منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى سرب الحمامات

تجارب ستات البيوت الشاطرين
 
الرئيسيةسرب الحمامأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
Free counters!

 

 كفته البطاطس

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
مها

مها


عدد المساهمات : 306

كفته البطاطس Empty
مُساهمةموضوع: كفته البطاطس   كفته البطاطس Icon_minitimeالسبت 13 نوفمبر - 0:23

جيبالكم النهارده طريقه عمل كفته البطاطس للشيف يسري واللي عملت انقلاب لما قلها في البرنامج وكل شويه واحده تطلب المقادير والطريقه جربتها وطلعت روووووووووعه واضفت ليها بعض الاضافات خلتها اروع وجبتهالكم وجيت يلا بينا علي المقادير

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

3\4 كيلو بطاطس مسلوقه 3\4 سوي وتبشر بالمبشره
1\4 كيلو لحمه متعصجه بدون طماطم
3 بيضات
2 ملعقه بشر بصل (التفل بس)
2 ملعقه بقدونس
1 كوب دقيق
1 كوب بقسماط
زيت للتحمير

والاضافات اللي اضفتها هي
2 فص ثوم مفروم
2 ملعقه كسبره

(بصل بودر +ثوم بودر+كركم+كمون+ملح وفلفل) علي الدقيق اللي هستخدمه في البانيه وكمان من نفس التوابل علي البقسماط علشان تعزز النكهه في الكفته
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

اولا بسلق [b]البطاطس 3\4 سوي مع ماء بارد وشويه ملح
بعد السلق اشرها بالمبشره او اهرسها بالهراسه او الشوكه ووتتبيليها بتوابلك الخاصه حسب رغبتك[/b]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

اضيف تفل البصل والثوم المفروم واللحمه المتعصجه والبقدونس والكسبره والملح والفلفل

اما البيض فالنصيحه انه ينضاف تبعا لسلق البطاطس يعني لو مسلوقه قوي فمفيش داعي تضيفي كتير علشان متبقاش سايله صعب تشكيلها ميزانك عينك وملمس الكفته


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




علي الرخامه تضيف رشه دقيق واشكل الكفته علي هيئه عمود او اسطوانه طويله حسب ذوقك وابدأ اقطع منها اصابع متوسطه الطولالفها بالدقيق ليساعد لي التشكيل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ابدأ اضيفها للدقيق المتبل ثم البيض المخفوق ثم البقسماط المتبل

والخطوه المهمه : انه لازم يتحط في الثلاجه 1\2 ساعه او الفريزر 1\4 ساعه علشان يثبت الخلطه البانيه

عليه ومتفكش ساعه القلي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعد خروجه من الثلاجه يقلي في زيت غزير ساخن

نصيحه مهمه : اضيفي ملعقه بيكنج صودا او كربوناتو الي البقسماط او الدقيق اذا كان اخر طبقه علي البانيه

ده بيساعد انه يطلع لونه ذهبي وميغيرش لون بعد اول قليه يعني يفضل لون المقالي ذهبي طول فتره القلي وميسودش في تاني دفعه في القلي


ووادي الشكل النهائي للطبق


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وده كمان


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وادي المنيو كامل بتاع غدا النهارده اتفضلوا معانا ياجعنين الاكل سخن وعلي كيفكم


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

جربوها وشوفي طعمها الخطيييييير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
merokids
Admin
merokids


عدد المساهمات : 177

كفته البطاطس Empty
مُساهمةموضوع: رد: كفته البطاطس   كفته البطاطس Icon_minitimeالسبت 13 نوفمبر - 13:50

جميلة جدا يا مها تسلم ايدك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
كفته البطاطس
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى سرب الحمامات :: مطبخ سرب الحمامات :: اصناف للغدا والعشا-
انتقل الى: