منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)

منتدى سرب الحمامات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى سرب الحمامات

تجارب ستات البيوت الشاطرين
 
الرئيسيةسرب الحمامأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
Free counters!

 

 الكرواسون الفرنسي

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
shaymaa-m
Admin
shaymaa-m


عدد المساهمات : 475

الكرواسون الفرنسي Empty
مُساهمةموضوع: الكرواسون الفرنسي   الكرواسون الفرنسي Icon_minitimeالأحد 30 أكتوبر - 10:57

الكرواسون


10 أكواب دقيق فاخر منخول
1/2 كوب زيت
3 ملاعق سكر
1 ملعقة كبيرة ملح
1 ملعقة كبيرة باكنج باودر
وماء للعجن ولازم يكون فاتر شوية مش بارد
(معلش مش كل المقادير متصورة)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





2 قالب زبدة كل قالب 400 جرام يعني المجموع كيلو إلا ربع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





نضيف المقادير الجاف كلها الدقيق
ونقلب كويس ونبدأ نضيف الماء على دفعات ونعجن . (اختكم في الله بتموت في
حاجة اسمها عجين) فعجت بإيدي بس ممكن تستخدمي العجانة علشان تنجزي بسرعة .
لاحظوا بتلزق ازاي علشان لسة محتاجة عجن.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




هنا ضفت الزيت وعجن أكتر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





ودي صور من مراح العجن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]






لاحظوا قوام العجينة النهائي متماسكة وطري في نفس الوقت وبيشد عادي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




هنا بعد ما انتهيت بشكل كامل من
العجن نلاحظها سطحها املس وجميل جدا جدا نحطها في طبق مرشوش دقيق ونغطيها
ونخليها ترتاح على الاقل ساعتين وممكن بروض تعمليها وتدخليها الثلاجة لثاني
يوم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




تجهيز الزبدة



قطعت قالبين الزبدة لمربعات وحطيتها جنب بعض على حتة نايلون بالطريقة دي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




وغطيت الزبدة بحت نايلون تانية وفردتها بالنشابة علشان تبقى شريحة واحدة وحطيتها في الثلاجة تبرد وتمسك جامد.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shaymaa-m
Admin
shaymaa-m


عدد المساهمات : 475

الكرواسون الفرنسي Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكرواسون الفرنسي   الكرواسون الفرنسي Icon_minitimeالأحد 30 أكتوبر - 10:58

كدة العجينة جاهزة عندنا وشريحة الزبدة باردة وجاهزة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



نبدأ نفرد العجينة بالنشابة على شوية دقيق صغيرين


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




ونحط ونطلع شريحة الزبدة من الثلاجة ونحطها في النص بالطرقة دي .


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





ونبدأ يا فتوكات نطبق العجينة على شريحة الزبدة زي ما الصور الأربعة الي تحت موضوحة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





وهنا قلبتها على الناحية الثانية علشان لما أفرد مكان التطبيق يمسك مع بعض وتبقى حته واحد


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




بصو الجناب بعد ما طبقت العجين على الزبدة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





]نبدأ نفرد العجينة . بصو بقى بكل بساطة بتفرد على شان العجين مرتاحة ومش حتعاند لا تنكمش واحنا بنفرد


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]







هنا شكل العجينة من قريب بعد ما فردتها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]







وهنا زوم أكتر وأكتر شايفين قوام العجينة بعد حشوها بالزبدة ولا كأنها محشية أصلاً ^_^


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shaymaa-m
Admin
shaymaa-m


عدد المساهمات : 475

الكرواسون الفرنسي Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكرواسون الفرنسي   الكرواسون الفرنسي Icon_minitimeالأحد 30 أكتوبر - 10:58

تطبيق العجين



زي ما أحنا
عارفين فكرة الكروسون هي حشو العجين بالزبدة ونطبق ونفرد علشان يطلع عندنا
في النهاية رقات رقات . العجينة زي ما شفنا في الصور الي فوق على شكل
مستطيل وده شكل عجينة الكروسون غالباً . حنبدأ نطبق العجينة على بعض زي
فكرة الكتاب بالظبط. بصو يا حبايب قلبي حناخذ طرف ونطبق على على جو لحد
النص


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




ونجيب الناحية التانية وبروض نطبقها على جوة لحد النص ملاحظين بقى زي الكتاب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



ورجعت طبقتهم
على بعض تاني . ملاحظين شكلها بقى ازاي . على فكرة الشيفات الفرنسين في
المرحلة دي بيروحو عاملين بصوابعهم عدد مراح التطبيق علشان يعرفو بعد الكده
^_^

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




علشان أوصل فكرة التطبيق شايفين الجناب بعد التطبيق الي عملنا فوق بقى عندنا 4 طبقات - layers [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




نخلفها وندخلها
الثلاجة لمدة نص ساحة ونرجع نفردها تاني ونطبقها بنفس الفكرة الي عملتها
فوق الي هي (فكرة الكتاب) وفي الكروسون الفرنسي محتاجين نفرد ونطبق وندخل
التلاجة بين 3 - 4 مرات علشان تبقى عندنا العجينة مورقة و حلوة في النهاية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



هنا بعد ما فردت وتطبقت 4 مرات . وهنا فردتها لأخر مرة علشان أبدأ اأقطع وأحشي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




هنا بعد ما فردتها قطعتها على شكل مثلثات علشان أعمل كرورسون

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




لا بقى يا
فتوكات . قربو شوي علشان الحاجة الي احنا عملين نشتغل لها من الصبح ظهرت
خلاص ^_^ شايفين التوريق والطبقات واضحة ازاي وهي عبارة عن
طبقات

الزبدة والعجين

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




وهنا الكروسون بعد ما حشيتو جبنه بيضاء ولتفيتو
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



ودهنتو ببيض علشان يدينا لون حلو بعد الخبز
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shaymaa-m
Admin
shaymaa-m


عدد المساهمات : 475

الكرواسون الفرنسي Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكرواسون الفرنسي   الكرواسون الفرنسي Icon_minitimeالأحد 30 أكتوبر - 10:59

وأنا بقطع الكروسون سخنت الفرن وقلت أدخل حتتين اخبزهز لحد ما اخلص تشكيل وحشو الكروسون وكانت النتيجة يا فتوكات
العجينة الرفيعة نفخت بسم الله ماشاء الله وبقت كروسون هش ومورق بطريقة فضيعة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ودي صوره تانية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ودي أول صينية خبزتها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وهنا من قريب بصو دول (متصاحبين على بعض^_^) بصو طبقات العجين بعد ما خبزتها واضحه ازاي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وهنا صوره أقرب بصو يا فتوكات الكروسون منفوخ وجميل ازاي وهش بطريقة رهيبة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وده شكلها من تحت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ودي أنا كلتها (لسه فاكرة شكل المرحومة^_^)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
um susu
ملاك السرب
avatar


عدد المساهمات : 351

الكرواسون الفرنسي Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكرواسون الفرنسي   الكرواسون الفرنسي Icon_minitimeالأحد 30 أكتوبر - 11:23

تسلم ايدك على النقل يا شيمو بس عاوز طولة بال ورواق وللاسف مافيش عندي الاثنين

انا في الايام الخوالي كنت باعمل الكرواسون بس مش بطريقة الطبقات لا عادي

تسلم ايدك يا حلوة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم جميلة

avatar


عدد المساهمات : 315

الكرواسون الفرنسي Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكرواسون الفرنسي   الكرواسون الفرنسي Icon_minitimeالأحد 30 أكتوبر - 12:39

وااااااااااااو شكله تحفه انا عملت الطريقه ديه قبل كده ايام ماكنت رايقه وفايقه وفعلا كانت جنان تسلم ايدك ياشيمو على النقل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
kampakampa

kampakampa


عدد المساهمات : 8

الكرواسون الفرنسي Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكرواسون الفرنسي   الكرواسون الفرنسي Icon_minitimeالسبت 20 ديسمبر - 23:58

ااااااااااااااااااااااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكرواسون الفرنسي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى سرب الحمامات :: مطبخ سرب الحمامات :: معجنات وحلويات-
انتقل الى: