منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى سرب الحمامات

تجارب ستات البيوت الشاطرين
 
الرئيسيةسرب الحمامأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
Free counters!

 

 وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده

اذهب الى الأسفل 
+2
مها
omyosef
6 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
omyosef
ملكه العزايم ومديرة مطبخ السرب
avatar


عدد المساهمات : 704
الموقع : k.s.a

وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده  Empty
مُساهمةموضوع: وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده    وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده  Icon_minitimeالخميس 17 نوفمبر - 2:43


بسم الله الرحمن الرحيم

الطريقه لأخت في منتدي تاني ربنا يكرمها ويباركلها
هنزل مقاديرها وصورتها الاول

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


روحت اعمل كوبي من هناك لقيت المنتدي مش بيقبل
يالا ماعلينا

ده الرابط
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

هكتبلكم الطريقه الي عملتها بيها باتفصيل وصورتي

المقادير

700 جرام دقيق
250 حليب
125 زيت
معلقة سكر
معلقة ملح
100 جم زبده بحارة الغرفه للعجينه
100 جم زبده سايحه لدهن الطبقات
بيضتين
معلقه كبيره خميره
صفار بيضه لدهن الوجه انا مش بحب البيض علي الوش بدهن بحلي ببودر مدوب بنقطتين مايه



الطريقه

دوبت الخميره والسكر في الحليب الفاتر واوعي يكون سخن احسن يبوظ الخميره

االدقيق عليه الزبده والملح الاول ويتعجن كويس ونضيف الزيت والبيض والفانيليا واخر حاجه الحلي بمع العجن كويس بين كل اضافه
ولما يتعجن كويس جداااااااااااااا
يعني العجينه تتلم وتبقي حته واحده متملكه نغطيها ونسيبها نص ساعه تخمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

علي الرخامه نلف العجينه رول وبالسكينه نقسمها نصين
وناخد نص ونقطع منه تقريبا ربعه او اقل عشان الدايره الصغيره ايل في النص
ونقسم النص ده عيل اربع اجزاء ونسيبه علي جنب لأنه هيشكل الجزء الداخلي للورده

والنص الاكبر ايل في الاول هنقسمه اربع اجزاء وكل جزي نفرده بالنشابه ( علي فكره العجين بيتفرد من غير دقيق سهل اوي ماشاء الله )
وبعد مافردنا 4 دواير بقطر علي قد الصينيه الي هعمل فيها
احط اول دايره وادهنا زبده وفوقيها التانيه وهكذا واخر دايره مش ادهنا حاجه
واحطها في الصينيه واقطع القطرين ( علامة + ) طبعا مش نوصل السكينه لحرف الدايره الخارجي
ونقلبها زي طريقة صاحبة الموضوع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


والجزء التاني بتاع العجينه نعمل فيه نفس الطريقه
فيه هنا ملاحظه مهمه
بعد ماحطيت الاربع طبقات عشان اساويهم ويبقو علي قد المساحه الداخليه ايل في الصينيه جبت طبق مدور تقريبا قدها
وقطعت الدواير عيل قده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
والحتت ايل باقيه شيلتها في الفريزر ممكن اطلعها يف اي وقت والفها بأي طريقه وعيل الفرن عدل ماهي جاهزه بزبدتها وتمام


نرجع للورده
نقطع الدايره التانيه بنفس الطريقه بحيث ان كل قطر بنقطعه يكون في منتصف ورقه من الطبقه الخارجيه
وطبعا مش بنقطع للاخر



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونقلب الورق براحه وفي الاخر نحط الكوره ايل في النص وندهن لبن بودره او بيض ونرش سمسم وحبة البركه زي ماتحبي

ونخبزها يف فرن حرارته متوسطه تقريبا اخدت ساعه الا ربع


ودي صورتي





علي فكره انا لخطت في الرسمه شويه ههههههه بس عشان اول مره
وكتبتلكم الحاجات ايل اتعلمتها عشان تعملوها احلي مني ان شاء الله
ولو عملتها تاني هنزلها بأذن الله


عدل سابقا من قبل omyosef في الأحد 20 نوفمبر - 1:33 عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مها

مها


عدد المساهمات : 306

وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده  Empty
مُساهمةموضوع: رد: وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده    وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده  Icon_minitimeالخميس 17 نوفمبر - 2:47

ماشاء الله ياهوبا تسلم الايادي روعه بالهنا والعافيه عليكم يارب وربنا يطعمكم من ثمار الجنه .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
roshana
Admin
avatar


عدد المساهمات : 953

وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده  Empty
مُساهمةموضوع: رد: وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده    وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده  Icon_minitimeالخميس 17 نوفمبر - 3:41

هبة ضفت الصور عدلى فيها براحتك بقى

بس سؤال انتى عملتى المعايير بالجرام كده ولا بالكوباية

والسمسم على الوش نى ولا متحمص احسن


عدل سابقا من قبل roshana في الخميس 17 نوفمبر - 14:36 عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده  Empty
مُساهمةموضوع: رد: وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده    وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده  Icon_minitimeالخميس 17 نوفمبر - 13:58

هبه



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
omyosef
ملكه العزايم ومديرة مطبخ السرب
avatar


عدد المساهمات : 704
الموقع : k.s.a

وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده  Empty
مُساهمةموضوع: رد: وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده    وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده  Icon_minitimeالأحد 20 نوفمبر - 1:41

روشانا ومادو جزاكم الله خير علي نقل الصور


روشانا انا عملته المقادير بالكوبايه
والدقيق فتحت كيس كيلو واخدت تلت اربعه تقريبا هو عامة 700 جرام هتبقي 3 ونص تقريبا كوب

والزيت حوالي نص كوبايه

الحليب 200 جرام تقريبا كوبايه

100 جرام زبده تقريبا نص كوبايه

عملتها كده باظبط




خلي بالك برضو حسب نوع الدقيق عندك يعني ممكن ايد شويه او اقل

المهم ملمس العدينه يون طري مش جامد وفي نفس الوقت مش بتلق في الايد يعني بتتخلع من ايدي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shaymaa-m
Admin
shaymaa-m


عدد المساهمات : 475

وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده  Empty
مُساهمةموضوع: رد: وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده    وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده  Icon_minitimeالأحد 20 نوفمبر - 7:06

ماشا ء الله يا هبه شكلها يفتح النفس
تسلم ايديكي مبدعه كالعاده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
asmaabhr

asmaabhr


عدد المساهمات : 4

وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده  Empty
مُساهمةموضوع: رد: وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده    وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده  Icon_minitimeالأربعاء 11 سبتمبر - 16:57

[SIZE="6"]
ما شاء الله

تسلم ايدك
[/SIZE]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
وردة البريوش وممكن تعملي بنفس الطريقه كرواسون ولاااااااااا احلي ولا اسهل من كده
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» عجينة البريوش للسينابون والدونت (لفراشة الربيع)
» كفته تونه اسهل من السهوله
» البريوش
» دجاج علي الطريقه الايرانيه
» تشيز كيك الكراميل ..... راااااائع وممكن ببواقي الكيك كمان

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى سرب الحمامات :: مطبخ سرب الحمامات :: معجنات وحلويات-
انتقل الى: