منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى سرب الحمامات

تجارب ستات البيوت الشاطرين
 
الرئيسيةسرب الحمامأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
Free counters!

 

 سي فووووووووووود سي فوووووووود

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ورده مفتحه

avatar


عدد المساهمات : 404

سي فووووووووووود سي فوووووووود Empty
مُساهمةموضوع: سي فووووووووووود سي فوووووووود   سي فووووووووووود سي فوووووووود Icon_minitimeالسبت 25 ديسمبر - 13:33

انهارده جيبالكوا طريقه شوربه السي فود و مكرونه السي فود


مقادير شوربه السي فود(تكفي من شخصين ل 3 اشخاص)
معلقه كبيره دقيق مذوبه في 1/2 كوب لبن كامل الدسم
بصله صغيره غير مقطعه مقشره فقط
حبهان - مستكه- فلفل اسود
مقادير السي فود هي بالنظر كده
بس تقريبا
ربع كيلو من كل من
سيبيا (كاليماري)منظفه
كابوريا (بنشيل الغطا بتاعها و نقسمها نصين و ننضفها كويس)
جمبري مقشر و مغسول
بكلويز اللي تقريبا بتسموه محار
سمك بدون عظم
نيجي بقي للطريقه
بنجيب حله و نحط فيها حوالي اربع كوبايات ميه
و نغليها مع مستكه و حبهان و البصله
و نقوم حطين الكابوريا هتطلع ريم تستني لحد ما تطلع الريم كله و بعدين تصفي الشوربه و تحطيها تاني علي النار
و تقوم حاطه الكاليماري و تسبيها لحد ما تطري كده تقوم حاطه الجمبري
و بعديه البكلويز و بعد ما كله يستوي حطي السمط دقيقتين و تقومي نازله باللبن اللي مدوبين جواه الدقيق
دقيقتين و تحطي الملح و تطفي و بالهنا و الشفا

مكرونه السي فود
بنجيب تومه و نحمر فيها ربع كيلو من كل من
سيبيا مقطعه مربعات- جمبري

و بنجيب اصابع كابوريا و بنقطعها مربعات(الكميه اللي تحبيها)
طبعا بنحط السيبيا الاول لحد ما تدخل ف السوا ننزل بالباقي
و ف حله تانيه بعمل صلصه للمكرونه عادي بصله بنحمرها ف زيت زيتون و طماطم معصور و متصفيه
و نستني لحد ما تتسبك و بنحط عليها التوابل اللي هي كاري- بابريكا- فلفل اسود- زعتر -جنزبيل بودر-شطه للي بيحبوها مشطشطه
نقوم ننزل بالسي فود علي الصلصه
و تكون المكرونه علي حله تانيه بتتسلق
و نصفيها و نحطها علي الصلصه
او ممكن نحط المكرونه ف الطبق و من فوق الصلصه بالسي فود احلي
بس زوجي بيحب الطريقه الاولي
سوري بقي مش مبينه اوي شكل السي فود فيها لاني مقطعاه صغير

يلا يا رب تعجبكوا مصورها سرقه جوزي كان جعان و صورت فالسريع

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

سي فووووووووووود سي فوووووووود Empty
مُساهمةموضوع: رد: سي فووووووووووود سي فوووووووود   سي فووووووووووود سي فوووووووود Icon_minitimeالإثنين 16 مايو - 23:56

ميرووووووووو

رز بالجمبري

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بطريقة ريهام بجد يجنن
ربنا يباركلك يا ريهام ويصلحلك الحال

الطريقة سهلة اوي
بس انا طلع فاتح شوية مني كان عايز البصل يتحمر اكتر من كده

حمرت بصله مفرومة وعليها رشه سكر
وبعدين حطيت الجمبري وعليه فلفل رومي وجزر مقطعين وملح وفلفل وكاري وبهارات
وقلبتهم لغاية ما حسيت انه دبل فضفت الرز وسويته عادي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

سي فووووووووووود سي فوووووووود Empty
مُساهمةموضوع: رد: سي فووووووووووود سي فوووووووود   سي فووووووووووود سي فوووووووود Icon_minitimeالإثنين 16 مايو - 23:56

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ورده مفتحه

avatar


عدد المساهمات : 404

سي فووووووووووود سي فوووووووود Empty
مُساهمةموضوع: رد: سي فووووووووووود سي فوووووووود   سي فووووووووووود سي فوووووووود Icon_minitimeالخميس 9 يونيو - 13:48

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الطريقه : بجيب بصله بفرمها و
ادعكها بملح و فلفل و كمون كتير و اسويها مع شويه ميه علي النار و بجيب
الكالماري بكون منظفها بملح و خل و بحشيها من خليط البصل ده و اخيطها و
بعدين ف صينيه بحمر بصله و فلفل اخضر و بطاطس مقطعه مكعبات و احط عصير
الطماطم و الكالماري المحشي و عليهم رشه كاري و بابريكا و ورق لورا و نقطه
صويا صوص و ممكن كمان بشر جزر و كله علي النار و بعدين ع الفرن و بالهنا و
الشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم دينا

أم دينا


عدد المساهمات : 162

سي فووووووووووود سي فوووووووود Empty
مُساهمةموضوع: رد: سي فووووووووووود سي فوووووووود   سي فووووووووووود سي فوووووووود Icon_minitimeالخميس 9 يونيو - 14:51

روعة يا وردة تسلم ايدك

بس لى سؤال بس كبير شوية

هو ايه الكالمارى ده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ورده مفتحه

avatar


عدد المساهمات : 404

سي فووووووووووود سي فوووووووود Empty
مُساهمةموضوع: رد: سي فووووووووووود سي فوووووووود   سي فووووووووووود سي فوووووووود Icon_minitimeالخميس 9 يونيو - 14:54

السيبيا او السبيط يا قمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
سي فووووووووووود سي فوووووووود
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى سرب الحمامات :: مطبخ سرب الحمامات :: اصناف للغدا والعشا-
انتقل الى: