منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى سرب الحمامات

تجارب ستات البيوت الشاطرين
 
الرئيسيةسرب الحمامأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
Free counters!

 

 اصناف مختارة لتادو

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

اصناف مختارة لتادو Empty
مُساهمةموضوع: اصناف مختارة لتادو   اصناف مختارة لتادو Icon_minitimeالسبت 17 يوليو - 18:31

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

حبايب قلبي
وحشتوني كلكم جدا جدا جدا

جبتلكم النهاردة 4 أصناف من الفراخ ان شاء الله يعجبوكم
انا الفترة اللى فاتت كنت مقاطعة اللحمة
فكانت كل اكلاتي بالفراخ

صورت اللى قدرت اصوره
وان شاء الله يارب وصفاتي تعجبكم

علشان انتو غاليين عندي جدا جدا

( 1 )
شيش طاووق بطريقة ام مريم


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

اصناف مختارة لتادو Empty
مُساهمةموضوع: رد: اصناف مختارة لتادو   اصناف مختارة لتادو Icon_minitimeالسبت 17 يوليو - 18:32

( 2 )
دبابيس فراخ محمرة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

اصناف مختارة لتادو Empty
مُساهمةموضوع: رد: اصناف مختارة لتادو   اصناف مختارة لتادو Icon_minitimeالسبت 17 يوليو - 18:33

( 3 )
صدور الفراخ المشوية


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

( 4 )
كفتة الرز بالفراخ

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ان شاء الله يعجبوكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

اصناف مختارة لتادو Empty
مُساهمةموضوع: رد: اصناف مختارة لتادو   اصناف مختارة لتادو Icon_minitimeالسبت 17 يوليو - 18:35

( 1 )
شيش طاووق بطريقة ام مريم


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المقادير

حوالى 1/2 كيلو وراك فراخ مغسولة كويس جدا ومقطعة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

التتبيلة بتاعت الشيش طاووق

وهي عبارة عن

عصير ليمونة
كوب زبادي
ملح وفلفل اسود
ملعقة صغيرة كاري
ملعقة صغيرة زعتر
ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة
رشة بسيطة شطة

بصلة صغيرة مفرومة ناعمة جدا جدا
3 فصوص ثوم مطحونين ناعم جدا جدا
طماطماية متوسطة مقشرة ومعصورة

نخلط كل المكونات دي مع بعضها بالشكل ده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نجيب طاسة
نحط فيها حتة زبدة صغيرة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ننزل عليها الفراخ تعمل تشوك
علشان تحتفظ بالعصارة بداخلها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ننزل الفراخ في التتبيلة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نغطيها بالبلاستيك الشفاف ونسيبها ساعتين على الأقل في التلاجة
او ممكن لتاني يوم يكون أفضل

بعد كده نحضر الخضار بتاعنا
فلفل رومي وفلفل حار وبصل وطماطم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعد مانطلع الفراخ من التلاجة
نشغل الفرن على درجة حرارة متوسطة

ونجيب صينية نحط فيها ميا مع شرائح الليمون ونزش فيها شوية زعتر

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نجيب اعواد الشيش طاووق
وندخل فيها الفراخ بتاعتنا مع الخضار بالشكل ده
بعد كده نرصهم على الصينية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعد كده ننزل التتبيلة المتبقية على الفراخ بالمعلقة كده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

اصناف مختارة لتادو Empty
مُساهمةموضوع: رد: اصناف مختارة لتادو   اصناف مختارة لتادو Icon_minitimeالسبت 17 يوليو - 18:41

<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%">

<TR>
<td colSpan=2>

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ندخلها الفرن لحد ماتستوى وبتبقا ريحتها جنااااااااااااااااااااااااااااااان

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طبعا ممكن تتاكل كده وبيبقى طعمها رووووووووووعة

بس انا عملت خطوات تانية

نزلت الشيش طاووق في الحلة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ولعت فحمة على البوتجاز
وحطيتها في طبق قصدير

او ممكن ورق سيلفر تعمليه زى الطبق

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونحطها في الحلة كده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونغطي الحلة لمدة 5 دقائق

بعد كده نغرف الشيش طاووق في الطبق

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طبعا في السندويشات بيكون تحفة
بس انا عملت جنبه رز بشعرية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يارب الوصفة الأولى تكون عجبتكم
مستنية اسمع رأيكم بس بعد مااخلص بقية الوصفات
ماتنسوش التقييم


استنونى ماحدش يكتب رد لحد مااخلص
ان شاء الله هكمل كمان 1/2 ساعة
ياريت محدش يرد دلوقتي

شكرا ليكم




</TD></TR></TABLE>
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0>

<TR>
<td vAlign=center>[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] </TD></TR></TABLE>
<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%">

<TR>
<td colSpan=2>

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ندخلها الفرن لحد ماتستوى وبتبقا ريحتها جنااااااااااااااااااااااااااااااان

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طبعا ممكن تتاكل كده وبيبقى طعمها رووووووووووعة

بس انا عملت خطوات تانية

نزلت الشيش طاووق في الحلة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ولعت فحمة على البوتجاز
وحطيتها في طبق قصدير

او ممكن ورق سيلفر تعمليه زى الطبق

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونحطها في الحلة كده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونغطي الحلة لمدة 5 دقائق

بعد كده نغرف الشيش طاووق في الطبق

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طبعا في السندويشات بيكون تحفة
بس انا عملت جنبه رز بشعرية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يارب الوصفة الأولى تكون عجبتكم
مستنية اسمع رأيكم بس بعد مااخلص بقية الوصفات
ماتنسوش التقييم


استنونى ماحدش يكتب رد لحد مااخلص
ان شاء الله هكمل كمان 1/2 ساعة
ياريت محدش يرد دلوقتي

شكرا ليكم




</TD></TR></TABLE>
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0>

<TR>
<td vAlign=center>[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] </TD></TR></TABLE>
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

اصناف مختارة لتادو Empty
مُساهمةموضوع: رد: اصناف مختارة لتادو   اصناف مختارة لتادو Icon_minitimeالسبت 17 يوليو - 18:48

( 3 )
صدور الفراخ المشوية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المقادير

كيلو صدور فراخ بالعظم

تتبيلة الفراخ

هي تشبه تتبيلة دبابيس الفراخ

بطلة متوسطة مقطعة مكعبات
طمطماية كبيرة مقطعة مكعبات
فلفل رومي مقطع
ملح وفلفل
ورق لورو
كسبرة ناشفة
رشة زعتر
رشة شطة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ننزل عليهم بصدور الفراخ

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نكون مشغلين الفرن على درجة حرارة عالية
نحطها تحت على الشبكة فوق النار مباشرة

ولما تغلى وريحتها تطلع نهدي عليها النار
ونسيبها تستوي براحتها

مابحطلهاش ميا ولا اى حاجة غير التتبيلة بتاعتها بس
هى بتنزل ميتها وتستوي فيها وبتنشف
وبتطلع حلوة بالشكل ده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يارب تكون عجبتكم



[center]( 4 )
كفتة الرز بالفراخ

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المقادير

نصف كيلو صدور فراخ مقطعة قطع صغيرة
نصف كيلو رز منقوع في الميا لمدة لا تقل عن 3 ساعات
بصلة كبيرة
فصين ثوم
كسبرة خضراء
بقدونس
ملح وفلفل
بهارات

الطريقة

نطحن الرز كويس جدا جدا لحد مايبقى زي الدقيق
ناخد من الرز المطحون مقدار نحطه مع لحم الفراخ والبصل والخضرة
ونفرمهم كلهم مع بعض في المفرمة او الكبة
لحد مانخلص الكمية

بعد كده ناخد العجينة نتبلها بالملح والفلفل والبهارات
ونصبعها ونحمرها في الزيت

يفضل زيت عباد او زيت درة

بالشكل ده


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




بعد التحمير

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

اصناف مختارة لتادو Empty
مُساهمةموضوع: رد: اصناف مختارة لتادو   اصناف مختارة لتادو Icon_minitimeالسبت 17 يوليو - 18:49

طبعا بناكل نصفها وهي متحمرة
ههههههههههههههههههههههه

بعد كده بنعمل تسبيكة الصلصة
التسبيكة العادية زي ماتحبي
وبتكون كده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وده طبق تانى


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


اتمنى وصفاتي النهاردة تكون عجبتكم
مستنية ردودكم واستفساراتكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

اصناف مختارة لتادو Empty
مُساهمةموضوع: رد: اصناف مختارة لتادو   اصناف مختارة لتادو Icon_minitimeالسبت 17 يوليو - 18:51

انا عملتلكم كيكة جوز الهند
نزلتها امبارح في حلقة فتكات في قسم الطبخ


مع مذيعة فتكات حبي


وده كان الرابط بتاع الحلقة
اتمنى انكم تشوفوها وتعجبكم


الحلقه التانيه مع حبى ووصفات الطبخ


وكان من ضمن الوصفات اللى نزلتها
كيكة جوز الهند


دي صورتها


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ايه رأيكم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟


طبعا عايزين تعرفوا الطريقة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

اصناف مختارة لتادو Empty
مُساهمةموضوع: رد: اصناف مختارة لتادو   اصناف مختارة لتادو Icon_minitimeالسبت 17 يوليو - 18:52

المقادير

بيضات
كوب سكر
2 كوب دقيق خاص بالكيك والتورتات
كوب جوز هند
كوب لبن
كوب زبادى
فانيلا
كيس الا ربع بيكنج باودر
2 م.ط زيت درة
3 م. ط زبدة

اول حاجة نغسل البيض كويس جدا جدا وننشفه
ونحطه في وعاء ناشف ونحط معاه الفانيلا
ونضربهم مع بعض كويس جدا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وانتى بتضربي البيض طبعا على السرعة الأولى
انزلى عليه بالسكر بالتدريج شوية بشوية
لحد ماكمية السكر تنتهي
بعد كده على السرعة

((زى مابنعمل في الكيك الأسفنجي ))

وهى فعلا هتبقا اسفنجية

ويتضاعف الحجم بالشكل ده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعد كده نضيف السوايل

يعنى نهدي السرعة ونضيف الزيت
والزبدة
وكوب الزبادي
وكوب اللبن
والمضرب شغال

بعد ماكله يتجانس مع بعضه
ننزل جوز الهند

بعد كده الدقيق وطبعا الدقيق يكون منخول مع البيكنج باودر مرتين

وده شكل الكيك

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طبعا نكون مولعين الفرن قبل مانبدأ في عمل الكيك

نصبها في الصينية اللى مدهونة زبدة ودقيق

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وندخلها الفرن
وده شكلها بعد ماخرجت من الفرن

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طرية جدا جدا ولذيذة

سبتها تبرد شوية
بعد كده شيلتها من الصينية
وساويتها
شلت الزيادات علشان تكون مستوية
وقلبتها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

اصناف مختارة لتادو Empty
مُساهمةموضوع: رد: اصناف مختارة لتادو   اصناف مختارة لتادو Icon_minitimeالسبت 17 يوليو - 18:54

<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%">

<TR>
<td colSpan=2>
جبت شيكولاتة خام سيحتها على حمام ميا وضفت ليها شوية صغيرين لبن علشان تدي سيولة
وزوقت بيها الكيك

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

دهنت بين المربعات شيكولاتة سايحة
وزوقت المربعات بالشيكولاتة
(شيكولاتة بالكاجو كانت عندى سيحتها على حمام ميا مع قطعة زبدة بعد كده صفيت الزبدة وفركتها زي الكسكسى )

وجوز الهند
ممكن تدهنيها مربى وتزينيها

انا دهنت حروفها مربى وزينتها بشيكولاتة فارماسيلا وجوز هند
وده كان شكلها النهائي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ايه رأيكم

وهنا من جوا

شوفوا اد ايه هشة وجميلة




</TD></TR></TABLE>
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0>

<TR>
<td vAlign=center>[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] </TD></TR></TABLE>
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

عدد المساهمات: 99
تاريخ التسجيل: 30/06/2010

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%">

<TR>
<td>[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]موضوع: رد: يوميات سرب الحمامات [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]اليوم في 9:33</TD>
<td class=post-options vAlign=top noWrap>[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]</TD></TR>
<TR>
<td class=hr colSpan=2>
</TD></TR>
<TR>
<td colSpan=2>
ايه رأيكم

وهنا من جوا

شوفوا اد ايه هشة وجميلة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طبعا هى سكرها قليل
بس انا عتمدت ان معاها آيس كريم
ممكن تزودى السكر لكوب ونصف

او الأفضل انك تسقيها بسيرب خفيف قبل التزيين

وهى ليها اكتر من طريقة


</TD></TR></TABLE>
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

اصناف مختارة لتادو Empty
مُساهمةموضوع: رد: اصناف مختارة لتادو   اصناف مختارة لتادو Icon_minitimeالسبت 17 يوليو - 18:56

<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%">

<TR>
<td colSpan=2>
على فكرة الآيس كريم انا اللى عملته في البيت

جبت قالب سيليكون
ودهنتة شيكولاتة خام سايله

وحطيته في الفريزة
ومليته آيس كريم فانيلا

ودى الصور


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وقدمته كده مع الكيك

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



طبعا هتسألونى عملتى ايه ببواقي الكيك

عملت كرات الشيكولاتة بجوز الهند

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يتبععععععععععععععع




</TD></TR></TABLE>
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]<TABLE border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0>

<TR>
<td vAlign=center>[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] </TD></TR></TABLE>
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

mado


عدد المساهمات : 2612

اصناف مختارة لتادو Empty
مُساهمةموضوع: رد: اصناف مختارة لتادو   اصناف مختارة لتادو Icon_minitimeالسبت 17 يوليو - 19:01

طبعا عايزين تعرفوا الطريقة

اول حاجة جبت بواقي الكيك وحطيتها في الخلاط كده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
um susu
ملاك السرب
avatar


عدد المساهمات : 351

اصناف مختارة لتادو Empty
مُساهمةموضوع: رد: اصناف مختارة لتادو   اصناف مختارة لتادو Icon_minitimeالجمعة 17 ديسمبر - 16:33

وصفات جميلة جدا
تسلم ايدكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام الابطال

ام الابطال


عدد المساهمات : 12

اصناف مختارة لتادو Empty
مُساهمةموضوع: رد: اصناف مختارة لتادو   اصناف مختارة لتادو Icon_minitimeالأحد 12 مايو - 11:01

أنا حأجربها ويارب تظبط معاية هالمرة ميرسي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اصناف مختارة لتادو
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» اصناف عيد ميلاد سجى
» تتبيلات الدجاج لتادو
» اصناف مجربه لام جميله

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى سرب الحمامات :: مطبخ سرب الحمامات :: اصناف للغدا والعشا-
انتقل الى: