منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى سرب الحمامات

تجارب ستات البيوت الشاطرين
 
الرئيسيةسرب الحمامأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
Free counters!

 

 الجبنه المنزلية

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
shaymaa-m
Admin
shaymaa-m


عدد المساهمات : 475

الجبنه المنزلية Empty
مُساهمةموضوع: الجبنه المنزلية   الجبنه المنزلية Icon_minitimeالجمعة 4 نوفمبر - 22:02

لسلام عليكم يا حلوين عاملين ايه اكيد وحشتكوا طبعا اصل معجبيني كتييييييييييييير [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] تواضع بقي نعمل ايه ابطل رغي بقي واقولكوا علي احلي جبنه بعملها في البيت ونظيفه
ومش مغشوشه ومفيهاش حجات مضره بالصحه هتقولولي هوه الجبنه فيها حجات مضره
بالصحه هقولكم ااااااااااااه ماده اسمها الفورمالين يمكن كلنا سمعنا عنها
ودي بيحطوها في الجبنه عشان مش تبوظ ومش تبقي زي الاسفنج دي ماده تركيزها
العالي ممكن يبقي مسرطن والعياذ بالله فانا بقي شطوره وماماتي كمان لانها
علمتني اعمل الجبنه في البيت ومش بشتري من بره خاااااااااااااااااااالص
وكمان بخليها قديمه بالفلفل الحار وبتبقي تحفه ابطل رغي بقي ةندخل في
الطريقه علطول وبعدين الصور ومعلش مش صورت الخطوات

نجيب مثلا 3لتر
لبن وبعدين نحطهم في حله علي النار ونحط مقدار كفة ايدينا ملح ممكن نصف مره
كمان وندوبه في اللبن وهوه علي النار لحد ما يدفي وايدينا تستحمله نطفي
النار ونضيف معلقتين من ماده اسمها عندنا اجزه ممكن عند حد تاني لها اسم
تاني وهيه اللي بتمسك اللبن بتاع الجبنه خلاص ونغطي الحله بالغطا بتاعها
وبفوط مطبخ كتيير عشان تفضل دافيه وتتجبن
بعد ساعه نبص عليها او ساعتين علي حسب دفء المكان لو مسكت وبدا يظهر علي الوش مايه يبقي جهزت
الخطوه
المهمه نجيب مصفه وشاشه كبيره او طرحه قديمه مش مستعمله نفردها في المصفاه
ونحط فيها اللبن اللي تجمد وبعدين نعصد الشاشه عليها ونسيبها في المصفاة
تصفي ميتها بعد ساعه اواتنين هتصفي ميتها بعدين نقطعها ونحطها في طبق ونرش
عليها ملح ونسيبها في التلاجه 3ايام عشان الملح يسويها وميبقاش فيها اي
حاجه ضاره وبعدين ممكن ناكلها لو عاوزين تبقي قديمه ممكن نعملها مايه وملح
زي المخلل بس تبقي مالحه اوي ونضيف فلفل احمر حراق اة اخضر ونخزنها فتره
لحد ما تقدم هتبقي تحفه واحلي من الجاهزه لانها بخيرها والف هنا وشفا عارفه
اني طولت عليكم ودي الصور

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
صدقوني
هتبقوا مطمنين اوي وانتو بتاكلوها لانها من البيت ونضيفه وكمان اوفر واضمن
وطبعااااااااااااااااااااااا تحذير هام لكل من تدخل ومش تكتب رد هزعل منها
اوي[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] انتو حرين بقي انتظروني في حلقاتي المقبله من مطبخي العزيز
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
انفاس

انفاس


عدد المساهمات : 3

الجبنه المنزلية Empty
مُساهمةموضوع: رد: الجبنه المنزلية   الجبنه المنزلية Icon_minitimeالسبت 1 ديسمبر - 2:19

مشكوورة حبيبتي على الموضوع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الجبنه المنزلية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى سرب الحمامات :: مطبخ سرب الحمامات :: اصناف للغدا والعشا-
انتقل الى: