مبشتريش اللازانيا لا باعجنها وافردها فى الماكينة بتع المكرونة اقولكم الاول مقادير العجينة : كوب ونصف دقيق ممكن احيانا بحط كوب دقيق ونصف سمولينا لكن امبارح كانت بالدقيق بس وعليها معلقه زيت وذرة ملح وبعدين نعجن ب 2 بيضة لحد ما تتماسك العجينة نسيبها ترتاح ربع ساعه وبعدين نفرد العجينة نجهز العصاج : نحمر بصلة لحد ما تبقى شفافة وبعدين نضيف اللحمة المفرومة والتوابل والبهارات وفلفل أخضر مفروم ونقلبهم بس شوية نضيف 2 كوب عصير طماطم يعنى كمية كبيرة متخفوش هتشربهم اللحمة ونضيف جزرة مشورة ناعم ونسيبها ستوى وفى الاخر بضيف ملعقه كبيرة معجون طماطم ونسيبها بس خمس دقايق ونطفى النار نجهز بقى البشاميل : نحمر الدقيق فى الزبدة ونضيف البن عليه باااااااااااااااارد مهم اوى دى علشان البشاميل ميكلكعش وبعدين نضيف علية نصف مكعب مرقة مفتت وفلفل اسود وملح اذا احتاج تمام كدا لما يغلى هيتكاثف ويكون ثقيل نأخذ فى حدود نصفة ونضيفه على اللحمة المجهزة سابقا ونخلط كويس
كدا بقى الحشو جاهز فردت العجينة فى الماكينة وهنا بقى السر مبسلقش اللازانيا نهائى اذا كان الايطاليين بيعملوا كدا هنسلقها احنا بافرد فى الصينية معلقه بشاميل وفوقها طبقة عجين مفرود فيع جدا بالماكينة على درجة 7 ولو من غير يبقى رفيع اوى اوى وبعدين نفرد طبقة لحمة بالبشاميل ونرش جبنة بارميزان وبعدين طبقة لازانيا وبعدين لحمة وجبنة وبعدين لازانيا وبعدين باقى البشاميل فاكريينة وعلشان لونة يبقى حلو بحط لو ملعقه واحدة صلصة طماطم واحيانا باخذ من الللحمة ونقلب كويس ونحطه كويس عل الوش ونرش جبنة بارميزان كثير
وبس تدخل الفرن 45 دقيقة فى الرف اللى فى النص وبعدين نحمر الوش وبالهنا
|
|