منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)


منتدى سرب الحمامات

تجارب ستات البيوت الشاطرين
 
الرئيسيةسرب الحماممكتبة الصورس .و .جبحـثالمجموعاتالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
Free counters!

شاطر | 
 

 رز بالخلطه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
mado

avatar

عدد المساهمات : 2609

مُساهمةموضوع: رز بالخلطه   الثلاثاء 16 أغسطس - 23:17

ام يوسف



الرز بالخلطه ياريت كل واحده تكتب طريقتها بالتفصيل والمقادير بالظبط

انا عملته ب 3 طرق اكتر مره ظبطت طريقة ابله دينا بتاعة قلي الرز في الاول واخر حاجه شوية شربات



انا هكتبلكم كل الطرق ايل عندي



طريق ادينا علي حسب ماانا فاكره

بقلي الرز الاول في زيت كتييييييير حوالي كوبايتين وبعدين اصفي الرز واعمل الكبد علي جنب بالصبل والتوم

واحمر المكسرات علي جنب

واجي بالحله احط الرز وعليه الشوربه عادي وقبل مايتشرب اضيف شوي شربات مش كتير حوايل ربع كوبايه ونص الكبد ونص المكسرات

ولما يستوي اغرفه واضيف الباقي علي الوش



الطريقه التانيه

احرق سكر حوالي معلقتين طبعا علي كوباية رز

احرق الاول السكر في الحله لما يبقي كراميل وبعدين اضيف المكسرات واضيف المايه او الشوربه ولما تغلي انزل بالرز ويستوي عادي

دي طريقة اخت جوزي كانت سريعه بس طعم المكسرات مش عجبني



انهارده عملت كوبايتين رز



الاول حطيت معلقة سمنه وزيت كتيير شويه وحمرت اللوز والصنوبر

ولما اصفرو شيلتهم من الزت عشان بيكملو تحمير حتي بعد ماتشيليهم

وفي نفس الطاسه عملت الكبد والقوانص عادي بالبصل والتوم



وفي حله كرملت 4 معالق سكر وحطيت عليهم 3 كوبايات مايه ومكعبي مرقه ولما غلي زلت بالرز المنقوع طبعا

وسيبته شويه وفي نص السوا ضيفت عليه نص الكبد ايل عملتهم ومعاهم الزيت ايل في الطاسه وقلبت تقليبه وغطيته لحد مااستوي خالص



وغرفته في سرفيس وعليه باق يالكبد والمكسرات علي الوش



بصراحه كان حلو اوي وعجب جوزي اه مش مسكر يعني تحسو طعمه رز بنكهه غريبه حلوه مش مسكره

بس لونه كان اصفر متهيألي عشان الماجي او يمكن السكر كان قليل ومش اداله لون

بس طعمه كان حلو وقالي اثبتي علي كده لكن لونه ايل غاظني

_________________
اللهم اهدِنا فيمَن هديت .. وعافنا فيمن عافيت .. وتولنا فيمن توليت .. وبارك لنا فيما أعطيت
وقِنا شر ما قضيت تباركت ربنا وتعاليت لك الشكر على ما أعطيت نستغفرك اللهم من جميع الذنوب والخطايا ونتوب اٍليك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

avatar

عدد المساهمات : 2609

مُساهمةموضوع: رد: رز بالخلطه   الثلاثاء 16 أغسطس - 23:19

انجى

الرز بالخلطه بعمل الطريقه الاخير بتاعتك
بس و انا بحرق السكر بحط معاه قرفه كميه محترمه
فبيديه اللون الغامق و الطعم اللي انت عايزاه
و المكسرات بحرمها في الاخر في طاسه بره و عليهم رشه قرفه
و بعد ما يتحمروا احط نصهم مع الرز في باقي سواه و اقفل عليه
و بعد كدا احط الباقي على الوش ساعه الغرف
بيبقى رااااااااائع و مستحيل تصدقي انه مش محمر بيبقى مسكر و في نفس الوقت خفيف

_________________
اللهم اهدِنا فيمَن هديت .. وعافنا فيمن عافيت .. وتولنا فيمن توليت .. وبارك لنا فيما أعطيت
وقِنا شر ما قضيت تباركت ربنا وتعاليت لك الشكر على ما أعطيت نستغفرك اللهم من جميع الذنوب والخطايا ونتوب اٍليك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
merokids
Admin
avatar

عدد المساهمات : 177

مُساهمةموضوع: رد: رز بالخلطه   الخميس 18 أغسطس - 23:06

انا كمان عملته كده امبارح كنت واخده الطريقة من ام خالد

بنقع الرز البسمتي شويه مش كتير حوالي ربع ساعة

واعمل سكر كراميل معلقة سكر لكل كوب رز واجي في حلة احط معلقة سمن بلدي

واضيف الرز وشوربه تكون حلوة

والكبد والقوانص شوحتهم مع بصلانية نونو مبشورة وفلفل اسود وقرفه كتير

لحد ما تشرب ميتها وتتحمر شوية وبعدين احمر المكسرات

واحط في سلطانية عميقة تكون مضلعه او شكل ورده الكبد والقوانص

والمكسرات واقلبها جربت مرة احط الكبد والقوانص جزء منها في الرز معجبتنيش

اللي ع الوش متحمرة والذ وكمان المكسرات مش بحط في الرز عشان تكون مقرمشة

طعمه بجد بالسكر رائع فعلا متعرفيش الطعم غريب بس جميل

_________________

((فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كَانَ غَفَّارًا يُرْسِلِ السَّمَاء عَلَيْكُم مِّدْرَارًا وَيُمْدِدْكُمْ بِأَمْوَالٍ وَبَنِين َ وَيَجْعَل لَّكُمْ جَنَّاتٍ وَيَجْعَل لَّكُمْ أَنْهَارًا))




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم جميلة



عدد المساهمات : 315

مُساهمةموضوع: رد: رز بالخلطه   السبت 20 أغسطس - 2:52

للاسف لسه عاملاه وفشل معايا فشل ذريع Sad
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

avatar

عدد المساهمات : 2609

مُساهمةموضوع: رد: رز بالخلطه   السبت 20 أغسطس - 3:40

ليه يا ام جميله عملتيه ازاى؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

_________________
اللهم اهدِنا فيمَن هديت .. وعافنا فيمن عافيت .. وتولنا فيمن توليت .. وبارك لنا فيما أعطيت
وقِنا شر ما قضيت تباركت ربنا وتعاليت لك الشكر على ما أعطيت نستغفرك اللهم من جميع الذنوب والخطايا ونتوب اٍليك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام البنات المصريه
قاضى السرب


عدد المساهمات : 208

مُساهمةموضوع: رد: رز بالخلطه   الإثنين 22 أغسطس - 10:33

السلام عليكم
انا جربت زى ام يوسف طريقه التحمير يس بيبقى تقيل قوى وطريقه السكر اجمل واخف
انا بستعمل حله واحدة الى همل فيها الارز احمر المكسرات واطلعها وبعدين الزبيب بقلبه نصف تقليبه وبعدين الكبدة كله وراء بعض وابعدين ازود سكر وسمن تانى اكرمل السكر واحط الارز واقلبه ياخد اللون وعليه شوربه او مياة ومش بحط فى السواء لاكبدة ولامكسرات
واغرفه ببوله الشوربه وادوس فى النصف احط المكسرات والكبدة طبعا اقرفه بتخليه روعه بس جوزى مش بيحبها

_________________
اللهم اسالك قبل الموت توبه وعند الموت شهادة والثبات عند السؤال وقبر منير والعمل الصالح جليس ورضاك والجنه
لا الله الا انت سبحانك انى كنت من الظالمين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم جميلة



عدد المساهمات : 315

مُساهمةموضوع: رد: رز بالخلطه   الخميس 1 سبتمبر - 0:33

نسيت احط السكررررررر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
رز بالخلطه
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى سرب الحمامات :: مطبخ سرب الحمامات :: اصناف للغدا والعشا-
انتقل الى: