منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى سرب الحمامات

تجارب ستات البيوت الشاطرين
 
الرئيسيةسرب الحمامأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
Free counters!

 

 شاورما و العيش بتاعها

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
shaymaa-m
Admin
shaymaa-m


عدد المساهمات : 475

شاورما   و العيش بتاعها Empty
مُساهمةموضوع: شاورما و العيش بتاعها   شاورما   و العيش بتاعها Icon_minitimeالأربعاء 14 ديسمبر - 17:45

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بصلة كبيرة مقطعة جوليانو او جوانج



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طماطم مقطعة مكعبات ونشيل منها البذور وفلفل رومى متقطع شرايح
ولمونه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

حزمة بقدونس

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


بهارات (فلفل اسود - ملح طبعا - معلقة شاى قرفة - معلقة كبيرة بهارات لحمه - ممكت تحطى
معلقة كبيرة سماء بس انا حطيت بداله معلقتين خل كبار )


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


كيلو لحمه مقطعة شرايح صغيرة ممكن تضيفى ليها ليه عشان تبقى طعمها زى بتاع بره
ولو عامله دايت بلاش هيبقى طعمها حلو برده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

علبة زبادى وهو ده السر

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


الطريقة :

نشوح اللحمه فى الليه كويس اوى نيى فى نيى زى ماتحبى
وبعدين نحط كوب الزبادى يستوى معاها على نار هاديه
ونغطيها كويس عشان البخار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


نحط عليها البصل ونسيبه يتشوح معها بعد
ما اللحمه تستوى والبهارات والملح
وممكن تحطى فحمه مدخنه فى نص الصنيه
عشان تدى ريحه زى المحلات بالظبط
بس انا مكنش عندى للاسف

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدين فى الاخر نضيف الطماطم والفلفل ونعصر اللمونه ونحط معلقتين الخل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ونرش البقدونس عليها فى الاخر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدين عملت كريب معها عشان الفها فيها
زى العيش السورى

المقادير

- كوب لبن
- كوب دقيق
- بيضة
- ربع معلقة ملح
ونضرب المقادير فى الخلاط كويس

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وندهن طاسه تيفال او الصنيه شويه زيت عشان مايلزقش



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يطلع بالشكل ده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وعملت معاه بطاطس محمره عشان الاكله تكمل وتحلووو
قطعت البطاطس بالشكل ده وحطتها فى الميه وحطيت عليها شوية خل
عشان تتطله مقرمشه والملح طبعا وسبتها لحد ما غليت على النار 5 دقايق بس
عشان متتهريش
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبالهنا والشفا يا فتوكاتى
اتفضلوا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shaymaa-m
Admin
shaymaa-m


عدد المساهمات : 475

شاورما   و العيش بتاعها Empty
مُساهمةموضوع: رد: شاورما و العيش بتاعها   شاورما   و العيش بتاعها Icon_minitimeالأربعاء 14 ديسمبر - 17:46

المقادير

1- صدور دجاج الكميه علي حسب الحاجه
2- نص كاس زيت زيتون
3-نص كاس عصير ليمون
4- بهار اسود او ابيض وفلفل احمر وملح
5- علبة روب زبادي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


العجينة

3 كاسات طحين (دقيق)
كاس وربع ماء
ملعقه كبيره خميره فوريه
شوي ملح وملعقه كبيره سكر
بيضه

السلطة

خس مفروم (مقطع صغير)
طماطم مقطع حسب الرغبة شريح او مكعبات
مخلل خيار
صلصة
طحينيه وشطه وماء مقادير حسب الحاجه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نحط الدجاج في حافظه نصب عليه الزيت واليمون
والبهارات والملح والزبادي للي حاب
ونتركهم بالثلاجه يوم كامل افضل واحسن

- بعد يوم من نقع الدجاج في الخلطه

- نأخذ صدور الدجاج على صاج او مقلى تيفال
ونقليه مع شريحة زبده حوالي ربع الزبده ونشويها
شوي حتي تتحمر ولا تنضج بالكامل شوي فقط تحمير

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


- نقطع الدجاج شريح مستطيله بعد التحمير الخفيف

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونعودها في مقلى ونقليها بالزبده
- نضيف عليها ملح وبهار حسب الرغبه لتعطيك المذاق والطعم الرائع

- نتركها على جنب ونشتغل بالخبز

طريقه عمل الخبز

نخلط الطحين والملح والخميره والسكر والماء
- نتركها ساعه ونص حتي تتخمر العجينة
- المقدار يكفي 15 خبز قسميها بالتساوي 15

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نحتاج صاج تيفال او اذا ما عندك ممكن في مقلى تيفال غير مخدوش حتى لا يحرق الخبز

- نفرد العجينه التي قطعناها وكورناها بالنشابه لا يهم أن يكون دائري تمام

- نخبزه ونلاحظ بين كل خبزه ننظف الصاج حتى ما يحرق الخبز ويصير اسود وطعمة مر



- ناخذ الحين الحشو ونحط الخس والصلصة والمخلل ونلفها عادي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



و هذا الشكل النهائي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وصحتين وعافيه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
شاورما و العيش بتاعها
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة العيش الفينو بالصور
» طريقه عمل العيش الشامي لرانيا سبانيش
» الفطار العيش البوري بتاع تكا من رانيا اسبانيش

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى سرب الحمامات :: مطبخ سرب الحمامات :: اصناف للغدا والعشا-
انتقل الى: