منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)


منتدى سرب الحمامات

تجارب ستات البيوت الشاطرين
 
الرئيسيةسرب الحماممكتبة الصورس .و .جبحـثالمجموعاتالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
Free counters!

شاطر | 
 

 تفريزات اللحومو الدجاج بالصور رووووووووعه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
shaymaa-m
Admin
avatar

عدد المساهمات : 475

مُساهمةموضوع: تفريزات اللحومو الدجاج بالصور رووووووووعه   الإثنين 27 يونيو - 12:33

الموضوع تحفه يا بنات و بالصور عجبنب اوي
ربنا يجزيها خير صاحبة الموضوع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
كل عام وانتم بخير

بمناسبة شهر رمضان الكريم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


اقدم لكم ملفي الخاص لتفريز اصناف من اللحوم والتشيكن

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ملحوظة هامة قبل ما نبدأ ::


بالنسبة لتتبيلات اللحوم والتشيكن

يا ريت البهارات تكون كميات بسيطة بمعني ممكن نقول نكتر البهارات عشان تعطي طعم حلو

لالالا مهم جدا ان طعم اللحوم او التشيكن يكون هو الي ظااااهر

وليس طعم البهارات

يعني البهارات لا تغطي علي طعم اللحوم او التشيكن

والمعلومة ديه سمعتها من شيف متميز

وفعلا تلاحظوا في المطاعم ان اللحوم بتكون متبلة بس فعلا طعم اللحم هو الي ظاهر

بهارات سفن ستارز سمعتها من شيف وباستعملها في تتبيل اللحوم والفراخ بمشتقاتهم
عبارة عن
(قرفة - قرنفل - حبهان - جنزبيل - فلفل ابيض -مستكة -جوزة الطيب)
انا بطحنهم لاني بحب البهارات دايما فريش وبخلطهم معا وتكون جاهزة وبازود معاها ورق لورا
بس سمعت ان جوزة الطيب حرام فبصراحة بطلت استعملها



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

أولا التشيكن:



1- طريقة تفريز الدجاج المسلوق:


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


دجاج بلدي / بصلة مبشورة / ملح / فلفل / كمون
نغسل الدجاجة جيدا ثم تدعك ملح وليمون وخل ومعلقة دقيق عليها وتترك ثم تغسل وتصفي
نضع البهارات علي البصلة ثم نتبل بها الدجاجة جيدا كل مكان وبين الاوراك وتحت الجلد
وممكن تحشي بالبصل وتفرز


انا باحتفظ بها هكذا

ولكن ممكن سلقها وتفريزها مسلوقة والشوربة نفرزها


وممكن تفريزها بعد غسلها فقط من غير تتبيل


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


2-طريقة تفريز السمان:


ممكن يفرز بعد غسله وبدون حشو او تتبيل وانا بافضل هذه الطريقة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


وممكن يحشي ثم يفرز مثل الصورة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


وده رااابط لطريقة الحشو :

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


3- طريقة تفريز البط:


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


طبعا يتغسل كويس جداااا وينظف من اي بواقي ريش
ويدعك بملح وليمون وخل ويغسل مرة تانية من الداخل والخاارج

وممكن يحشي بالبصل ولكن انا افضل حشوه وقت الطبخ

هاااااااااااااام جدااااااااا

ينبغي عدم تفريز اي طيور الا بعد غسلها جيداااا

_________________
اللهم ان فى تدبيرك ما يغنينا عن الحيل

و فى كرمك ماهو فوق الامل

و فى حلمك ما يسد الخلل

و فى عفوك ما يمحو الزلل

فاللهم تولنا بولايتك و اكرمنا بكرمك و عاملنا بحلمك و اعفو عنا بعفوك


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shaymaa-m
Admin
avatar

عدد المساهمات : 475

مُساهمةموضوع: رد: تفريزات اللحومو الدجاج بالصور رووووووووعه   الإثنين 27 يونيو - 12:33

4- طريقة تفريز دجاج تكا:



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




دجاجتين او حسب الرغبة /علبة زبادي بصلة مقطعة / 1 طماطم مقطعة ملح / فلفل اسود / كمون / قرفه مطحونه / بابريكا / كاري/ بهارات بهارات سفن ستارز ولو تواجد بهارات تكا


1 معلقه كبيره صلصه / 2 مكعب مرقة دجاج

معلقتين خل / نصف كوب عصير نص ليمون


معلقة توم مهروس /1/4 كوب زيت ذرة او زيتون



الطريقة:



بعد غسل الفراخ جيدا تفتح من النصف بالطول من الخلف


واعمل شقوق بالسكينة في الفراخ حتي تتشرب التتبيلة جيدا وتستوي


نضرب مكونات التتبيلة كلها في الخلاط ثم تتبل بها الفراخ من الداخل والخارج


وتوضع في قالب فويل وتغطي

_________________
اللهم ان فى تدبيرك ما يغنينا عن الحيل

و فى كرمك ماهو فوق الامل

و فى حلمك ما يسد الخلل

و فى عفوك ما يمحو الزلل

فاللهم تولنا بولايتك و اكرمنا بكرمك و عاملنا بحلمك و اعفو عنا بعفوك


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shaymaa-m
Admin
avatar

عدد المساهمات : 475

مُساهمةموضوع: رد: تفريزات اللحومو الدجاج بالصور رووووووووعه   الإثنين 27 يونيو - 12:34

5- صينية فرااخ بالفلفل الالوان





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]





فرخة
مقطعة اربعة / بصل مبشور / توم مفروم / ملح / فلفل كمون / بهارات / بهارات
فراخ / خلطة بهاااراتي / مكعب مرقة دجاج / كاري/ فلفل الوان




الطريقة:



نضع جميع البهااارات علي البصل والتوم ثم نتبل الفراخ جيدا ونقطع شرايح فلفل الوان


ثم نضعها في قالب فويل وتفرز


وعند طبخها باضيف شرايح بطاطس وشرايح طماطم


بتكون هايلة وخفيفة



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




6- فراااخ كنتاكي ( دودو حبيبتي قالت لي عليها وجربتها وكانت حلوة)



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




فرخة مقطعة 8 قطع / بصلة كاملة مفرومة/ توم مفرومناااااااااااعممعلقة كبيرة كسبرة ناشفة /عصيرليمونتيييييييينمعلقة خل /شطة /ملح /سماق – بهارات فراخ


دقيق ابيض \دقيق درة


3 بيضات



الطريقة:



بعد ما نغسل الفراخ جيدا نعمل فيها شقوق نتبلها بالبصل والتوم وجميع البهارات وليمون وخل


والافضل نتركها في التتبيلة ليلة كاملة



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




ثم نحضر كيس للدقيق و كيس دقيق الذرة وممكن معاها كيس سبايسي حااار

وطبق للبيض ومعاه لبن بسيط وملح وفلفل

نضع قطع الفراخ في كيس الدقيق ثم البيض ثم دقيق الذرة

وتوضع في قالب فويل وتفرز



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



7- صينية فراخ بالخضار المشكل




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




فرخة كاااملة / 2 بصلة مبشور او شرايح / ثوم مفروم


ملح / فلفل/ كمون / بهارات / خلطة بهاراتي / بودرة مرقة دجاج


خضاار مشكل بسلة / فاصوليا /جزر /فلفل الوااان



الطريقة:


تغسل الفرخة جيدا وتصفي ثم تتبل ببصل وتوم والبهارات كلها

ونحتفظ بنصف البصل المبهر ويتبل بيه الخضار

ويوضع في قااالب فويل

وعند السوي نضيف بطاطس مكعبات وشرايح طماطم وممكن كوسة

_________________
اللهم ان فى تدبيرك ما يغنينا عن الحيل

و فى كرمك ماهو فوق الامل

و فى حلمك ما يسد الخلل

و فى عفوك ما يمحو الزلل

فاللهم تولنا بولايتك و اكرمنا بكرمك و عاملنا بحلمك و اعفو عنا بعفوك


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shaymaa-m
Admin
avatar

عدد المساهمات : 475

مُساهمةموضوع: رد: تفريزات اللحومو الدجاج بالصور رووووووووعه   الإثنين 27 يونيو - 12:35

شيش طاووق



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




اوراك
فراخ مخلية / زبادي /معلقة ثوم مهروس/ ملح / فلفل بهارات / بهارات سفن
ستارز / بهارات للفراخ/ مرقة دجاج بودرة / 2 معلقة صلصة / طماطم مبشورة /
معلقة بودرة بصل اوممكن بصلة صغيرة



وفلفل الوان مقطع مكعبات / بصل مقطع مكعبات



الطريقة:



تقطع اوراك الفراخ الي مكعبات


ونخلط التتبيلة معا ثم نضيفها الي قطع الفراخ



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




وتمزج جيدا معااا وتوضع في القالب وتغلف

وممكن تشكيلها في الاسياخ الخشبية وطبعا نضع فلفل الوان وبصل بين كل قطعة وتفرز هكذا
انا بافضل تفريزها بدون اسياخ وفلفل لاني افضل الفلفل فريش لاني بحب اكله مشوي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

8- شااااورمة فراخ


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




صدور فراخ مقطعة شرايح رفيعة / زبادي /ثوم مهروس / ملح / فلفل / بهارات / خلطة بهاااراتي


بهارات شاورمة جاهزة /سماق/معلقة خل / معلقتين زيت / عصير ليمونتين / بصلة صغيرة / 2 معلقة صلصة طماطم


طماطم مقطع صغير / بصل شرااايح / فلفل الوان شرايح طبعا المكونات عندي تسوية الشاورمة



توضع التتبيلة كلها في الخلاط ثم تتبل بها شرايح الفراخ جيدا وتوضع في قالب وتغلف


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



9-صدور بانيه او مشوية



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




صدور فراخ / ملح / فلفل / بهارات فراخ / بهاراتي / عصير ليمونة / معلقتين خل / بصل شرايح / فلفل الوان مقطع / طماطم مقطعة صغيرة



الطريقة :



تتبل الفراخ بكل المقاادير وتوضع في قالب وتغلف
وديه باستعملها لصدور مشوية بالريحان او فراخ صيني
وصفات كتير صدور متبلة ديه اساس اكتر من وصفة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


10- كوردون بلو



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



صدور فراخ مخلية / ملح / فلفل / بهارات فراخ / عصير نصف ليمونة

للحشو جبنة شيدر – بيف او رومي مدخن – زيتون شرايح


تتبل الصدور بالبهارات وتترك ساعتين ثم نحضر الصدر مفتوح

ونضع الحشو بالترتيب ثم يقفل بخلة




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



وممكن يكون صدر صغير ونضع الحشو ونلف رول

ويقفل بخلة



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



ثم يوضع في دقيق ثم بيض بلبن بسيط ثم بقسماط مع فيجيتار


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


11- تشيكن كييف ( chicken kiev )

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

الطريقة بالتفصيل في هذا الرابط

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

_________________
اللهم ان فى تدبيرك ما يغنينا عن الحيل

و فى كرمك ماهو فوق الامل

و فى حلمك ما يسد الخلل

و فى عفوك ما يمحو الزلل

فاللهم تولنا بولايتك و اكرمنا بكرمك و عاملنا بحلمك و اعفو عنا بعفوك


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shaymaa-m
Admin
avatar

عدد المساهمات : 475

مُساهمةموضوع: رد: تفريزات اللحومو الدجاج بالصور رووووووووعه   الإثنين 27 يونيو - 12:36

ثانيا : اللحوم

1- تفريز كفته الحااااتي :

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



لحم مفروم – بصلة مفرومة ومصفاة من ماء البصل ونحتفظ به } وهاقولكم ليه{- ملح – فلفل –بهارات -– خلطة بهاراتي المميزة (سفن ستار)- ليمونة – معلقة بقسماط


تتبل اللحم المفروم بالتتبيلة جيدا ونبدأ في تشكليها اصابع نبل ايدينا بماء البصل ونصبعها بتعطيها طعم جميل وبتسهل عملية التشكيل


وتوضع في القالب وتغطي بالاستريتش


لو عايزة الكفته تحتفظي بيها طبقات فوق بعض افصلي بينهم بكيس بلاستيك

منعا للالتصاق

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
2- كفته دااود باشا:

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



نفس طريقة الكفته

والتشكيل مدورة انا عملتها بمعلقة الايس كريم

ثم توضع في القالب وتغطي بالاستريتش

ولو طبقات نضع بينهم بلاستيك



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


3- لحم مفروم معصج:



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

[b][size=21](للبشاميل – للمسقعة –لكوسة بالبشاميل – سمبوسك-بيتزا –للمحاشي)[/b][/size]
[b]نقطع بصلة صغير ونضع معلقة زبدة وزيت درة [/b]
[b]حتي يصفر لونها بس [/b]
[b]واضع اللحم واقلب جيدا حتي تنزل الميه [/b]
[b]واضيف ملح وفلفل ابيض وبهارات لحم وبهاراتي المميزة [/b]
[b]وممكن اضافة فلفل اخضر او الوان مقطع صغير بيعطي طعم حلو [/b]
[b]ثم يوضع في قالب ويغطي بالاستريتش[/b]

[b][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[/b]

[b]وباحتفظ باللحم مفروم زي ما هو لمحشي كوسة وبطاطس [/b]

[b]او لاي شئ تاني [/b]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[size=21]وممكن تتبيله للكفته دون تشكيل


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

[/size]

_________________
اللهم ان فى تدبيرك ما يغنينا عن الحيل

و فى كرمك ماهو فوق الامل

و فى حلمك ما يسد الخلل

و فى عفوك ما يمحو الزلل

فاللهم تولنا بولايتك و اكرمنا بكرمك و عاملنا بحلمك و اعفو عنا بعفوك


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shaymaa-m
Admin
avatar

عدد المساهمات : 475

مُساهمةموضوع: رد: تفريزات اللحومو الدجاج بالصور رووووووووعه   الإثنين 27 يونيو - 12:36

-البفتيك:



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



لحم بفتيك شرايح – ملح – فلفل – ابيض - بهارات لحم – بهاراتي سفن ستااارز – بصلة شرايح – عصير ليمونة


تتبل اللحم بالتتبيلة جيدا



باستعملها لكذا وصفة مثل



(بيكاتا –اسكالوب ناتير – لحمة تحمير – بفتيك بالخضار والمشروم )



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


5- سكالوب بانيه:




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



لحم
بتلو شرايح وده طبعا لانجح سكالوب – ملح – فلفل – بهارات لحم- خلطة
بهاراتي – نصف ليمونة - دقيق – 2بيضة مضاف اليه معلقتين لبن – بقسماط مضاف
اليه فجيتار



نضرب شرائح اللحم خفيفي بشاكوش اللحم


ونشق اللحم بسيط حتي لا تتقوس اثناء التحمير


نتبل اللحم بجميع البهارات


ثم نضع شريحة البتلو في الدقيق خفيف وطبعا لضمان تماسك طبقة البيض والبقسماط عليه


ثم نضع الشريحة في البيض وارفعها بشوكة حتي تتخلص من البيض الزائد ثم البقسماط واضغط عليها خفيف ليتماسك البقسماط


ثم نضعها في قالب ونفصل بينها ببلاستيك


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



6- لحمة متبلة لورقة اللحمة :





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]





لحمة مقطعة مكعبات صغيرة – فلفل الوان – بصل شرايح –ليمونة –معلقة خل – ملح – فلفل – بهارات لحم –بهارات سفن ستارز –شرايح توم



تتبل اللحم بكل المكونات وتوضع في القالب



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


[b]7- لحم كباب حلة:[/b]





[b][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/b]




[b]لحم ممكن تقطعيها مكعبات او شرايح سميكة مستطيلة [/b]


[b]بصل مبشور او شرايح – فص ثوم - معلقتين خل – نصف ليمونة – ملح – فلفل – بهارات لحم – بهارات سفن ستارز [/b]



[b]تتبل اللحم ثم توضع في القالب [/b]

_________________
اللهم ان فى تدبيرك ما يغنينا عن الحيل

و فى كرمك ماهو فوق الامل

و فى حلمك ما يسد الخلل

و فى عفوك ما يمحو الزلل

فاللهم تولنا بولايتك و اكرمنا بكرمك و عاملنا بحلمك و اعفو عنا بعفوك


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shaymaa-m
Admin
avatar

عدد المساهمات : 475

مُساهمةموضوع: رد: تفريزات اللحومو الدجاج بالصور رووووووووعه   الإثنين 27 يونيو - 12:37

لحم بارد (روز بيف)




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]





عرق لحم تربيكانو – فصوص توم – فلفل ابيض حب او اسود-عيدان قرفة – قرنفل مسمار –خل – ليمون




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




نعمل شقوق في عرق اللحم في كل مكان ونضع فصوص توم وفلفل ابيض

ثم يربط اللحم بالعرض والطول

طبعا ممكن تكتفي بالخطوة ديه

ولكن انا بحب جدا اضعه في تتبيلة حوالي 12 ساااعة

وهي عبارة عن خل وليمون وتوم و فلفل ابيض او اسود وقرفة عيدان وقرنفل امزجهم معا

واضع فيها اللحم واقلبه علي كل الجوانب حتي يتشرب من التتبيلة




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



وطبعا التتبيلة بتعطي للحم طراوة ويستوي سريعا

وفي طريقتين للتسوية



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




ممكن نشوحها علي النار وبعدين نضيف ماء وكل ما يقل نضيف زي كباب الحلة الي ان تستوي

او اننا نضعها في صينية وتحتها بوكيه جارنيه عبارة عن بطاطس وجزر وكوسة وكرفس




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




ونغطيها بورق فويل وتدخل الفرن حتي تمام السوي

وفي بيقولوا بتنشف بس انا بصراحة هذه الطريقة معتمدة عني

ولاني مش بحب طعم الخضار معاها فقللت البوكيه جارنيه

وبعد السوي تتركها تبرد ثم تدخل الثلاجة

ثم تقطع شرايح وباحتفظ بجزء منها في الفريزر لحين الاستخدام


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


9-طاجن لحم بالخضااار

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

لحم مقطع متبل بجميع البهارات وخل وليمون وبصل شرايح وثوم
خضااار مشكل (بسلة /جزر/فاصوليا/فلفل الوان)
وعند التسوية نضع بطاطس مكعبات وكوسة وشرايح طماطم


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

_________________
اللهم ان فى تدبيرك ما يغنينا عن الحيل

و فى كرمك ماهو فوق الامل

و فى حلمك ما يسد الخلل

و فى عفوك ما يمحو الزلل

فاللهم تولنا بولايتك و اكرمنا بكرمك و عاملنا بحلمك و اعفو عنا بعفوك


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shaymaa-m
Admin
avatar

عدد المساهمات : 475

مُساهمةموضوع: رد: تفريزات اللحومو الدجاج بالصور رووووووووعه   الإثنين 27 يونيو - 12:39

-شاورمة لحم


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



لحم مقطع صغير – ليمونة – 4 ملاعق خل – ملح – فلفل – بهارات
بهارات سفن ستارز – سماق – بهارات شاورمة جاهزة
ليه ضااااني انا بابشرها (مهمة جداااا )

تتبل اللحم بجميع البهارات



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



11- الكبده:



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




تتبل بملح وفلفل وبصل شرايح فقط
حتي يظهر طعم الكبده


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


12- السجق:

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




يحفظ كما هو لانه بيكون متبل جااهز
اذا كان غير متبل وقت التحمير بيتبل


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


13- لحمة للسلق:


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



باشتريها مقسمة جااهزة

وطبعا احلي لحمة للسلق هي الموزة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


شكل لدرج اللحوم:




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


انتهي الملف والحمد لله
تفريز هذه الاصناف بيوفر الوقت
ممكن نتعب في اسبوع ولكن بنرتاح طول الشهر
الحمد لله انا كل شهر باجهز الاصناف وبتوفري لي وقت وجهد

طبعا في شهر رمضان محتاجين لتوفير الوقت للعبادات

جربوا التحضير المسبق للاكلات

_________________
اللهم ان فى تدبيرك ما يغنينا عن الحيل

و فى كرمك ماهو فوق الامل

و فى حلمك ما يسد الخلل

و فى عفوك ما يمحو الزلل

فاللهم تولنا بولايتك و اكرمنا بكرمك و عاملنا بحلمك و اعفو عنا بعفوك


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
roshana
Admin


عدد المساهمات : 953

مُساهمةموضوع: رد: تفريزات اللحومو الدجاج بالصور رووووووووعه   الإثنين 27 يونيو - 12:58

ممتاااااااااااز
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام عبودي
خبيرة السرب
avatar

عدد المساهمات : 408
الموقع : الرياض

مُساهمةموضوع: رد: تفريزات اللحومو الدجاج بالصور رووووووووعه   الأربعاء 29 يونيو - 1:45

رووعه ياشيمو ماشاء الله ماقصرت

شرح وافي الله يسعدك على النقل

_________________
و مَآ خَابت قلوبٌ أودعت البَاري أمَانيهاآ...~
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عطرالشموع
بروفيسور السرب


عدد المساهمات : 921

مُساهمةموضوع: رد: تفريزات اللحومو الدجاج بالصور رووووووووعه   الأربعاء 29 يونيو - 17:35

وهممممممممممممممممم يا شيمو وهمممممممممممم

بس انا مثلا مش بعرف اقول للراجل عايزه لحمه نوعها ايه او عشان ايه
بجد بطيخه كبيييييييييييييره

_________________
يااااااااارب احفظ لي جوزي و اولادي و بارك لي فيهم
لا اله الا انت سبحانك اني كنت من الظالمين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shaymaa-m
Admin
avatar

عدد المساهمات : 475

مُساهمةموضوع: رد: تفريزات اللحومو الدجاج بالصور رووووووووعه   الخميس 30 يونيو - 11:02

roshana كتب:
ممتاااااااااااز

ميرسي يا رشا
عجبني انا كمان

_________________
اللهم ان فى تدبيرك ما يغنينا عن الحيل

و فى كرمك ماهو فوق الامل

و فى حلمك ما يسد الخلل

و فى عفوك ما يمحو الزلل

فاللهم تولنا بولايتك و اكرمنا بكرمك و عاملنا بحلمك و اعفو عنا بعفوك


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تفريزات اللحومو الدجاج بالصور رووووووووعه
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى سرب الحمامات :: مطبخ سرب الحمامات :: اصناف للغدا والعشا-
انتقل الى: