عجبتنى الطريقه اوى قلت انقلها لمدام وائل من جروب هنطبخ ايه انهارده
هو بيستوى جدااا يا ريم بس
تحسبى لكل كيلو بط 40 دقيقة فى الفرن ...تفرمى بصلتيين كبار ومعاهم ليمونه
بقشرها وفلفل اسود وكمون وكسبرة وبهارات لحمه وقررفـــــه و زنجبيل وبصل
بوردة وخل ومعلقه صلصة وملح طبعا وتضربيهم كلهم فى الكبة وتبلى بيهم البطه
وتسبيها فى الثلاجه من بالليل للصبح بش تكون مقلوبه الصدر لتحت علشان يتبل
كويس وبعدين الصبح تجهزى حشوة البط : بصلة كبيرة مقطعه صغير تقلب فى الزيت
وبعديت تضيفى الكبدة والقنصه متقطعيين وتضيفى الرز والقرفة والتوابل وبعدين
تعملى معلقه كراميل وتضيفيها للرز ..دا الرز بالخلطة وبعيدن تضيفى الميه
للسوا وبعدين لما يتشرب تخدى الكمية اللى تكفى تحشششى البطة وتقفليها بخله
سنان ...تسخى الفرن ل250 كويس جدا نص ساعه مثلا قبل ما تدخل الصينية وتدخلى
الصينية الرن على الحرارة العالية لمده 45 دقيقة وبعدين تهدى على 180 باقى
الوقت ولما تقرب خلاص واستوت تحضرى خلة التحمير ملعقه عسل نحل ومعلقه صلصة
تدهنى البطة كويس وتدخليها تحت الشواية وبالهنا والشففا فرق فى الطعم رهيب
مظلم البط بالسلق والله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]