منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى سرب الحمامات

تجارب ستات البيوت الشاطرين
 
الرئيسيةسرب الحمامأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
Free counters!

 

 احلي واخف مكرونه بشاميل وطبعا بالصووور

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
omyosef
ملكه العزايم ومديرة مطبخ السرب
avatar


عدد المساهمات : 704
الموقع : k.s.a

احلي واخف مكرونه بشاميل وطبعا بالصووور Empty
مُساهمةموضوع: احلي واخف مكرونه بشاميل وطبعا بالصووور   احلي واخف مكرونه بشاميل وطبعا بالصووور Icon_minitimeالإثنين 26 يوليو - 14:30

اكيد كلكم بتعرفوا تعماوا المكرونه البشاميل
واكيد طبعا طعمها حلو

وكل واحده وليها طريقه حسب مابتفضلها

الطريقه بتاعتي يمكن تقليديه شويه بس انا بحب اعمل تكات من عندي عشان اوصل لأحسن نتيجه

ندخل علي الوصفه علي طول

المقادير
المكرونه طبعا
مقادير الكريمه ( فنجان زيت +2 كوب حليب +نص كوب مرقه او مايه +2 معلقه كبيره دقيق+بيضه+ملح وفلفل وبهارات)

مقادير صلصه المكرونه ( بصله مبشوره +معلقة زيت +معلقتين صلصه وربع كوب مايه او عصير طماطم بس + ملح وفلفل وبهارات )

لحمه مفرومه متعصجه ( طبعا جاهزه عندي في الفريزر )
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



الطريقه

طبعا بنسلق المكرونه ونخليها علي جنب

نعمل كريمة البشاميل
في وعاء كبير بنخلط المقادير كلها ما عدا نص كوب المرقه بالمضرب السلك اليدوي او الكهربائي
ونحطها علي نار مع التقليب المستمر لحد ماتتخن ( وعمرها ماهتكلكع لو فضلتي تقلبي من غير ماتسيبيها )

في نفس الوقت بتكوني حطيتي في الحله ألي سلقتي فيها المكرونه (عشان توفري مواعين )
زيت والبصله المتقطعه ولما تدبل تضيفي الصلصه والمايه والملح والبهارات
وعليهم 3 او 4 معالق كبار من كريمة البشاميل وتقلبيها شويه لحد ماتتخن وتبقي معقوله زي الصوره دي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبعدين تضيفي نص كوب المرقه علي الجزء المتبقي من الكريمه وتقلبي لحد ماتغلي كويس وتاخد قوام حلو مش خفيف ولا تقيل

بالشكل ده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

حطي المكرونه المسلوقه في الحله ألي فيها الصلصه الحمرا وقلبي كويس


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدين حطي نص المقدار في الصينيه وبعدين طبقة لحمه
وبعدين باقي مقدار المكرونه
وبالمعلقه وزعي الكريمه علي الصينيه بحيث انك تغطيها كلها

ودخليها فرن سخن 10 دقايق بس من تحت
وبعدين شغلي الشوايه وحمريها من فوق

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ودي شكلها من جوه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

والله يابنات طعمها حلو اوي وخفيف جداا ومظبوطه بالملي


عدل سابقا من قبل omyosef في الإثنين 18 أكتوبر - 2:57 عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

احلي واخف مكرونه بشاميل وطبعا بالصووور Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلي واخف مكرونه بشاميل وطبعا بالصووور   احلي واخف مكرونه بشاميل وطبعا بالصووور Icon_minitimeالإثنين 26 يوليو - 19:14

تسلم الايادى يا هبه
فكرة جديده نجرب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
om khaled

om khaled


عدد المساهمات : 238

احلي واخف مكرونه بشاميل وطبعا بالصووور Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلي واخف مكرونه بشاميل وطبعا بالصووور   احلي واخف مكرونه بشاميل وطبعا بالصووور Icon_minitimeالثلاثاء 27 يوليو - 1:01

تسلم ايدك يا أم يوسف
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
احلي واخف مكرونه بشاميل وطبعا بالصووور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» كشري مصري واااااااااو ... من مطبخي وطبعا بالصور
» تعالي معايا دوقي احلي باميه
» ترياكي اللحمه و مكرونه بالخضار
» مكرونه صيني بطعم وشكل يجنن
» اطعم واخف واسهل صينية سمك ممكن تعمليها والطعم والريحه حكاااااااااايه

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى سرب الحمامات :: مطبخ سرب الحمامات :: اصناف للغدا والعشا-
انتقل الى: