منتدى سرب الحمامات
مدونات سرب الحمامات
اهتمامات ستات البيوت
(للسيدات فقط)


منتدى سرب الحمامات

تجارب ستات البيوت الشاطرين
 
الرئيسيةسرب الحماممكتبة الصورس .و .جبحـثالمجموعاتالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
Free counters!

شاطر | 
 

 اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان

اذهب الى الأسفل 
انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
كاتب الموضوعرسالة
ام عبودي
خبيرة السرب
avatar

عدد المساهمات : 408
الموقع : الرياض

مُساهمةموضوع: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    السبت 2 يوليو - 0:38

5 طرق للمكرونه وكلها احلى من بعض
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
رز ايراني
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
صينية دجاج باللبن ماجربتها لسى بش هي للعنود وانا اثق في وصفاتها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ملف بحريات منوع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
دجاج مخلي بالريحان والبرتقال
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
اطباق متنوعه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
كبة بطاطس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ايدام باكستاني
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
طاجن دجاج باللوز والعسل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
لحم بالفرن بالخلطه مع الرز
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
صينية كفتة اللحم بالخضار

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
3 صواني للفرن

_________________
و مَآ خَابت قلوبٌ أودعت البَاري أمَانيهاآ...~
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مها

avatar

عدد المساهمات : 306

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    السبت 2 يوليو - 1:02


جزاكي الله خيرا ام عبد الله تسلم الايادي ياقمر ربنا يجعله في موازينك وربنا يطعمك من ثمار الجنه .

_________________
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عطرالشموع
بروفيسور السرب


عدد المساهمات : 921

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    السبت 2 يوليو - 3:39

وااااااو
تسلميلي يا ام عبد الله ربنا يخليكي لينا
و منتظرين المزييييد ههههههههه

_________________
يااااااااارب احفظ لي جوزي و اولادي و بارك لي فيهم
لا اله الا انت سبحانك اني كنت من الظالمين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أم جميلة



عدد المساهمات : 315

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    السبت 2 يوليو - 15:03

تسلم ايدك ياام عبد الله والله الملف ده غيرلى المود اللى كنت داخله بيه
ربنا يفرحك بولادك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rawanyo
Admin
avatar

عدد المساهمات : 381

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    السبت 2 يوليو - 15:52

ام عبد الله جزاك الله خير ان شاء الله اجرب منهم عشان اجهز منيو رمضان وابدأ تفريز شويه حاجات معاكوا ان شاء الله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
omyosef
ملكه العزايم ومديرة مطبخ السرب


عدد المساهمات : 704
الموقع : k.s.a

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    الأحد 3 يوليو - 0:35

ماشاء الله ملف تحفه بجد
ان شاء الله نخليه ملف لأكلات وافكار جديده لرمضان
كل سنه وانتم طيبين اللهم بلغنا رمضان
جزاكي الله خير ياام عبدالله

_________________






اللهم إنى أسألك الثبات فى الامر
والعزيمة على الرشد
وأسألك موجبات رحمتك
وعزائم مغفرتك
وأسألك قلبا" سليما"ولسانا"صادقا
وأسألك من خير ما تعلم
وأعوذ بك من شر ما تعلم
وأستغفرك لما تعلم
إنك سبحانك علام الغيوب



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
omyosef
ملكه العزايم ومديرة مطبخ السرب


عدد المساهمات : 704
الموقع : k.s.a

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    الثلاثاء 5 يوليو - 2:55

هذه الطبخة إسمها موسكا


نأخذ البادنجان


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



نقطعه طوليا و ندهنه بواسطة فرشاة و نرشه بالملح و الفلفل الأسود

و نرتبه فوق شبكة الفرن المفروشة بورق الطهي أو ورق الألومنيوم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



ثم نغطيه بورقة أخرى


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



و نشويه في الفرن حتى يتحمر من الأسفل قليلا و يكون طريا



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



في مقلاة نبشر 4 حبات طماطم +5سنات ثوم +3 ملاعق زيت


+ورقة رند + عرف زعيطرة إذا تواجدت

+ نصف ملعقة صغيرة كمون + فلفل أحمر
ملح + فلفل أسود و نقلي على نار هادئة


من جهة أخرى نأخذ كمية من اللحم المرحي


و نقليه في ملعقة زبدة + ملح + فلفل اسود

و عندما يطهى نضيفه إلى صلصة الطماطم




نحضر البيشاميل كالآتي : ملعقة زبدة نذيبها و نضيف ملعقة فرينة
و نحرك على نار هادئة و حنضيف مقدار كأسين حليب

و نحرك حتى تتخثر قليلا و نضيف الملح و الفلفل الأسود




المقادير الثلاثة جاهزة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


نأخذصنية الفرن نضع فيها طبقة من صلصة الطماطم
و نرتب فوقها طبقة واحدة من البادنجان المشوي
و نضيف طبقة من صلصة الطماطم و نضيف القلي
ل من البيشاميل ث/ طبقة أخرى من البادنجان
و طبقة من صلصة الطماطم و نفرغ البيشاميل
المتبقية من فوق و نضيف الجبن المبشور


أنا ما كان عندي إستعملت جبن المثلثات



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



و ندخله إلى الفرن حتى يتغير لونه


و شهية طيبة




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

_________________






اللهم إنى أسألك الثبات فى الامر
والعزيمة على الرشد
وأسألك موجبات رحمتك
وعزائم مغفرتك
وأسألك قلبا" سليما"ولسانا"صادقا
وأسألك من خير ما تعلم
وأعوذ بك من شر ما تعلم
وأستغفرك لما تعلم
إنك سبحانك علام الغيوب



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
omyosef
ملكه العزايم ومديرة مطبخ السرب


عدد المساهمات : 704
الموقع : k.s.a

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    الثلاثاء 5 يوليو - 2:59

صينيه الخضار بالجبن والبقسماط


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



طبق خفيف يقدم في العشاء او كطبق جانبي


المقادير

5 حبات كوسا مقطع مكعبات

3 حبات جزر مقطع مكعبات

2 بصل مفروم

علبه ذره صغيره

كاس ملفوف مقطع

زيت زيتون

ملح وبهارات وفلفل اسود ونص مكعب ماجي

2ملعقه جبن سائل

علبه متوسطه جبن شدر مبشوره

كاس بقسماط

الطريقه

يقلب البصل مع زيت الزيتون حتى تطلع رائحه البصل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


يتبل البصل بالملح والفلفل والبهارات

ثم يضاف الكوسا والجزر والماجي ونصف كاسه ماء الى ان تزبل الخضار

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


توضع الذره والملفوف ويقلب


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


توضع الخضار في صينيه بايركس

وتخلط الجبن السائل بقليل من الماء

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ويقلب الجميع ويساوي في الصينيه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


يرش الجبن المبشور في الوجه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ثم يرش البقسماط على الوجه كاملا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


تدخل الفرن 5 دقائق من اسفل ثم تشعل العين العلويه حتى تحمر الوجه


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تترك لتبرد حتى تتماسك وتقطع وتقدم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

_________________






اللهم إنى أسألك الثبات فى الامر
والعزيمة على الرشد
وأسألك موجبات رحمتك
وعزائم مغفرتك
وأسألك قلبا" سليما"ولسانا"صادقا
وأسألك من خير ما تعلم
وأعوذ بك من شر ما تعلم
وأستغفرك لما تعلم
إنك سبحانك علام الغيوب



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
omyosef
ملكه العزايم ومديرة مطبخ السرب


عدد المساهمات : 704
الموقع : k.s.a

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    الثلاثاء 5 يوليو - 3:00

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
وصفتي لليوم صينية خضار
بزيت الزيتون
المقادير
كمية متساوية من كل من:
باذنجان من النوع الرفيع
بطاطا
كوسا
طماطة
نصف كوب زيت زيتون
ملعقة صغيرة زبدة
فصين ثوم
ملح+ورق زعتر ناشف أوطازج
الطريقة
نغسل الخضار ونقشر الكوسا والبطاطا
أما الباذنجان فنتركه بدون تقشير للأستفادة
من لونه الرائع


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نقطع جميع الخضار دوائر متساوية قدر الامكان


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نهرس الثوم ونخلطه بالزبدة
ثم ندهن به قعر وجوانب صينية مناسبة
ثم نبدأ بترتيب الخضار بالتناوب
باذنجان بطاطا طماطة كوسا...وهكذا
ونرصها جيدا حتى تمتلئ الصينية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نوزع زيت الزيتون على وجه الصينية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نرش الملح اللازم والزعتر
وندخلها فرنا متوسط الحرارة
حتى تنضج جميع الخضار
وتقدم دافئة بجانب أطباق اللحوم والدجاج

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بالعافية عيني

_________________






اللهم إنى أسألك الثبات فى الامر
والعزيمة على الرشد
وأسألك موجبات رحمتك
وعزائم مغفرتك
وأسألك قلبا" سليما"ولسانا"صادقا
وأسألك من خير ما تعلم
وأعوذ بك من شر ما تعلم
وأستغفرك لما تعلم
إنك سبحانك علام الغيوب



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
omyosef
ملكه العزايم ومديرة مطبخ السرب


عدد المساهمات : 704
الموقع : k.s.a

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    الثلاثاء 5 يوليو - 3:01

تارت البطاطس بحشو اللحم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المكونات:


½ كيلو بطاطس مسلوق ، ½ كيلو لحم مفروم معصج
3 بيضات مفصولة، 3 م ك شوفان (قابلة للزيادة)
بصلة متوسطة مفرومة، ثو مفروم، جزرمبشور،
بقدونس مفروم، فلفل اخضر مفروم
ملح ، فلفل، جبن مبشور
الخطوات:


يخلط الخضار المفروم مع اللحم ويمكن اضافة ملح
يهرس البطاطس ناعم يضاف الملح والفلفل
يؤخذ مقدار من البطاطس تقربيا ¼ الكمية وتوضع جانبا
يضاف الي ¾ كمية البطاطسالمتبقية الشوفان وصفار البيض
ويعجن جيدا حتى نحصل علي عجينة ويمكن اضافة شوفان ان احتاج
يبطن بها قالب التارت ويضاف خليط اللحم والخضار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يخفق بياض البيض ويضاف له البطاطس المتبقي
ونحصل علي عجينة سائلة نوعا ما
تصب فوق اللحم ثم يضاف علي الوجه جبنة مبشورة
يدخل الفرن علي درجة حرارة متوسطة حتي يصبح ذهبي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يترك ليبرد ثم يقدم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

_________________






اللهم إنى أسألك الثبات فى الامر
والعزيمة على الرشد
وأسألك موجبات رحمتك
وعزائم مغفرتك
وأسألك قلبا" سليما"ولسانا"صادقا
وأسألك من خير ما تعلم
وأعوذ بك من شر ما تعلم
وأستغفرك لما تعلم
إنك سبحانك علام الغيوب



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shaymaa-m
Admin
avatar

عدد المساهمات : 475

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    الثلاثاء 5 يوليو - 10:59

ماشاء الله يا ام عبد الله
الاطباق روعه

_________________
اللهم ان فى تدبيرك ما يغنينا عن الحيل

و فى كرمك ماهو فوق الامل

و فى حلمك ما يسد الخلل

و فى عفوك ما يمحو الزلل

فاللهم تولنا بولايتك و اكرمنا بكرمك و عاملنا بحلمك و اعفو عنا بعفوك


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shaymaa-m
Admin
avatar

عدد المساهمات : 475

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    الثلاثاء 5 يوليو - 11:00

هبه عجبني اوي تارت البطاطس
شكله روووووووووووووووعه
شيك اوي تقديمته
و صينيه الخضار اللي عليها جبنه دي يا رب تعجب


_________________
اللهم ان فى تدبيرك ما يغنينا عن الحيل

و فى كرمك ماهو فوق الامل

و فى حلمك ما يسد الخلل

و فى عفوك ما يمحو الزلل

فاللهم تولنا بولايتك و اكرمنا بكرمك و عاملنا بحلمك و اعفو عنا بعفوك


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shaymaa-m
Admin
avatar

عدد المساهمات : 475

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    الثلاثاء 5 يوليو - 11:01

دي من انجي

لمقادير
واحد فرخه-بصل-طماطم-كوب ذبادى-ملح ,فلفل,كارى,سكر,زعتر ناشف(كله معلقه صغيره)-معلقة مسطرده-عصير ليمون حوالى 6 ليمونات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الطريقه

هنحط كل المقادير على بعض فى الكبه ونفرمها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نبتدى نفتح بين الجلد واللحم ونحشى من الخلطه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نبتدى نحشى الفرخه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وهنا واحنا بنخلى بين الجلد واللحم من ناحية الورك وبنحشى كمان تحت الجلد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وحشيناها من الداخل وصبينا
باقى الخليط على الفرخه من بره كلها ونسيبها فى التلاجه لمدى يوم انا
تبلتها من بليل وعملتها تانى يوم وده شكلها النهائى


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نيجى بقى لاغرب طريقه لشوى الفراخ تابعو معايه الخطوات
ندخل زجاجة الحاجه الساقعه الفارغه من بطن الفرخه ونطلعها من ناحية رقبتها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونحطها فى صنيه وندخلها الفرن بالشكل ده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وده شكلها بعد ما طلعت من الفرن ونراعى ان باب الفرن يكون مفتوح شويه صغيره علشان متتحمرش بسرعه وتبقى نيه من جوه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدها نحطها فى صنيه ونولع فحم ونكتم عليها علشان تدى ريحة الشوى على الفحم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بتدى نعمل رز مع البسله والجزر والبطاطس بطريقه مختلفه تعالو نشوف مع بعض

المقادير
كوب من البسله وكوب جزر ثمرة بطاطس مقطعه مكعبات وكل منهم يسلق على حدا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

3 معالق سمن و2 كوب رز مصرى مغسول جيدا
هنا بضيف الرز على السمنه وعليهم ملح والناحيه التانيه بسلق البطاطس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ابتدى اشوحكل صنف من الخضار على حدا مع ملعقة سمنه ورشة ملح

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

والبسله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

واخر حاجه البطاطس

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وده شكل الوجبه النهائى يارب يعجبكم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

_________________
اللهم ان فى تدبيرك ما يغنينا عن الحيل

و فى كرمك ماهو فوق الامل

و فى حلمك ما يسد الخلل

و فى عفوك ما يمحو الزلل

فاللهم تولنا بولايتك و اكرمنا بكرمك و عاملنا بحلمك و اعفو عنا بعفوك


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shaymaa-m
Admin
avatar

عدد المساهمات : 475

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    الثلاثاء 5 يوليو - 11:05

تشيكن كييف
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

_________________
اللهم ان فى تدبيرك ما يغنينا عن الحيل

و فى كرمك ماهو فوق الامل

و فى حلمك ما يسد الخلل

و فى عفوك ما يمحو الزلل

فاللهم تولنا بولايتك و اكرمنا بكرمك و عاملنا بحلمك و اعفو عنا بعفوك


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


عدل سابقا من قبل shaymaa-m في الأربعاء 6 يوليو - 10:59 عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام عبودي
خبيرة السرب
avatar

عدد المساهمات : 408
الموقع : الرياض

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    الثلاثاء 5 يوليو - 11:15

رووعه التشيكن الاخيره تحفه

والي في القزازه جميله برضه

_________________
و مَآ خَابت قلوبٌ أودعت البَاري أمَانيهاآ...~
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عطرالشموع
بروفيسور السرب


عدد المساهمات : 921

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    الثلاثاء 5 يوليو - 19:08

لزانيا البيتزا عذاااااااااااااااااااااااااااااااااب


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

_________________
يااااااااارب احفظ لي جوزي و اولادي و بارك لي فيهم
لا اله الا انت سبحانك اني كنت من الظالمين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عطرالشموع
بروفيسور السرب


عدد المساهمات : 921

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    الثلاثاء 5 يوليو - 19:08

شيمااااااااااااااااااااء
حطي لينك الوصفه و عنوانها عشان الوصفات متاخدش صفحات كتير و تبقى اسهل في التحميل
لانها بتحمل عندي بصعوبه اوي

_________________
يااااااااارب احفظ لي جوزي و اولادي و بارك لي فيهم
لا اله الا انت سبحانك اني كنت من الظالمين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shaymaa-m
Admin
avatar

عدد المساهمات : 475

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    الأربعاء 6 يوليو - 10:56

حاضر يا انوج عيني
اللازانيا فعلا حلوة ماشاء الله

_________________
اللهم ان فى تدبيرك ما يغنينا عن الحيل

و فى كرمك ماهو فوق الامل

و فى حلمك ما يسد الخلل

و فى عفوك ما يمحو الزلل

فاللهم تولنا بولايتك و اكرمنا بكرمك و عاملنا بحلمك و اعفو عنا بعفوك


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Egypty
Admin
avatar

عدد المساهمات : 712

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    الخميس 7 يوليو - 0:27

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اليوم شرفوني أهلي وأهل زوجي على الفطار والحمد لله تمت على خير
بس والله الوقفة في المطبخ مع الحر ورمضان رهييييييييييييييبة الله يؤجرنا...

يلا شوفو الصور


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تحجيمها. اضغط على الشريط لمعاينة الصورة بالحجم الكامل. ابعاد الصورة الاصلية 1296x972 و بحجم 493KB.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تحجيمها. اضغط على الشريط لمعاينة الصورة بالحجم الكامل. ابعاد الصورة الاصلية 1296x972 و بحجم 491KB.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تحجيمها. اضغط على الشريط لمعاينة الصورة بالحجم الكامل. ابعاد الصورة الاصلية 1296x972 و بحجم 490KB.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تحجيمها. اضغط على الشريط لمعاينة الصورة بالحجم الكامل. ابعاد الصورة الاصلية 1296x972 و بحجم 518KB.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تحجيمها. اضغط على الشريط لمعاينة الصورة بالحجم الكامل. ابعاد الصورة الاصلية 1296x972 و بحجم 467KB.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تحجيمها. اضغط على الشريط لمعاينة الصورة بالحجم الكامل. ابعاد الصورة الاصلية 1296x972 و بحجم 460KB.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

السفرة كانت عبارة عن:

الشوربة:
شوربة ذرة بالكريمة والدجاج

السلطات:
سلطة الجرجير:
تقطعي الجرجير وتغسيله وتنشفيه كويس..
تخلطي في طبق زيت زيتون ودبس رمان وملح وفلفل وتحطيه على الجرجير وتخلطيهم ومن فوقه ترشي جبنة بارميزان مبشورة



المكرونة:
تسلقي المكرونة بعدين تخلطي معاها فلفل رومي الوان وزيتون وهوت دوج صغير..
الصوص:مايونيز ونفس الكمية زبادي +ليمون+ملح وفلفل ورشة توم بودرة


كرانشي تشيكين:
ممكن تجيبي جاهز بوب كورن تشيكين امريكانا بس انا كان عندي صدور قطعتهم مربعات صغيرة وعملتهم بالبيض والبقسماط والكورن فليكس المطحون..وقليتهم
خس نظيف +طماطم ارباع+ ذرة حب..
نخلط الخضار وعلى وجه نضع الصوص
الصوص:صوص الخل البلسمي اللايت من كرافت +مايونيز
ونغطي به وجه السلطة ونرش تاني جبنة بارميزان بعدين نحط الدجاج وشوية ذرة للون...


المقبلات:
الممبار والسمبوسك جاهزين..

السبرنج رولز:
تسلق صدور دجاج ونقطع نسايل وعلى النار ثوم مع بصل وعليهم مشروم طازج مقطع رفيع والدجاج المسحب وجزر مبشور وشوية ملح وفلفل وصويا صوص ماتكتروا الصويا يادوب رشة..عشان ما يملح
ونحشي بيهم السبرنج رولز


الكبدة اللبناني:
بقطع الكبدة (دجاج) واحمر بصلة في زيت زيتون واحط الكبدة لما تقرب تستوي او تكون استوت احط دبس رمان وملح وفلفل وكمون وليمون...واتركها لما تشرب كل السوائل اللي فيها..واخر شيء احط صنوبر محمر
الرئيسية:
فخدة خروف...كانيلوني...ورق عنب...كفتة...بطاطس جراتان...فتة سوري بالزبادي

الكفتة:
كيلو لحم مفروم عليهم بصلتين كبار +ملح وفلفل وبهارات مشكلة + بيضة+ بقسماط...
نخلطهم وبجيب معلقة خشب واستخم اليد عشان اعمل الكفتة مخرومة زي اللي على الأسياخ افضل الفه علي اليد الخشب لحد ما تمسك واضعها في الصينية بدون زيت او سمن
ادخلها الفرن واكون مغطية الصينية بالفويل
لما تستوي اشيل الفويل و اتركها عشان تحمر
بعدين اسخن فحمة وفي الصينية اكون عاملة زي طبق من الفويل في سمنة ولحط الفحمة وعلى طول اغطيها عشان الدخان كله يروح للكفتة...



الفتة الدجاج بالزبادي:

كوب صنوبر ولوز مقلي
ثلث كوب خل
2 معلقة ثوم مفروم
زبادي كمية كبيرة
دجاجة
5 عيش شامي
2 معلقة كبيرة سمنة
3 كوب رز
زيت للقلي
ملح وفلفل

تغسل الدجاجة جيداً وتسلق ويصفى حوالي 3 أكواب من مرقة الدجاج. تخلى الدجاجة من العظام ويزال الجلد وتقطع مكعبات متوسطة الحجم وتوضع جانبا.ً
يقطع الخبز إلى قطع 2 × 2 سم ويحمر في الزيت حتى يصبح لونه ذهبي أو ويحمص في الفرن. يطهى الأرز بطريقة إعداد الأرز الأبيض المعتادة و لكن يضاف 2 كوب من مرقة الدجاج مع 2 كوب ماء لطهي الأرز.
تسخن ملعقة سمن فوق نار خفيفة و تضاف 2/1 1 ملعقة كبيرة ثوم و تقلب. يضاف 4/1 كوب خل ويترك ليغلي لمدة دقيقة. يضاف كوب من المرقة ويترك ليغلي لمدة دقيقتين.
يخلط الزبادي في وعاء مع ملعقة خل و2/1 ملعقة ثوم وملح وفلفل ويقلب .يوضع جانباً في الثلاجة.
يغلى اللوز في الماء لمدة 4/1 ساعة ثم يقشر و يقطع إلى أنصاف أو أرباع. يحمر اللوز و الصنوبر كل على حدة حتى يصبح ذهبي اللون.
في إناء زجاجي كبير يوضع الخبز المحمر في القاع. ينثر حوالي 2/1 كوب من صلصة الخل و الثوم على سطح الخبز باستخدام ملعقة. يجب مراعاة أن يظل الخبز محمص و لا يطرى. يضاف الأرز و يبسط فوق الخبز.
تضاف قطع الدجاج إلى المتبقي من صلصة الخل و الثوم و تسخن معها على نار متوسطة لمدة دقيقة حتى يتشرب الدجاج من الصلصة. تضاف الصلصة مع الدجاج و تفرد فوق الأرز.
يبسط الزبادي على السطح. تضاف ملعقة السمن المتبقية في طاسة صغيرة و تقدح على النار. تضاف فورا فوق الزبادي. ينثر اللوز و الصنوبر على السطح تقدم فورا

الفخدة:

تغسل كويس وتنشف ونغرز السكين في انحاء الفخدة...بعدين نضع في الفتحات انصاف فصوص توم
نخلط زبادي ومستردة وصلصة وملح وفلفل وليمون ونقطة خل وزيت زيتون وندعك بيها الفخدة جيدا ونتركها في الثلاجة ليلة كاملة
تاني يوم نضعها في كيس الفرن ونتركها الى ان تتحمر ممكن نفتح الكيس ونحطها تحت الشواية لزيادة التحمير
.............

البطاطس الجراتان:
نسلق بطاطس نص سلقة
نحمر دجاج مع مشروم مع ملح وفلفل بس
نقطع البطاطس حلقات وسط
في البايركس ندهن زبدة ونرش القاع بودرة ثوم ونرص حلقات البطاطس بطريقة مائلة وبين كل 3 شرائح نضع شريحة سلامي وسط (اللي هو نفس اللي في البيتزا)
بعدين نرش ملح وفلفل وبودرة ثوم على وجه البطاطس وعليها نضع علبة كريمة بحيث تغطيها بعدين نضع الدجاج والمشروم والجبنة الموزاريلا وتترك في الفرن نصف ساعة
.........

الكانيلوني
اشتريت مكرونة اللي زي الأنبوب وسلقتها سلقة سريعة..

1- الباشميل:
معلقتين كبار سمنة
نص كوب دقيق
3-2 بيض حسب الحجم
كيلو لبن وزيادة شوية
فلفل- ملح

2- العصاج:
بصلتين وسط
نص كيلو لحمة مفرومة احمر
صلصة(معجون طماطم)
مكعب مرقة فراخ
سمنة للتحمير
فلفل-ملح


3- خلطة الجبنة:
علبة ونص جبنة ريكوتا
كوب جبنة موزاريلا
كوب جبنة بارميزان مبشورة
بيضة
رشة ريحان مجفف


تحشي المكرونة بخلطة الجبنة نضع الخلطة في كيس اللي بنستخدمه في الكريم شانتيه ليسهل علينا الحشو..
وترصيها وعليهم العصاج ثم الباشميل
وعلى الوجه جبنة موزاريلا
..............................


ورق العنب:
ورق عنب مسلوق
الحشوة:رز منقوع قبلها بنص ساعة + نفس كمية الرز تكون كمية اللحمة المفرومة+ملح وفلفل +سمنة+بهار حلو+بصل
تخلطي الحشوة وتحشي الورق بس خدي بالك انا بعمل الورق صغير رفيع يعني لو الورقة كبيرة اقطعيها نصين احلى حاجة في روق العنب يكون صغير يادوب على مقاس اصبع ايديك السبابة ويكون ماسك نفسه..
ترصيه في الحلة وتسقيه شوربة فيها 3 ليمونات...
ممكن وسط طبقات ورق العنب تحطي لحمة او صدور دجاج...


تحطي الشوربة لحد فوق الورق العنب بعقلة اصبع وفوقيها طبق او اي شيء تقيل وعلى نار هادية..
.......................


الحلويات:
ليالي لبنان....موس شيكولاتة بالكيك...كريم كراميل
اعتذر نسيت اصور الحلو


الكريم كراميل:
لتر ونص حليب نضربهم مع 7 بيضات +رشة فانيليا +كوب سكر+قطعة عيش فينو

نعمل السكر المحروق:كوب ونص سكر +نص كوب ماء
نتركهم الى ان يدوبوا بعدين نعصر عليهم نص ليمون صغير الى ان يتحرق بس مش كتير عشان طعمه مايكون مر

ونضعه في البايركس ونتركة يبرد بعدين نضع عليهم الكريم ونضعه في حمام ماء في الفرن لمدة ساعة او ساعة وربع ونتركة في الثلاجة طول الليل
................

ليالي لبنان

كوبين حليب
نص كوب سميد
نضعهم على النار هادية الى ان يتقل
نضرب 2 بيضة مع كوب سكر ونضعهم على السميد ونقلب بسرعة على نار هادية

لما يتقل ويبدأ يغلي نقفل عليه ونضع عليه علبتين قشطة ومعلقة ماء زهر ومعلقة ماء ورد
ونضعه في طبق التقديم ونتركه يبرد في الثلاجة
وقت التقديم نزينه بالكريم شانتيه والفستق المطحون
.......................

موس شيكولاتة:

تجيبي كمية كبير من الدانيت الشوكولاتة والكراميل
وكيك شوكولاتة ممكن تعمليه وممكن تجيبي جاهز
صوص كراميل..بندق مفروم

نقطع الكيك
نرص في قاع طبق التقديم الكيك وعليه الصوص والبندق وبعدين عليهم الدانيت مرة شوكولاتة ومرة كراميل وهكذا الى ان يكون اخر طبقة هي الدانيت وعليها البندق وخطوط من صوص الكراميل

_________________
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


هذا من فضل ربي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عطرالشموع
بروفيسور السرب


عدد المساهمات : 921

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    السبت 9 يوليو - 15:03

رولات الفراخ المحشيه law fat تحححححححفه


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

_________________
يااااااااارب احفظ لي جوزي و اولادي و بارك لي فيهم
لا اله الا انت سبحانك اني كنت من الظالمين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام عبودي
خبيرة السرب
avatar

عدد المساهمات : 408
الموقع : الرياض

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    الأحد 10 يوليو - 0:08

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وصفات متنوعه للسحور والفطور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
صينية ريش بالخضار

_________________
و مَآ خَابت قلوبٌ أودعت البَاري أمَانيهاآ...~
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام عبودي
خبيرة السرب
avatar

عدد المساهمات : 408
الموقع : الرياض

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    الأحد 10 يوليو - 2:27

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

موسوعة السلطات

_________________
و مَآ خَابت قلوبٌ أودعت البَاري أمَانيهاآ...~
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rawanyo
Admin
avatar

عدد المساهمات : 381

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    الأحد 10 يوليو - 17:24

ملف سلطات لمدام يوسف حلو اوي جربت منه الطماطم المخلله بطريقتها كانت حلوه احنا عدة بنعملها ارباع ونحشيها لكن الطرانشات كانت حلوه وعملت معاها خيار برضه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

وجربت الفراخ بصوص البرتقال والريحان من الملف هنا حلوه والبطاطس المحشيه جبنه برضه حلوه اوي

وجربت دبه كمان كانت حلوه بس مش حطيت قشطه كريمه بس

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

_________________
اللهم استرنا فوق الارض وتحت الارض ويوم العرض عليك

اللهم : ياحنان يامنان ياواسع الغفران اغفر لأبي وارحمه

واعف عنه واكرم نزله ووسع مدخله واغسله بالماء

والثلج والبرد ونقه من الذنوب والخطايا كما ينقي الثوب الابيض من الدنس .


عدل سابقا من قبل rawanyo في الأحد 10 يوليو - 21:03 عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
omyosef
ملكه العزايم ومديرة مطبخ السرب


عدد المساهمات : 704
الموقع : k.s.a

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    الأحد 10 يوليو - 20:51

وده ملف ورده كانت عاملاه برضو حلو اوي

المواضيع المنقوله الي عجبتني

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

_________________






اللهم إنى أسألك الثبات فى الامر
والعزيمة على الرشد
وأسألك موجبات رحمتك
وعزائم مغفرتك
وأسألك قلبا" سليما"ولسانا"صادقا
وأسألك من خير ما تعلم
وأعوذ بك من شر ما تعلم
وأستغفرك لما تعلم
إنك سبحانك علام الغيوب



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
omyosef
ملكه العزايم ومديرة مطبخ السرب


عدد المساهمات : 704
الموقع : k.s.a

مُساهمةموضوع: رد: اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان    الأحد 10 يوليو - 20:54

وده ملف اصناف مختاره لتادو

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

_________________






اللهم إنى أسألك الثبات فى الامر
والعزيمة على الرشد
وأسألك موجبات رحمتك
وعزائم مغفرتك
وأسألك قلبا" سليما"ولسانا"صادقا
وأسألك من خير ما تعلم
وأعوذ بك من شر ما تعلم
وأستغفرك لما تعلم
إنك سبحانك علام الغيوب



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اطباق روووعه جربوها استعدادا لرمضان
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 2انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى سرب الحمامات :: مطبخ سرب الحمامات :: اصناف للغدا والعشا-
انتقل الى: