منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى سرب الحمامات

تجارب ستات البيوت الشاطرين
 
الرئيسيةسرب الحمامأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
Free counters!

 

 طريقه عمل الخبز بالدقيق الاسمر لفيميل بالصور

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

طريقه عمل الخبز بالدقيق الاسمر لفيميل بالصور Empty
مُساهمةموضوع: طريقه عمل الخبز بالدقيق الاسمر لفيميل بالصور   طريقه عمل الخبز بالدقيق الاسمر لفيميل بالصور Icon_minitimeالخميس 5 أغسطس - 22:10

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]العيش
المقادير
أربع كوب دقيق
إتنين كوب ماء دافئ
معلقة صغيرة خميرة
معلقة صغيرة ملح


الطريقة
أحط الماء الدافي و عليه الخميرة و الملح و أقلب
و بعدين أحط نص مقدار الدقيق يعني كوبايتيين و عجن
و بعدين أزود الدقيق الباقي شوي بي شوي و عجن
و لو إحتاج دقيق تاني أزود لغاية لما العجين يبقى مش ملزق
و بعدين أرفع العجين و اخبط كازا مرة ههههههههههههههه طريقة أم عبدالله


بنات التكنيك ده في العجين
إن أحط المايا الأول و بعدين نص الدقيق و بعدين النص التاني شوي شوي
ده بعد كازا تجربة لاقيت الطريقة دي اللي مريحني في العجين علشان مش يبقى تقيل على إيدي
علشان بعمل كازا مقدار



و بعدين أسيب يخمر حوالي ساعة
و بعدين أقطع العجين كور مرة صغيرة و مرة كبيرة إنت و راحتك
و كون مجهزة طبق جانبي في دقيق و غطاس الكرة فيه و ركنها
لغاية لما أخلص تقطع العجينة كلها


أجيب النشابة و أفرد كل كرة و أرش برضو تحتها دقيق خفيف
و أكون فرشة فوطة كبيرة
و أحط عليها العيش اللي يتفرد
و أسيب كدة ساعة ساعة و نص على حسب أبص عليه ألقاه مرفوع و خمر تاني و هو مفرود


أشغال الفرن البوتجاز اللي عندي أصلا كهرباء
أخلي الحرارة عالية يعني ٤٥٠
و أسيب كدة ١٠ دقايق تكون الفرن سخنت و بعدين أبدأ أحط العيش علشان يستوي
أنا بشيل العيش المفروض المرفوع ده اللي على الفوطة براحة بي إيدي و أحطه في الصينية
و أحطها في الفرن في الشبكة اللي من تحت
أنا بشغل الفرن من تحت بس
هي ٥ دقايق و أبص عليه
ألقاه تنفخ في الفرن
يبقى الحمدلله العملية نجحت
و تقريبا بعد ٥ دقايق بكون احمر من تحت

و بعدين عندك تلات إختيارات
يا إما تقليبه على الوش التاني و تسيب شوية كمان يعني ٥ دقايق تان أو أقل
و ده ببقى لونو حلو أوي و محمر كله كدة


الاختيار التاني إن ارفعو على الشبكة اللي فوق عشان الوش كمان يحمر

الاختيار التالت
إنك تسبي الصينية زي ما هي من تحت حوالي ١٠ دقايق أو أقل و هتلاقي احمرت من فوق و من تحت ل وحدها
حتى لو كان من تحت احمر سنة زيادة من الوش ببقى عادي حلو برضو


أنا ده كنت رفعتو على الشبكة اللي فوق عشان الوش يحمر
ما كنتش أعرف إن التلفزيون جاي يصور و كدة
كنت وقفت و فضلت أقلب فيه علشان اللون يبقى أحلى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

طريقه عمل الخبز بالدقيق الاسمر لفيميل بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الخبز بالدقيق الاسمر لفيميل بالصور   طريقه عمل الخبز بالدقيق الاسمر لفيميل بالصور Icon_minitimeالخميس 5 أغسطس - 22:12

بسم الله ما شاء الله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
female
Admin
avatar


عدد المساهمات : 518

طريقه عمل الخبز بالدقيق الاسمر لفيميل بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الخبز بالدقيق الاسمر لفيميل بالصور   طريقه عمل الخبز بالدقيق الاسمر لفيميل بالصور Icon_minitimeالجمعة 6 أغسطس - 0:09

جزاكي الله خيرا يا مادو على النقل
بس إنت عرفتي تظهري الصور كدة على طول إزاي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه عمل الخبز بالدقيق الاسمر لفيميل بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقه عمل التوست بالدقيق الاسمر لمنى
» طريقه عيش السرايا بالصور لفيميل
» طريقه عمل البسبوسه بالصور
» طريقه عمل السويسرول بالصور
» طريقه عمل السابليه بالصور لام خالد

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى سرب الحمامات :: مطبخ سرب الحمامات :: معجنات وحلويات-
انتقل الى: