منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى سرب الحمامات

تجارب ستات البيوت الشاطرين
 
الرئيسيةسرب الحمامأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
Free counters!

 

 عيش بلدى فى الفرن

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
roshana
Admin
avatar


عدد المساهمات : 953

عيش بلدى فى الفرن Empty
مُساهمةموضوع: عيش بلدى فى الفرن   عيش بلدى فى الفرن Icon_minitimeالإثنين 12 سبتمبر - 0:41

$$$$ العيش البلدى يابنات ... من عند السرطانه دا لو واثقين فيا
بسم الله الرحمن الرحيم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
انهاردة يا اخواتى فى الله جيبالكم العيش البلدى او الاسمر لانى بجد بقول كل يوم الله يكون فى عون كل الناس اللى بتاكل العيش البلدى لانى قدامى منفذ عيش حقول ايه استغفر الله ولا حول ولاقوة الابالله انا بجد مابكلش العيش ده بس خبزته عشان عيونكم مع انى مبكلهوش
المقادير يا اخواتى كيلو دقيق اسمر +2كوب دقيق عادى ابيض + 2معلقه كبار اكل + ملح وماء انا مصورة كميه المياة بزجاجه البيبسى النص لتر عشان تعرفوا الكميه العجن حياخد لتر الاربع مياة وخلى بالكم انا عمالكم بالتفصيل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مكيال المياه والدقيق ولازم ونصيحه لازم يكون عندكم مكاييل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نضيف المياة كامله النص لتر يعنى ونلم العجينه بصوابع اديناوايد واحدة اللى شغاله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
شايفين بصوابع ايد واحدة التانيه خليها سانداكى للمياة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طبعا نملا الزجاجه تانى بس نصها ونضيف نص المياة الا مليناها يعن نص النص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طبعا احنا لمينا العجينه بس بتكون ناشفه باقى الميه بقى نطرى بيها يعنى اخد بأيدى ونعجن زى ما انتو شايفين الوقت دا مهم لانك بالبلدى كدة دا الوقت اللى حتلتى فيه العجينه لغايه ما تبقى طريه بباقى نص الزجاجه اللى ملناها يعنى يا جماعه تبقى العجينه لينه ومتنسوش انتوا بتعجنوا ردة يعنى مبتبقاش ماسك زى ا لدقيق فخالوا بالكم المهم ان العجينه تبقى طريه مش يابسه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
خلصنا خلاص عجن كويس ها كويس نسيبها تخمر ساعه ونص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
كدا خمرت نفرد بقى ردة ونكور العجينه عليه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طبعا انا عامله الرغيف كبير عن اللى بيتباع طبعا عاوزة تصغرى براحتك بس كدة احسن اكتر من 25 رغيف متهيقلى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ادى اول رغيف نسمى بالله الرحمن الرحيم ونفرش تحتيه ردة ونرش على وشه دقيق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ندخلوا الفرن وطبعا نقفل الفرن على طول
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وا وهو بيقب او بيتنفخ
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ودا اول واحد خرجلنا بالسلامه
ملوحوظه لو عاوزاه مقمر سيبيه شويه قد 3 دقايق لانه مبيخدش اكتر من دقيقه وطبعا اول ما يقب تقلبيه على الوش التانى ياخد تحميرة وطلعيه وطبعا كاعادة نار حاميه وتحت اقلبى الصاج التحتانى واخبزى عليه وربنا يوفق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يارب يا بنات يعجبكم الموضوع وتستفادوا منه طبعا اذا عجبكم الموضوع ارجو التقييييم ودعواتكم اهم حاجه ان ربنا يثنتنا على الايمان والستر ليا وبناتى وبناتى المسلمين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
roshana
Admin
avatar


عدد المساهمات : 953

عيش بلدى فى الفرن Empty
مُساهمةموضوع: رد: عيش بلدى فى الفرن   عيش بلدى فى الفرن Icon_minitimeالإثنين 12 سبتمبر - 0:44

مش معقول هتاكلوا العيش حاف Smile


كفتة الحاتي مين قال هاتي بالتفصيل الممل &&

مراميرو &&

السلام عليكن و رحمة الله و بركاته

]
اليوم موعدنا مع
احلي كفتة حاتي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
هي سهلة جدا بس محتاجة شوية تكات
يلا بينا نبدأ علي بركة الله
المقادير
750 جرام لحم مفروم
250 جرام ليه مفرومة مع اللحمة
مهمة اوي اللية لأنها بتطري الكفتة و تخلي طعمها خير
و مش تخافي كده كده هي هتسيح و هتسيب الكفتة

نص كيلو بصل مفروم ناعم و مصفي من مائه
و هنعرف ازاي تتخلصي من كل مائه بسهولة
توابل براحة راحتك
الكفتة بتموت في البهارات
انا استخدمت
( كاري و كبيبة صيني و سماق و قرفة و فلفل اسود و هيل و بهارات كفتة و زنجبيل )
1 طماطم مبشورة
1 ليمونة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نبدأ الطريقة
اولا هنجيب البصل
و نبشره بالمبشرة
و نضعه في مصفاة ضيقة المسام
تمام كده و نضع عليه ملح عشان
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يتخلص من مائه بسرعة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و نعصر البصل كويس جدا
خدي بالك اي مية هتخلي الكفتة تفك منك
و دي مية البصل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
استني
اوعي ترمي مية البصل دي
دي متعوب عليها
هههههههههه
نضع عليها
الطماطم المبشورة
و جزء من توابلنا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و كمان نعصر الليمون
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
و ننقلها بقي في طبق اكبر عشان
لما نيجي نصبع الكفتة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[/size]
[size=25]نضع توابلنا علي الكفتة
و البصل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و نحاول نخليها تتجانس مع بعض
انا عملتها بايد الصلاية
المهم انها تتجانس كويس
كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و دلوقتي جه وقت التصبيع
احنا قلنا كفتى الحاتي
يبقي لازم نعمل زي الحاتي
و يتم تصبيع الكفة علي حاجة زي السيخ تدي تفريغ في الكفتة
زي مثلا المعلقة الخشب اللي تقريبا في كل البيوت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
هناخد المعلقة و نبللها بمية البصل و المكونات الاخري
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و ناخد جزء من اللحم و نصبعه علي المعلقة
و كبري حجم الكفتة عشان تبقي زيي الحاتي
و خدي بالك هي كده كده هتخس اللية هتسيح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و طبعا طول ما انتي بتصبعي الكفتة
تعملي عملية تثبيت ليها علي المعلقة في المرحلة دي بيسموها عملية تفريغ الهوا
تبللي ايدك بالتتبيلة و تحطيها علي الكفتة
عشان تاخد طعم مية البصل
الحمد لله
خلصنا تصبيع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ممكن اوي تكتفي بالمرحلة دي و تفرزيها لوقت زنقة
هنا بقي جينا للتسوية
هتسخني طاسة كويس جدا
و تحطي نقطتين زيت
و تنزلي بالكفتة تعمل صدمة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و نتابعها و بعد ما تستوي
و بعدين نحرق فحمة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و نضعها علي الكفتة و نغطي علطول

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

واوا
يلا نقدم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

زووووووووووووووووم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


و طبعا مش ننسي الطحينة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



اتمني تكون عجبتكو
و في الختام لا اسألكن غير الدعاء

ان يربي لي ربي اولادي


و خاصة الواد عمر اصله مغلبني و علطول معكنني و يجعلهم حجة لي لا حجة علي يوم القيامة و يجمعني مع زوجي بالفردوس الاعلي
موعدنا مع وصفة جديدة بمشيئة الرحمن
و السلام عليكن و رحمة الله و بركاته



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shaymaa-m
Admin
shaymaa-m


عدد المساهمات : 475

عيش بلدى فى الفرن Empty
مُساهمةموضوع: رد: عيش بلدى فى الفرن   عيش بلدى فى الفرن Icon_minitimeالإثنين 12 سبتمبر - 11:58

حلوين اوي يا روشانا
و خصوصا العيش
هههههههههه بس اللي فاضي بقى

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
عيش بلدى فى الفرن
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» من الفرن مباشرة اليكم
» صينية الجمبرى فى الفرن
» سمك مشوي في الفرن والطعم حكاااااااااااايه
» طريقه عمل السمان فى الفرن بالصور
» كتف ضاني مشوي في الفرن وهمممممممم من مطبخي

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى سرب الحمامات :: مطبخ سرب الحمامات :: معجنات وحلويات-
انتقل الى: