منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)


منتدى سرب الحمامات

تجارب ستات البيوت الشاطرين
 
الرئيسيةسرب الحماممكتبة الصورس .و .جبحـثالمجموعاتالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
Free counters!

شاطر | 
 

 وصفات متنوعه للديك الرووووومي واااو وااااااو واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااو

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
omyosef
ملكه العزايم ومديرة مطبخ السرب


عدد المساهمات : 704
الموقع : k.s.a

مُساهمةموضوع: وصفات متنوعه للديك الرووووومي واااو وااااااو واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااو   الثلاثاء 5 يوليو - 2:19

بسم الله الرحمن الرحيم

قبل مااكتب اي حاجه طبعا الوصفات للاخت صاحب المسك

مااش ءالله لا قو الا بالله

بس اوعدكم لو جربته هنزل الصوره فوووووووووووورا ان شاء الله







إزيكم حبوبات عضوات وزائرات



من غير رغى وكتر كلام هأدخل فى الموضوع



بقى مصائب قوم عند قوم فوائد
أو نقدر نقول
أعياد قوم عند قوم فوائد



وزى ما إنتو عارفين هنا فيه عيد الثانكس جيفن
فى آخر شهر نوفمبر وللى ما تعرفش منكم
العيد ده كل اللى يهمنا منه إنهم بيآكلوا فيه
الديك الرومى وبتكون فيه عروض وتخفيضات
عليه كتير وقررت أستغل الفرصة
وقررت إن محدش هينافسنى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



ورحت وجيت وشفت أقل الأسعار و
خرمت جيب أبو الشباب
وعبيت الفريزر من الوحش



وقلت أعمله بكذا طريقة
ومفيش أحسن عندى منكم
أشارككم طرق الطهى المختلفة
وكلها الذ من بعضها
وهابلغكم النتيجة فى الآخر



يللا بينا فى رحلة لطرق طهى
مختلفة لهذا الوحش اللذيذ
واللى بيشرف أى مائدة
بالذاااات فى العزايم


الوحش الأول

ده كان حوالى 7 كيلو كده
6 ملاعق كبيرة زبدة
معلقتين ملح
بصلتين كبار مفرومين
عصير ليمونة كبيرة
أوريجانو وريحان ناشف حوالى معلقة صغيرة
ربع كوب عصير تفاح غير محلى
تفاحتين ( يفضل النوع الحامض المزز يعنى) أنا إستخدمت تفاح أخضر
ممكن التفاح المصرى الناشف بيكون مزز قبل ما يستوى ويسكر

الطريـــقة

نخلط الملح مع الزبدة وعصير الليمون وعصير التفاح والبهارات مع بعض

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نجيب الباشا وندعكه بالخليط السابق بالذات عند الصدر بين الجلد واللحم وبعدين من برة
وأى باقى من الخلطة دى نخلطها مع التفاح ونحشى بيه الديك من جوة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدين حطيته فى كيس الفرن ورشيته من بره بالبقدونس الناشف

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يوضع فى فرن ساخن حوالى 350 درجة فهرنهايت
بيقعد حوالى 4 إلى 5 ساعات
حسب وزن الديك
بس نصيحة.... غطيه بفويل من فوق علشان ما يتحمرش قوى وقبل
ما يخلص بساعة إكشفى الفويل علشان يتحمر

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

منظر آخر

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وممكن كمان أثناء السوا ترشى عليه عصير تفاح غير محلى برضه
لزيادة النكهة


_________________






اللهم إنى أسألك الثبات فى الامر
والعزيمة على الرشد
وأسألك موجبات رحمتك
وعزائم مغفرتك
وأسألك قلبا" سليما"ولسانا"صادقا
وأسألك من خير ما تعلم
وأعوذ بك من شر ما تعلم
وأستغفرك لما تعلم
إنك سبحانك علام الغيوب





عدل سابقا من قبل omyosef في الإثنين 11 يوليو - 0:47 عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
omyosef
ملكه العزايم ومديرة مطبخ السرب


عدد المساهمات : 704
الموقع : k.s.a

مُساهمةموضوع: رد: وصفات متنوعه للديك الرووووومي واااو وااااااو واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااو   الثلاثاء 5 يوليو - 2:20

الوحـش الثانى

[size=16]علشان يتعمل لازم يكون عندك حلة كبيرة تنفع ليه

المقـــــادير
حلة كبيرة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
حوالى كبايتين ملح خشن
1/2 كوب زبدة طرية ويستحسن سايحة خالص
بصلتين كبار مقطعين جوليان أو حلقات
حوالى 4 جزرات كبار مقطعين
كرفس مقطع حلقات
ملح وفلفل
ورق لورا
والـوحش

الطـــريقة
[/size]
يغسل الديك طبعا وينظف ( نسيت أقول لكم دى فى الطريقة الأولى)
يدعك الديك من الداخل والخارج بالملح الخشن تمام من كل ناحية
ثم يوضع فى حلة مملوءة بالماء البااااارد وأنا بأقول بااااارد
مش ساخن ولا دافئ باااارد من الحنفية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

للأسف الحلة عندى مش مغطية الديك لكن يستحسن تكون الحلة تكفى الديك بالكامل ويغطى بالكامل بالماء البارد

ويترك بالتلاجة لمدة 12 ساعة على الأقل أو فى خلال فترة الليل
ثم يغسل الديك جيدا من الملح ويشطف
مع التخلص من المحلول الملحى
ويترك فى التلاجة لمدة ساعتين أو تلاتة قبل التتبيل
ندهن الديك من برة وجوة بالزبدة وبين الجلد واللحم
خاصة فى منطقة الصدر
ونخلط الكرفس والجزر والبصل مع الملح والفلفل
ويتم حشو الديك من الداخل بالخليط السابق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ولو فاضل عندك من الحشو يوضع فى الصينية تحت الديك
ومعاه ورق اللورا وشوية مية وممكن شوربة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ويلف بالفويل ويدخل فرن حااار 180 مئوية
حوالى تلات ساعات ونصف إلى أربعة

وبعدين نفتح عليه ونمسحه من فوق بالزبدة تانى




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ويترك حوالى ساعة كمان

لإكتمال السوا ويتحمر كويس

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ويغرف ويقدم بالهنا والشفا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طبعا إنتم ملاحظين إن عند الصدر الجلد مش
ماسك فى اللحم لأنى فصلته بإيدى علشان أدخل الزبدة جوة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]






_________________






اللهم إنى أسألك الثبات فى الامر
والعزيمة على الرشد
وأسألك موجبات رحمتك
وعزائم مغفرتك
وأسألك قلبا" سليما"ولسانا"صادقا
وأسألك من خير ما تعلم
وأعوذ بك من شر ما تعلم
وأستغفرك لما تعلم
إنك سبحانك علام الغيوب



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
omyosef
ملكه العزايم ومديرة مطبخ السرب


عدد المساهمات : 704
الموقع : k.s.a

مُساهمةموضوع: رد: وصفات متنوعه للديك الرووووومي واااو وااااااو واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااو   الثلاثاء 5 يوليو - 2:21

الوحش الثالث

وده بقى مش محتاج مقادير
ده بيتعمل بطريقة جدتى الله يرحمها
زى الفراخ بالظبط يتسلق كويس

ويتحمر فى الفرن تحت الشواية
أو فى حلة كبيرة جدا بمنتهى
الحرص بالسمنة البلدى

للأسف ما لحتقلكوش منه
إلا دى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

طبعا أنا إفتكرت نفسى لهلوبة زى جدتى وحبيت أحمره بالسمن
إتفكفك منى ستين حته ههههه
بس كان طعمه هاااااايل ويدوب فى البق

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




[size=21]خلااااااااااااااصة التجارب

دلوقتى ال
عيوب والمميزات لكل طريق
ة

الط
ريقة الأو
لى هايل ونكهة التفاح لذيذة
لك
ن التفاح اللى جوة ما قدر
تش آكله
مش عارفة هل بي
تآكل واللا ل
أ كمان
البصل
اللى تحت الجلد ك
ان مضايقنى فى الأكل
وأنا زودت ال
ر يحان حبتين فمرر ش
وية فى قطع
معينة فمتزوديش ا
لريحان لو م
ش بتحبيه
الكيس الحرارى خلاه ي
دوب دوو
وب
ومي
زة الطريقة دى كمان إنك مش محتاجة تبيتى الديك فى التتب
يلة

الثانية جميلة جدا والص
در طرى قوى قو
ى لكن الورك
كان بي
شد شوية يمكن كان عايز يتساب شوية أكتر فى الفرنأو لو إتحط فى الكيس كان هيبقى أحلى وأحلى كمان حشو الديك بالجزر والبصل والكرفس أحلى من حشوه بالتفاح وتقدرى تآكلى الخضار اللى جوة طعمه هاااا
يل
أفضل تقطيع البصل وحشو الديك بي
ه عن تتبيل الديك من الداخ
ل بيه

التالتة حلوة ب
س أقرب للفراخ يعن
ى الطعم جميل
ويف
كرنا بأكل زماا
ان وعزايم الجدات لكن كأنك
بتآكلى فرخ
ة بس كبيرة حبتين هه
ههه

فيه طريقة كمان وهى طريقة والدتى حبيبتى
إنك تتبلى الديك عادى جدا بالملح والفلفل
والبصل والبهارات ويتكلفت فى الفويل من
الليل ولغاااية الصبح وعلى الفرن عدل حوالى
6 ساعات فى المتو
سط

دى تجاربى أنقل
ها لكم على الهواء مباااشرة
من مطبخ بطوطة وب
منتهى
الأمانة
ورأيى الشخصى فى كل تجربة
أتمنى يكون موضوعى عجبكم
والأهم تكونوا إستفدتم منه
ويا ريت أسمع رأيكم
وطريقتكم المفضلة فى عمل
الوحش اللذيذ

إدعوا لى بصلاح الأحوال
وأن يجمعنى الله بأهلى قريبا
ويحفظنى أنا وزوجى وأولادى
ويحفظ علينا ديننا


[/size]

_________________






اللهم إنى أسألك الثبات فى الامر
والعزيمة على الرشد
وأسألك موجبات رحمتك
وعزائم مغفرتك
وأسألك قلبا" سليما"ولسانا"صادقا
وأسألك من خير ما تعلم
وأعوذ بك من شر ما تعلم
وأستغفرك لما تعلم
إنك سبحانك علام الغيوب



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
omyosef
ملكه العزايم ومديرة مطبخ السرب


عدد المساهمات : 704
الموقع : k.s.a

مُساهمةموضوع: رد: وصفات متنوعه للديك الرووووومي واااو وااااااو واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااو   الأحد 10 يوليو - 1:23

هذا هو الديك الرومى وكان وزنه 3 كليو و 600 جرام صغير نظرا لاسرتى الصغيره

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


طبعا الديك نقعتو الاول فى ملح وليمون وغسلته مره اخرى بالدقيق

بعد كده عملت الخلطه دى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

عباره عن بصل وثوم وجنزبيل طازه وفرمتو فرم خشن مش ناعم و ضفت عليه الملح والفلفل وبردقوش وبهارات مشكله ومسحوق قرنفل وحبهان ولورا وخل
ودعكت الديك من جوه من كل الاتجاهات وعملت شقوق فى الديك بالشكل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


والشقوق دى عملتها من جانبى الصدر من الاتجاهين ومن أعلى الصدر كمان وحشيت الديك بالخلطه اللى عملتها والشقوق دى فى رائى افضل من انى اشيل جلد الصدر واحشى تحته لاكثر من سبب لو فصلت الجلد عن الديك بعد السوا الجلده هتكش ووتراجع لورا وهتظهر لى لحم الديك والسبب التانى ان كده التتبيله هتبقى اعمق فى داخل اللحم نفسه
وكده انا تبلت الديك كويس ودعكته بالتتبيله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


تركت الديك فى الثلاجه طول الليل وهو بالشكل ده مقلوب عشان ادى فرصه للتبيله انها تتغلغل فى منطقه الصدر اللى هى انشف منطقه فى الديك وبتبقى محتاجه للطعم اكثر من اى منطقه

فى الصباح طلعت الديك طبعا وازلت من الشقوق ومن القلب كل الحشوه اللى انا حشيتو بيها واللى كنت فرماها فرم خشن لسهوله ازالتها
بعد ماازلت التتبيله من كل جزء فى الديك
استعملت قوالب الزبده الصغيره جدا ووضعت فى الشقوق من اعلى الصدر واسفله قطع الزبده وهى متماسكه ودى مهمه جدا عشان تعمل على تطريه لحم الصدر

بعد كده مسكت الديك وربطتو بشده بالشكل ده عشان بعد الاستوائ يحافظ على شكله ورجله متريحش وتفتح

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


بعد كده
سيحت قطعه زبده كبيره ووضعت فيها معلقه بهار مشكله ورشه ملح وبابريكيا بالشكل ده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وادهن بيها الديك الرومى كويس

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


والجزره دى خدعتى ههههههههه بحطها بالشكل ده عشان امنع التصاق الفويل فى جلد الديك الرومى ويبوظ لى شكله

ودى الصنيه اللى سويت فيها الديك حطيبت فيها الجزر والطماطم والبصل سليم والبطاطس مقطعه سميك جدا عشان الخضار ميتهريش لان الديك بياخد سوا ورشيت عليهم رشه فلفل وبهار وورق لورا وحبهان و2كوب ماء


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وده الديك بعد ما اخد وضعه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وده بعد مالفيتو بالفويل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وضعت الديك فى فرن ساخن جدا جدا وكنت مولعه الفرن قبلها بربع ساعه والديك اخد حوالى ساعتين ونصف لحد ماستوى
وهنا الديك استوى لكن لسه متحمرش

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وفى المرحله دى رفعت الفويل عن الديك واخذت من الصوص اللى تحت ورشيته على الديك من كل الاتجاهات وتركته فى الفرن بدون الفويل حوالى ربع ساعه لحد ماتحمر تماما وده الشكل النهائى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


طبعا انا بعد كده شلت الخيط بمنتهى السهوله عند التقديم
الخضار اللى تحت الديك انا مكنتش عملاه للاكل كنت عملاه تحت الديك حمايه ليه ويدى طعم لكن الحقيقه انه ماشاء الله اتاكل كله

وارجو يكون عجبكم
ودعواتكم لى

_________________






اللهم إنى أسألك الثبات فى الامر
والعزيمة على الرشد
وأسألك موجبات رحمتك
وعزائم مغفرتك
وأسألك قلبا" سليما"ولسانا"صادقا
وأسألك من خير ما تعلم
وأعوذ بك من شر ما تعلم
وأستغفرك لما تعلم
إنك سبحانك علام الغيوب



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
roshana
Admin


عدد المساهمات : 953

مُساهمةموضوع: رد: وصفات متنوعه للديك الرووووومي واااو وااااااو واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااو   الأحد 10 يوليو - 7:56

جت فى وقتها مظبوط الوصفات دى

لسة بفكر اجازف واجيب ديك رومى اعمله فى البيت

بس خايفة ميستويش منى

اخر طريقة عجبانى كتكنيك مش تتبيلة


طيب انتى جربتى تسوى ديك رومى فى الفرن قبل كده واستوى كويس ولا كان شادد؟؟؟

شوية نصايح حلوة بقى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
omyosef
ملكه العزايم ومديرة مطبخ السرب


عدد المساهمات : 704
الموقع : k.s.a

مُساهمةموضوع: رد: وصفات متنوعه للديك الرووووومي واااو وااااااو واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااو   الأحد 10 يوليو - 19:41

روشانا انا كمان بفكر اعمله في البيت بصراحه مش جربته ولا مره
بس ناس كتير بيسووه في الفرن وبيقولو بيبقي حلو ومستوي
ورشا كانت بتقول صاحبتها بتنقعه من بليل في مايه وملح كتييير عشان لحمته تبقي مستويه
بس ان شاء الله لو عملته هصوره ويارب يطلع حلو فعلا

_________________






اللهم إنى أسألك الثبات فى الامر
والعزيمة على الرشد
وأسألك موجبات رحمتك
وعزائم مغفرتك
وأسألك قلبا" سليما"ولسانا"صادقا
وأسألك من خير ما تعلم
وأعوذ بك من شر ما تعلم
وأستغفرك لما تعلم
إنك سبحانك علام الغيوب



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
omyosef
ملكه العزايم ومديرة مطبخ السرب


عدد المساهمات : 704
الموقع : k.s.a

مُساهمةموضوع: رد: وصفات متنوعه للديك الرووووومي واااو وااااااو واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااو   الأحد 10 يوليو - 19:49

اه تقريبا نفس طريق صاحب المسك كاتبه كده في تاني وصفه
بتحط عليه ملح خشن كللله وتحطه في مايه وفي التلاجه طول الليل
يبقي كده صح لحمه بيطري

ورأيي كمان لازم نكون عاملين صوص جنبه وليكن من نفس الخضار الي معاه نضرب شويه ويبقي الصوص ده موجود علي السفره
عشان لما نقطع الصدر نحط عليه منه

الصدر عادة طعمه بيبقي مش واخد النكهه اوي

_________________






اللهم إنى أسألك الثبات فى الامر
والعزيمة على الرشد
وأسألك موجبات رحمتك
وعزائم مغفرتك
وأسألك قلبا" سليما"ولسانا"صادقا
وأسألك من خير ما تعلم
وأعوذ بك من شر ما تعلم
وأستغفرك لما تعلم
إنك سبحانك علام الغيوب



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rawanyo
Admin
avatar

عدد المساهمات : 381

مُساهمةموضوع: رد: وصفات متنوعه للديك الرووووومي واااو وااااااو واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااو   الأحد 10 يوليو - 19:53

:1-للحشو2كوبأرز4كوب ماء2/1كوب زيت زيتون2بصل كبير مفروم6فص ثوم مفروم2/1كيلو سجق (نقانق) مقطع... المقادير :

1-للحشو

2كوبأرز

4كوب ماء

2/1كوب زيت زيتون

2بصل كبير مفروم

6فص ثوم مفروم

2/1كيلو سجق (نقانق) مقطع قطعاً صغيراً

1كوب صنوبر محمص

1كوب شمر طازج مبشور

1كوب جبن رومي مبشور

2صفار بيض

1ملعقة كبيرة بابريكا (فلفل أحمر حلو)

2/1كوب بقدونس مفروم

4/1 كوب مراميه

ملح وفلفل

2-للديك

1ديك حبش (رومي) حوالي 8 أو 10 كيلو جرام

2/1 1 كوب ملح خشن

1كوب زبد

2/1كوب عصير ليمون

2 ملعقة كبيرة زعتر طازج مفروم (أو 1 ملعقة كبيرة زعتر جاف)

1 ملعقة صغيرة بشر ليمون

4/3 ملعقة صغيرة ملح

4/3ملعقة صغيرة فلفل اسود

1بصل مقطع

4/1كوب كرفس مقطع

4/1كوب جزر مقطع

4فص ثوم

3-للصلصة

4كوب ماء

2ملعقة كبيرة زبد

2 ملعقة كبيرة دقيق

ملح وفلفل

الطريقة :

1-للحشو

-يُغلى الأرز في الماء ويتبل بقليل من الملح لمدة 10 دقائق ويصفى.

-يُسخن نصف كوب زيت الزيتون ويضاف إليه البصل المفروم ويقلب حتى يحمر قليلا ثم يضاف إليه الثوم المفروم والسجق المقطع.

-تُخفف الحرارة ويطهى المزيج لمدة عشر دقائق ثم يضاف الصنوبر المحمص.

-يُخلط الجبن المبشور وصفار البيض والبابريكا والبقدونس المفروم والمرمية والأرز في وعاء كبير.

-تُضاف خلطة البصل والسجق إلى خليط الأرز وتقلب المحتويات جيدًا وتترك في الثلاجة حتى تبرد.

2- للديك

- يغسل الديك جيداً، ويذاب الملح في كمية ماء تكفي لتغطية الديك، ويتركفي الماء المملح لمدة ساعتين، ثم يشطف ويجفف.

-يمزج الزبد وعصير الليمون والزعتر وبشر الليمون والملح والفلفل جيداً.

-يرفع الجلد من جهة الرقبة بحيث تدهن نصف كمية خليط الزبد بين اللحم والجلد.

-يدعك داخل الديك بربع كمية خليط الزبد.

-يُحشى بخليط الأرز البارد وتربط الرجلين للمحافظة على الحشو داخل الديك.

-يدهن الديك بالمتبقي من خليط الزبد.

-يوضع البصل والكرفس والجزر والثوم في قاع الصينية، ثم يوضع الديك.

-يخبز في فرن حرارته 325 درجة فهرنهيت لمدة 2 ساعة، مع دهنه من حين لآخر بالسائل المتساقط.

-يغطى الديك بورق الألومنيوم (مع مراعاة عدم لصق الورق للديك) ويخبز لمدة 2/1 1 ساعة حتى ينضج.

-يرفع الديك من الصينية ويوضع في طبق التقديم، يغطى بورق الألومنيوم ويترك جانباً أثناء إعداد الصلصة.


3-للصلصة

-يضاف الماء للسائل والخضار المتبقي من طهي الديك في نفس الصينية ويقلب على نار متوسطة حتى يغلي.

-يطحن الخليط في الخلاط الكهربائي، ثم يصفى.

-يحمر الدقيق في الزبد قليلا حوالي خمس دقائق، ثم يضاف الخليط المصفى مع التقليب باستمرار حتى يغلظ قوام الصلصة.

-تتبل بالملح والفلفل.

- تقدم مع قطع من لحم الديك والحشو.

يمكن عمل الديك بالكامل أو تقطيعه إلى أجزاء، كما يمكن استخدام الطريقة نفسها لحشو خروف صغير





صاحبتي عملته بالطريقه ديه وعجبها وقالت ان نقعه في اتلميه والملح بيطريه جدا وكمان سمعت منال العالم برضه بتقول كده
وكمان دهنه كويس بالزبده بيخلي طعمه حلو

احنا غالبا بنجيبه جاهز بيكون معمول في الافران بس حماتي وخالتو عملوه قبل كده في البيت كان مسلوق كان فعلا مدي علي فراخ اكتر بس صاحبتي لما لفته بالفويل استوي معاها وطلع حلو

_________________
اللهم استرنا فوق الارض وتحت الارض ويوم العرض عليك

اللهم : ياحنان يامنان ياواسع الغفران اغفر لأبي وارحمه

واعف عنه واكرم نزله ووسع مدخله واغسله بالماء

والثلج والبرد ونقه من الذنوب والخطايا كما ينقي الثوب الابيض من الدنس .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
omyosef
ملكه العزايم ومديرة مطبخ السرب


عدد المساهمات : 704
الموقع : k.s.a

مُساهمةموضوع: رد: وصفات متنوعه للديك الرووووومي واااو وااااااو واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااو   الأحد 24 يوليو - 1:11

ودي طريقة ام ياسمينه




الديـك الرومـي المحشي


طبعا الديك الرومي له اوزان واحجام مختلفة ولنعمد دائما ان نأخذ حجم معقول منه متوسط وذلك لسهولة النضج وهناك طرق كثيرة جدا جدا لطهي الديك الرومي وكثير منها لذيذ ومميز وأنا اخترت في هذه الدورة طريقة الطهي الاساسية للديك الرومي إذ انها لن تتعبك وسيخرج معك لذيذ جدا وخاصة ان يدكم اخذت على شوي الدجاج الروستو ، على ان نأخذ طرق اخرى للديك الرومي في الدورات القادمة ان شاء الله .
واكثر ما يميز الديك الرومي دائما عندما ننظر اليه هو لونه الاحمر اللامع الجميل الساحر الذي يسرق الانظار ويجعل الجميع يشتهون ان يتناولون منه قطعة . واللون الاحمر اللامع هذا يخرج بفعل حشونا للزبدة تحت جلد الديك الرومي فهي من ستكسب لحمة طراوة وستاساعد على نضوج لحم الصدر المتكدس فمن المعروف ان الديك الرومي اكثر لحمه متكدس في منطقة الصدر .
وطريقة تقديم الديك الرومي هو تقطيع لحم الصدر عند التقديم أي عنما يريد احد منه قطعة يتم تقطيع القطع شرائح كما نرى في الصورة .
صورة للطبق وننتقل بعدها الى الخطوات :
الصورة الاولى :


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تحجيمها. اضغط على الشريط لمعاينة الصورة بالحجم الكامل. ابعاد الصورة الاصلية 530x480 و بحجم 42KB.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


الصورة الثانية (طريقة تقطيع وتقديم شرائح من الديك عند الرغبة في تناولها ) :

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تحجيمها. اضغط على الشريط لمعاينة الصورة بالحجم الكامل. ابعاد الصورة الاصلية 530x480 و بحجم 38KB.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



صورة الخطوات الاولى :
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



احضرنا ديك رومي وانا هنا احضرته ماركة ساديا واخترت حجمه ثلاثة كيلو و 400 غ .
نذوب الديك من قبل ليلة نضعه في اسفل البراد طبعا بداخل وعاء او صينية .
في التالي نجهز الديك للحشو وذلك بغسله جيدا ومن ثم تنشيفه بمحارم ورقية جيدا من الداخل وبواسطة سيخ خشبي طويل (اعواد الشيش طاووق) ندخله تحت جلدة الصدر لنفصل بدقة وبانتباه شديد الجلدة في منطقة الصدر عن اللحم على قدر المستطاع كما في الصورة الثالثة على الشمال حتى نقوم بحشيها بالزبدة .
نحضر 100 غ من الزبدة اللينة بحرارة الغرفة ونضع عليها ملعقتين طعام كبيرتين من الملح ملعقة صغيرة من الفلفل الابيض نخلطهم جيدا .
صورة التطبيق التالية :
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



ناخذ من الزبدة وندهن داخل الديك الرومي وناخذ مقدار ملعقتين كبيرتين نصف ونضعها تحت جلد الصدر ونوزعهما جيداعلى كل انحاء الصدر الى حيث تستطيع يدنا ان تصل .
وندهن الديك ايضا بالزبدة من كل الجهات من الخارج وذلك حتى يتوزع الملح جيدا .
ندعه جانبا لتحضير الحشوة .
ننقع كوب ونصف ارز امريكي (الحبة الصفراء الطويلة) بالماء الدافىء وفي هذه الاثناء نقطع رأس بصل الى ناعم ونقشر حوالي اربع فصوص من الثوم ونهرسهم.
صورة التطبيق التالية :
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


نقلب البصل في الزيت حتى يذبل نضيف الثوم المهروس ونقلب قليلا ثم نضيف القليل من اللحم المفروم الخشن حوالي اوقية واحدة ونقلب جيدا حتى يتغير لون اللحم نضيف ملعقة صغيرة بهار مشكل المعتمد . نصف ملعقة صغيرة قرفة مطحونة وملعقة صغيرة كمون مطحون نصف ملعقة صغيرة هيل مطحون واربع حبات مستكة مطحونين .نضيفهم جميعا الى اللحم ونحرك جيدا ثم نغسل الارز ونضيفه نقلب ونضيف كوبين ونصف من مرق الدجاج ( ماء ساخن نذيب فيه مكعبين صغيرين ماجي ) .
عندما يغلي الارز نخفض النار حتى يمتص كمية المرق كاملة (لن يكون الارز ناضجا) . ثم نضعه في وعاء حتى يبرد قليلا ونحشي به الديك جيدا .
صورة التطبيق التالية:
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


نغلق على الارز بعود اسنان خشبي ونربط القدمين بالخيط الخاص بالفرن .
ندهن صينية في ملعقة كبيرة من السمن ونضع الديك وندخله المحمى مسبقا والمشغل من الاسفل على حرارة متوسطة وعلى الرف الاول من جهة الاسفل .
في وعاء جانبي نضيف في كوبين ونصف ماء حارين قطعتين صغيريتين من الماجي ونذيبها جيدا ونبقيها جانبا وفي كل نصف ساعة تقريبا سنخرج الديك ونرش على وجهه من مرق الدجاج ونعيده الى الفرن يعني في كل مرة بمعدل (مغرفتين ) .
عندما نلاحظ ان منظقة الصدر بدات تتحمر وكذلك اعلى الافخاذ نضع عليها قطعة قصدير كما هو موضح في الصورة وذلك حتى لا تتحرق وقبل النهاية نرفعها حتى يتحمر الديك كاملا .
الديك سيأخذ في الفرن من ثلاث ساعات ونصف الى اربع ساعات .
يقدم بجانبه ارز حشوة تماما كالحشوة التي صنعناه له وخضراوات وسلطات .
اتمنى ان ينال على اعجابكم
وننتقل ان شاء الله الى الطبق التالي لهذا اليوم .

_________________






اللهم إنى أسألك الثبات فى الامر
والعزيمة على الرشد
وأسألك موجبات رحمتك
وعزائم مغفرتك
وأسألك قلبا" سليما"ولسانا"صادقا
وأسألك من خير ما تعلم
وأعوذ بك من شر ما تعلم
وأستغفرك لما تعلم
إنك سبحانك علام الغيوب



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
merokids
Admin
avatar

عدد المساهمات : 177

مُساهمةموضوع: رد: وصفات متنوعه للديك الرووووومي واااو وااااااو واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااو   الأحد 24 يوليو - 19:51

تسلم ايديكم

بصراحه موضوع جميل

وفكرة الجزر بتاع حبيبة قلب مامتها دي اكتر حاجه عجبتني

عشان الجلد مايلزقش

جزاكن الله خيرا

_________________

((فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كَانَ غَفَّارًا يُرْسِلِ السَّمَاء عَلَيْكُم مِّدْرَارًا وَيُمْدِدْكُمْ بِأَمْوَالٍ وَبَنِين َ وَيَجْعَل لَّكُمْ جَنَّاتٍ وَيَجْعَل لَّكُمْ أَنْهَارًا))




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mado

avatar

عدد المساهمات : 2609

مُساهمةموضوع: رد: وصفات متنوعه للديك الرووووومي واااو وااااااو واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااو   الثلاثاء 16 أغسطس - 20:14

هبه
بصو الديك الرومي جبته بلدي وطلع عيني في التنضيف

بس نقعته تقريبا 6 ساعات في مايه وملح مش كتير وبليل عملتله تتبيله بجد خلت طعمه فظيع حتي الصدر بأه طعمه حلو اوي



الاول جبت معلقه كبيره توم مفروم وفلفل اسود ودعكته من جوه وفي الجناب الي بين الوراك

وقطعت بصل حلقات وعليهم كيس طماطم من الي في الفريزر وبهارات وملح ومعلقتين زعتر ناشف

وقطعت حتت زبده صغيره وحطيت جواه حتتين وحته في كل فتحه بين الوراك ومن فوق وتحت الجلد

وحطيت التتبيله في كل الاماكن دي ودعكته كمان بيها من بره

وربطه
بالدوباره كويس وشيلته في التلاجه والصبح حطيت في الصينيه بطاطس مقطوعه بس
اتنين وجزر صحيح وورقتين لوري وحطيت الديك وغلفت الصينيه فويل ودخلتها
الفرن


ومن غير تقليب او حاجه بعد 3 ساعات شيلت الفويل وقلبته اتحمر علي نفس النار والحراره وبسسسسس

الحمدلله طلع حلو اوي ومستوي جدااا ولحمة الصدر جميله اوي وطعمه

_________________
اللهم اهدِنا فيمَن هديت .. وعافنا فيمن عافيت .. وتولنا فيمن توليت .. وبارك لنا فيما أعطيت
وقِنا شر ما قضيت تباركت ربنا وتعاليت لك الشكر على ما أعطيت نستغفرك اللهم من جميع الذنوب والخطايا ونتوب اٍليك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
وصفات متنوعه للديك الرووووومي واااو وااااااو واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااو
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى سرب الحمامات :: مطبخ سرب الحمامات :: اصناف للغدا والعشا :: كل صنف بكل الطرق المجربه-
انتقل الى: