ترياكي اللحم
المقادير
نص كيلو لحم استيك مقطع شرايح طويلة
2 بصل شرايح طويلة
2 فلفل رومي ( فلفل بارد ) مقطع شرايح طويلة
صوص صويا حلوة
ملعقة طعام طحينة
ملعقة صغيرة نشا مذوبة في فنجان ماء
ماء ربع كاسة ماء
ملعقة صغيرة مطري لحم ( يمكن الاستغناء عن مطري اللحم ) لكن عند شراء الاستيك اجعلية يدق اللحم جيدا
2 ملعقة صغيرة كاري
3ملاعق صغيرة خل تفاح اذا لم يوجد خل ابيض
قليل زيت
ملح حسب الرغبة
2ملعقة صغيرة توم مطحون
الطريقة
يقطع اللحم ويوضع في زبدية
+ 2 ملعقة طعام صوص صويا حلوة + ملعقة طعام طحينة + ملعقة صغيرة مطري لحم+
+ النشاء المذوب في ماء + ملعقة صغيرة خل+ ملعقة صغيرة كاري يقلب ويترك في الثلاجه نصف ساعة
قدح قليل من الزيت في الطاوة ويضاف الية اللحم المتبل ( لا تصفية من التتبيلة ضعيه بتتبيلة)
يقلب لمدة عشر دقائق حتى تتحمر تستوي
يضاف2 ملعقة صغيرة التوم+ 2 ملعقة صغيرة خل +وملعقة صغيرة كاري
والماء +4 ال 6 ملاعق طعام صوص صويا + ملعقة صغيرة ملح او حسب الرغبة
واتركية حتى يغلي
اضيفي البصل والفلفل
وقلبية لمدة 3 دقائق
(لا تطهي البصل والفلفل كتيرا حتى لا يذبل ) يعني قلبية بس ياخد طعم
ومن ثم يقدم مع الارز الابيض
مكرونه بالخضار
بقطع بصل و فلفل اخضر و كوسه و جزر و زيتون اسود و علي النار البصل الاول و
هكذا و بعدين بعصر طماطم و اصبها علي الخليط لحد ما تتقل و بعدين احط
المكرونه المسلوقه و البهارات ملح و فلفل و كاري و قرفه قليل و بهار فراخ و
ورق لورا