك العاليه و نكهه العجينه كمان مخمخ لها.
هنضيف الدقيق المخلوط و المنخول مع البيكنج باودر. و نخلط هنلاقى عجينه دبقه ممكن نشكلها بايدينا....نحط تلتين العجينه فى صينيه و نفرشها بايدينا و ننزل عليها المربى و نحط تلت العجينه الباقى فى قمع و نعمل الاشكال اللى حابينها ممكن تتخنى العجينه باضافة المزيد من الدقيق لها و تتلجيها و تبشريها على الوش..يعنى افكار كتير و انتى برضه و دماغك العاليه.
تخبز فى فرن متوسط الحراره 180 حتى تاخد لون دهبى متميز.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rawanyo
Admin
rawanyo


عدد المساهمات : 381

طريقه عمل الباستا فلورا الايطالى  Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الباستا فلورا الايطالى    طريقه عمل الباستا فلورا الايطالى  Icon_minitimeالأحد 19 ديسمبر - 21:11

تسلم ايدك يا ام خالد الصوره ماشاء الله حلوه اوي

جزاك الله خير يا مادو عالطريقه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

طريقه عمل الباستا فلورا الايطالى  Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الباستا فلورا الايطالى    طريقه عمل الباستا فلورا الايطالى  Icon_minitimeالخميس 20 ديسمبر - 13:34

باستا فلورا
كيك رائع جداً وطعمه مختلف عن الكيك العادي وغير كده شكله ظريف
مقاديرة بسيطه
3 حبه بيض+ فانيلا
1/2 كوب زيت
كوب سكر
3 كوب دقيق
م ك ب ب
برش برتقاله ( اختياري) بس انا بحب احطه ف اي كيك بيدي طعم حلو وبيقضي علي ريحة البيض
مربي فراوله او مشمش
الطريقه:
نخفق البيض والسكر مع بعض لغايه مايفتح لونه
ثم نضيف الزيت
ثم الدقيق مع ب ب وبرش البرتقال
وبيكون الخليط تقيل عن الكيك العادي
ثم يصب 3/4 الخليط ف صينيه مدهونه ونخلي الربع الباقي للوجه
ونبل ايدينا بنقطة زيت عشان تعرفي تفردي الخليط بسهوله
وكمان عشان مش يلزق ف ايدك
ثم نضع المربي
انا بحطها علي نار هاديه دقيقه عشان تسيح وتكون سهلة الفرد
وكمان. عشان متنزلش ف قاع العجين
ودا السر البسيط فيها
ثم نضع شوية دقيق لباقي الخليط ونعجنه لغايه مانحس انها ممكن تقدري تفرديها وتشكليها
ثم نفردها بالنشابه وتقطع شرايح طوليه رفيعه
ثم تفرد ع الوجه خط بالعرض
ثم نرص تاني. فوقهم بس بشكل مائل
ثم ندخلها الفرن ع الرف الاوسط

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه عمل الباستا فلورا الايطالى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى سرب الحمامات :: مطبخ سرب الحمامات :: معجنات وحلويات-
انتقل الى: