( 1 )
شيش طاووق بطريقة ام مريم[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المقاديرحوالى 1/2 كيلو وراك فراخ مغسولة كويس جدا ومقطعة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]التتبيلة بتاعت الشيش طاووقوهي عبارة عنعصير ليمونة
كوب زبادي
ملح وفلفل اسود
ملعقة صغيرة كاري
ملعقة صغيرة زعتر
ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة
رشة بسيطة شطة
بصلة صغيرة مفرومة ناعمة جدا جدا
3 فصوص ثوم مطحونين ناعم جدا جدا
طماطماية متوسطة مقشرة ومعصورة
نخلط كل المكونات دي مع بعضها بالشكل ده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نجيب طاسة
نحط فيها حتة زبدة صغيرة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ننزل عليها الفراخ تعمل تشوك
علشان تحتفظ بالعصارة بداخلها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ننزل الفراخ في التتبيلة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نغطيها بالبلاستيك الشفاف ونسيبها ساعتين على الأقل في التلاجة
او ممكن لتاني يوم يكون أفضل
بعد كده نحضر الخضار بتاعنا
فلفل رومي وفلفل حار وبصل وطماطم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]بعد مانطلع الفراخ من التلاجة
نشغل الفرن على درجة حرارة متوسطة
ونجيب صينية نحط فيها ميا مع شرائح الليمون ونزش فيها شوية زعتر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نجيب اعواد الشيش طاووق
وندخل فيها الفراخ بتاعتنا مع الخضار بالشكل ده
بعد كده نرصهم على الصينية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]بعد كده ننزل التتبيلة المتبقية على الفراخ بالمعلقة كده